تسهیلات به طرحهای مدیریت پسماند
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از آمادگی مسئولان صندوق توسعه ملی برای ارائه تسهیلات به طرح های مدیریت پسماند خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معصومه ابتکار در نشست خبری توجه به مدیریت پسماند و حفاظت از خاک را ضروری خواند و گفت: برنامه مدیریت پسماند باید در همه استانها اجرایی شود.
وی افزود: چرخه پسماند از تولید و نحوه مصرف آغاز می شود و مصرف کنندگان باید موادی را مصرف کنند که زباله کمتری به جای می گذارد و در این زمینه باید به مردم، بخش خصوصی و حتی اصناف آموزش داد تا پسماند کمتری تولید شود.
معاون رئیس جمهور گفت:سرانه تولید پسمانه در ایران بالاتر از میانگین جهانی است و هم اکنون در بسیاری از شهرهای بزرگ مانند توکیو چیزی مانند جمع آوری پسماند را نداریم و در کشور ما برخی اوقات چهار نوبت در روز، پسماند جمع آوری می شود و تفکیک زباله باید در منازل صورت گیرد.
ابتکار به پسماندهای کاغذ اشاره کرد و افزود: حجم قابل توجهی از واردات ما چوب و کاغذ است و متاسفانه بازیافت در این زمینه بسیار کند عمل می کند.
وی گفت: اقدامات صورت گرفته در این باره منجر به تولید کاغذ با کیفیت نمی شود و پسماندهای کاغذ تبدیل به مقوا می شد در حالی که کاغذ با کیفیت باید هفت بار قابلیت بازیافت داشته باشد.
ابتکار به انعقاد تفاهم نامه های متعدد با شهرداری ها و بیمارستانها در خصوص مدیریت پسماندهای بیمارستانی اشاره کرد و افزود: در این خصوص باید رویه ها اصلاح و فرآیندهای صحیحی تدوین شود.
پروانه ساخت باید رایگان باشد
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: پروانه ساختمانی نباید منبع درآمدی شهرداری ها باشد.
ابتکار افزود: در بسیاری از نقاط جهان پروانه ساختمانی رایگان است اما عوارض بسیار بالایی از آغاز ساخت و ساز گرفته می شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص دخل و تصرف برخی باغ های باغ شهرهای تهران مانند باغ حکمت و منطقه کلاک در لواسان چه موضعی گرفته است؟ افزود: مجموعه های داخل محدوده های شهری مستقیما جزء وظایف شهرداری است اما ما به عنوان عضو شورای عالی شهرسازی و کمیسیون ماده 5 در حفظ و کاربری فضای سبز و حفظ باغات تلاش می کنیم.
وی گفت: ما حتی در اواخر دولت هفتم با افزایش تراکم در منطقه 22 مخالفت کردیم و اکنون هم در همین موضوع هشدارهای جدی به شورای عالی معماری و شهرسازی داده ایم و این شورا مصوبات خوبی در اصلاح مصوبات قبلی خود داشته است.
ابتکار افزود: قرار نیست شهر تهران به بتون و ساختمان تبدیل شود و فضایی برای تنفس نباشد.
وی با اشاره به اینکه در بخش توسعه فضاهای سبز کارهای بزرگی در تهران صورت گرفته است، گفت: تغییرکاربری باغات، افزایش تراکم و کاهش فضای سبز نگران کننده است در حالی که به ازای طبقات و تراکم باید فضای سبز و درخت پیش بینی شود و منظور ما از فضای سبز درخت است نه چمن، چرا که در بسیاری از مواقع چمن باعث استفاده بی رویه از آب است.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست افزود: اکنون بحرانی ترین نقاط ما در این خصوص مناطق یک، دو، پنج و 22 تهران است.
ابتکار گفت: موضع سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص کلاک و لواسانات مشخص است و با هر تغییر کاربری خلاف ضوابط مخصوصا در حاشیه سد لتیان کاملا مخالفیم.
لایحه خاک آماده تصویب در هیات دولت
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: برنامه مدیریت پسماند و لایحه خاک، آماده تصویب در هیات دولت است .
معصومه ابتکار به بحث اهمیت آموزش در حفاظت از محیط زیست اشاره کرد و گفت: امیدواریم با توجه به مدیریت جدید رسانه ملی، به ابعاد گسترش فرهنگ حفاظت از محیط زیست بیش از پیش پرداخته شود .
وی افزود: در مدارس زیست محیطی هم توجه جدی به این مباحث می شود.
معاون رئیس جمهور در ادامه حفاظت از تنوع زیستی کشور را از وظایف سازمان حفاظت محیط زیست خواند و گفت: بر اساس هدفگذاری 17 درصد عرصه سرزمینی و 6 درصد از سواحل باید به طور کامل حفاظت شود .
ابتکار افزود: در همین زمینه به دنبال مدیریت علمی و مبتنی بر مطالعات برای حفظ مناطق حفاظت شده کشور هستیم.