کشف ۷۲۴ تن مواد مخدر در سال ۹۳
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر از کشف ۷۲۴ تن مواد مخدر در سال گذشته خبر داد و گفت: در درگیری با قاچاقچیان ۱۶ نفر از نیروهای ما به شهادت رسیدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا جزینی در گفتگو با خبرنگاران گفت: از این میزان 78 درصد آن تریاک، 14درصد حشیش، پنج درصد هروئین و مرفین، یک درصد شیشه و دو درصد باقیمانده نیز سایر مواد مخدر بوده است.
وی افزود: مجموع کشفیات مواد مخدر در سال 93 تفاوت محسوسی با سال پیش از آن نداشته و از میان این کشفیات 76 درصد در مرزها و حاشیه آن ها کشف شده که سهم سگ های کاشف 43تن است .
وی کشفیات قرص و آمپول در سال 93 را 87 میلیون و 370 هزار عدد دانست و گفت: این آمار در مقایسه با سال قبل از آن 650 درصد افزایش نشان می دهد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره دستگیری قاچاقچیان و توزیع کنندگان خرد و کلان مواد مخدر در سال 93 نیز گفت: 271 هزار نفر از توزیع کنندگان خرد و کلان در سال 93 دستگیر و به همراه آنان نیز 82 هزار و 500 نفر معتادین متجاهر نیز جمع آوری شدند.
جزینی افزود: این تعداد دستگیری به ترتیب 15 و 91 درصد افزایش را نشان می دهد و از میان این تعداد دستگیر شده و جمع آوری شده 300 هزار مورد آن به مرجع قضایی احاله شده است .
وی تعداد عملیات و درگیری های انجام شده برای کشفیات مواد مخدر را 2300 مورد عنوان کرد و گفت: در مجموع این عملیات ها، سه هزار باند و گروه منهدم شدند که از آنها هزار و 79 مورد سلاح و مقادیری مهمات کشف شد که 23 درصد افزایش را نشان می دهد.
جزینی همچنین افزود: در این درگیری ها 118 نفر از قاچاقچیان و اشرار کشته شده و 16 نفر از نیروهای ما نیز به شهادت رسیدند.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر سهم نیروی انتظامی را در کشفیات مواد مخدر 89درصد عنوان کرد و گفت: یکی از موضوعات مهم مقابله با تولید و توزیع مواد مخدر برخورد با کارگاههای تولید شیشه است که در سال گذشته، 295 کارگاه شیشه منهدم شده است .
جزینی افزود: پلیس فتا 150 پروفایل اینترنتی که مبادرت به فروش ، آموزش و انتشار تصاویر مربوط به مواد مخدر می کردند شناسایی و با آن ها برخورد کرد.
وی یکی از اقدامات صورت گرفته حوزه درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر را پذیرش روزانه 60 نفر معتاد متجاهر در مراکز ماده 16 عنوان کرد و گفت: 6873 مرکز مجاز درمان و کاهش آسیب های اجتماعی در کشور وجود دارد که این مراکز 73 هزار نفر را تحت پوشش قرار داده اند .
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین افزود: 160 واحد دولتی درمانی با استفاده از داروهای آبونیت درحال درمان معتادان هستند و 132 مرکز دی ای سی نیز برای جلوگیری از گسترش بیماری هایی مانند ایدز در میان معتادان فعالیت می کنند که فعالیت آنها باعث کاهش 45 درصدی این نوع بیماری ها شده است .
جزینی همچنین با اشاره به ساماندهی 1530 مرکز غیرمجاز مشاوره در سال 93 تاکید کرد : هم اکنون یکصد مرکز غیر مجاز وجود دارد که یا باید ساماندهی و یا پملپ شوند .
وی از دیگر اقدامات حوزه درمان و حمایت های اجتماعی را توزیع اقلام بهداشتی ، حرفه آموزی و ارائه خدمات درمانی در سراسر کشور عنوان کرد و گفت : در سال 93 به 21 هزار نفر خدمات پس از درمان ارائه شده است و 103 تیم نیز برای توزیع اقلام بهداشتی مشغول فعالیت هستند .
جزینی همچنین استمرار در پرداخت وام های 5 تا 10 میلیون تومانی از طریق صندوق مهر امام رضا را از جمله حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد و گفت: برای بیمه معتادان نیز در سال گذشته، 30 میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود که تنها 5 درصد آن استفاده و قرار است مقدار باقیمانده به همراه سی میلیارد اعتبار سال 94 در این سال مورد استفاده قرار بگیرد .
وی درباره مراکزی که به معتادان در چارچوب بیمه درمانی در سال 94 خدمات ارائه می کنند، گفت: همه مراکز سرپایی و اقامتی درمانی شامل این بیمه می شود و اولویت آن هم زنان ، کودکان و معتادان پر خطر است .
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر مرگ ومیر معتادان در سال 93 را 2 هزار و 468 نفر برای مردان با سه درصد کاهش در مقایسه با سال 92 و 279 مورد برای زنان با 33 درصد افزایش عنوان کرد .
جزینی گفت : در سا ل گذشته، 867 سازمان مردم نهاد در حوزه فرهنگی ، هزار و 31 سازمان در حوزه درمان ، 191 سازمان مردم نهاد در حوزه اجتماعی فعالیت می کردند و ما موفق شدیم در سال 93 سیصد و بیست و نه دوره آموزش های متعدد برای آنها برگزار کنیم .
وی درباره مسئله پولشویی و نقش سود حاصل از فروش مواد مخدر درمسائل سیاسی نیز گفت: در سال 86 قانون مبارزه با پولشویی تصویب شده و ما به دنبال اصلاح این قانون هستیم .
وی گفت: در سطح خرده فروشی ، روزانه در کشور 20 میلیارد تومان خرید و فروش مواد مخدر صورت می گیرد که پول حاصل از آن مشکل آفرین است.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره اظهارات وزیر کشور درباره نقش پول های کثیف در فعالیت گروههای سیاسی نیز گفت: قرار است در جلسه غیر علنی مجلس شورای اسلامی مسئله نقش پول های کثیف در فعالیت برخی از گروههای سیاسی مورد بررسی قرار گیرد و شخص وزیر مستندات خود را در این زمینه ارائه دهد .
جزینی سود ناشی از فروش مواد مخدر در جهان را بسیار قابل توجه دانست و گفت: هم اکنون ، در روسیه سالانه 18 میلیارد دلار ، در اروپا 13 میلیارد دلار ،در چین 7.3 میلیارد دلار و در آمریکا 8 میلیارد دلار از فروش مواد مخدر برای باند های مافیایی در آمد حاصل می شود و تفاوت قیمت در محل تولید و محل فروش یکی از دلایل توجه جدی به این خرید و فروش غیر قانونی است طوریکه یک گرم هروئین در افغانستان 2.4 دلار اما در انگلستان 63دلار است یا یک گرم تریاک در افغانستان 10 سنت و در انگلستان بیش از 15 دلار است .
وی همچنین یکی از اقدامات ستادمبارزه با مواد مخدر برای انسداد مرزها را کشیده شدن 130 کیلومتر جاده مرزی ، تعبیه 44 برجک و 5 گروهان مرزی عنوان کرد و گفت: با اعتبار در نظر گرفته شده برای سال جاری سیاست انسداد مرزها با استفاده از نیروهای مقابله کننده ادامه خواهد داشت .
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در روزهای پایانی 93 یازده هزار و 500 نفر از معتادان در سراسر کشور جمع آوری شدند اما به دلیل عمل نشدن برخی از قول ها به عنوان نمونه در تهران تنها 2 هزار نفر از آنها ساماندهی شدند و 4هزار نفر باقیمانده قرار است در 6 ماه نخست امسال ساماندهی شوند .
وی آمار مصرف مواد مخدر در میان دانشجویان را 2.6 درصد عنوان کرد که 1/1 دهم آن مربوط به شیشه است و در میان دانش آموزان نیز مصرف مواد مخدر یک درصد بوده است .
جزینی با اشاره به باور غلط درباره استفاده از مواد مخدر حشیش و گلد که آنها اعتیاد آور نیستند، گفت: برخی از مصرف کنندگان این نوع مواد مخدر به بیماری های صعب العلاج مبتلا شدند و یا در شرایط نا متعادلی باعث بروز مشکلاتی به خصوص در زمینه رانندگی شده اند .
وی درباره وجود ماده مخدر کروکودیل در کشور ما نیز گفت: این نوع ماده مخدر بسیار خطرناک بیشتر در روسیه مورد استفاده قرار می گیرد که افراد مصرف کننده بیش از یک سال زنده نمی مانند و ما گزارشی از استفاده این نوع مواد را در ایران نداشته ایم .
جزینی مجموع آمار معتادان در کشور یک میلیون و 325 هزار نفر عنوان کرد که 10 درصد از آنان زن و 90 درصد از آنان مرد هستند و آمار جدید در این رابطه هنوز تهیه نشده است.