پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان خصوصیسازی گفت: مزایده سوم واگذاری سرخابی ها کمی آسانتر از مراحل اول و دوم شد.
عبدالله پورحسینی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در خصوص سومین مرحله مزایده سرخابیهای پایتخت افزود: مرحله سوم مزایده سرخابیها روز 9 اردیبهشت ماه در محل سازمان خصوصی سازی برگزار می شود و هیئت واگذاری نوبت سوم مزایده سرخابیها اصلاحات مختصری را در شرایط واگذاری اعمال کرده است که در نوبت اول آگهی روز چهارشنبه 26 فروردین ماه در روزنامههای کثیر الانتشار و نوبت دوم 2 اردیبهشت ماه اعلام خواهد شد و آخرین فرصت برای گرفتن پاکتهای پیشنهادی خریداران تا آخر وقت اداری روز سه شنبه 8 اردیبهشت خواهد بود.
وی با بیان اینکه در این مرحله سه تغییر خواهیم داشت افزود: یکی اینکه به جای 25 درصد حصه نقدی والباقی در 4 سال اقساط ،اصلاح این طوری شد که 20 درصد حصه نقدی را خریداران متحمل شوند الباقی را ظرف 5 سال پرداخت کنند.
قیمت های پایه کاهش پیدا نکرد ؛ کمی تسهیل شده
پورحسینی گفت: قیمت پایه همان 290 میلیارد تومان برای استقلال و 290 میلیارد هم برای پرسپولیس و قیمت های پایه کاهش پیدا نکرد ولی شرایط کمی تسهیل شد.
رئیس سازمان خصوص سازی ادامه داد: نکته دوم ،در مزایده بار دوم بعضی از مالکان باشگاههای موجود لیگ برتر مراجعه کرده بودند، در آگهی ها آورده بودیم که مالکان سهام کنترلی باشگاههای موجود حق شرکت در مزایده را ندارند یکی از آسیب های ما همین بود که مالکان باشگاههای فعلی اگر می آمدند استقلال و پرسپولیس راخریداری می کردند تا پایان لیگ جاری عملشان با مقررات فیفا و AFC و لیگ برتر خودمان منافات نداشت، لذا ما این شرط اضافی را حذف کردیم.
وی افزود: با تصمیم هیئت واگذاری بدین ترتیب مالکان سهام کنترلی باشگاه های موجود لیگ برتر می توانند در مزایده شرکت کنند.
پورحسینی گفت: این را توجه می دهیم که برای سال بعد اگر بخواهند در لیگ برتر شرکت کنند قاعدتا نمی توانند همزمان مالک دو باشگاه باشند یا دو باشگاهشان همزمان در لیگ شرکت کند و حضور داشته باشد.
وی افزود: این را فقط به آنها اطلاع رسانی کردیم که فردا نگویند ما بی خبر بودیم و در مزایده شما شرکت کردیم درواقع ربطی به سازمان خصوصی پیدا نمی کند.
پورحسینی گفت: اگر تا آن موقع مقررات فیفا AFC یا لیگ برتر اصلاح شد که اجازه داد که خیلی هم بعید است باز ما در این زمینه داعیه ای نخواهیم داشت صرفا اطلاع رسانی می کنیم.
دو باشگاه به یک نفر فروخته نمی شود
وی افزود: پس مالکان سهام کنترلی باشگاههای موجود و لیگ برتر هم می توانند در این دو مزایده شرکت کنند البته اینکه یک نفر همزمان در دو تا مزایده نتواند شرکت کند همچنان این قید باقی است ما نمی توانیم این دو باشگاه را به یک نفر بفروشیم منتها او یک نفر می تواند مالک سهام کنترلی باشگاههای موجود هم باشد.
پور حسینی گفت: نکته آخر اینکه وقتی 20 درصد حصه نقدی و 80 درصد حصه غیر نقدی تعیین شد مقررات سازمان خصوصی سازی طوری است که اگر آنچه می فروشد جنس سهم داشته باشد می تواند سهم را به ا ندازه حصه نقدی به وثیقه خودش نگیرد.
وی افزود: لذا اگر خریداران بتوانند در ظرف زمانی مناسب آنچه از سازمان خصوصی سازی می خرند یعنی برند این دو باشگاه، ورزشگاهها و ساختمان مرکزی آنها را ببرند در داخل یک شرکت جدیدالتأسیس قرار بدهند و آن شرکت را به ثبت برسانند قاعدتا ما 20 درصد ازسهام آن شرکت را به وثیقه نخواهیم گرفت و 80 درصد را در وثیقه خودمان قرار خواهیم داد.
پورحسینی ادامه داد: به دلیل اینکه 20 درصد حصه نقدی را دریافت خواهیم کرد به میزانی که حصه نقدی دریافت می کنیم سهام در اختیار مالکان خواهد بود حالا مالکان می توانند این سهم 20 درصدی خودشان را در اختیار پیشکسوتان و هواداران این دو باشگاه قرار بدهند حالا با قیمتی که خودشان صلاح می دانند کمتر یا بیشتر در اختیار خودشان و یا به سایرین و اصلا واگذار نکنند در اختیار خودشان نگه دارند اما سهام پیشکسوتان و هوادارانی که قبلا 20 درصد گفته شده بود از همین محل قابل تأمین خواهد بود و اصطلاحی که در آگهی ما به کار برده می شود همین عبارتی است که من گفتم.
وی در خصوص وضع بدهی های این دو باشگاه هم گفت: بدهی ها را از اول آگهی نکردیم یعنی خریداران استقلال و پرسپولیس سهم شرکت های موجود استقلال و پرسپولیس را خریداری نمی کنند که متکفل و متعهد بدهی های این دو شرکت باشند.
هیچ بدهی به خریدار جدید منتقل نمی شود
پورحسینی گفت: این دو شرکت موجود استقلال و پرسپولیس هم صاحب باقیمانده داراییها هستند هم متعهد بدهی ها هستند هیچ بدهی به خریدار جدید منتقل نمی شود فقط دارایی منتقل می شود.
وی افزود: بدهیها را شرکت های موجود متعهد هستند بپردازند بدهیای است که پس از فروش برند استقلال و پرسپولیس از شروع لیگ جدید مالکان جدید به نام استقلال و پرسپسولیس فعالیت خواهند کرد و شرکت های موجود استقلال و پرسپولیس منحل اعلام خواهند شد و در حال تسویه که مشغول خواهند شد بدهیها را از محل داراییهایشان بپردازند احیانا اگر کم آوردند دولت تأمین منابع خواهد کرد برای این دو باشگاه در حال انحلال و تعهدات آنها را خواهد پرداخت.
رئیس سازمان خصوص سازی اضافه کرد: اگر مزایده ها موفق شد و استقلال و پرسپولیس مالک جدید خصوصی پیدا کرد و کارهای خودشان را انجام دادند. اینکه این دو باشگاه در لیگ جدید حضور پیدا خواهند کرد و از حق میلیونی هواداران خودشان عدول نخواهند کرد و در حق آنها ظلم نخواهد شد و آنها از آمال وآرزوهای خودشان دور نخواهندبود و بدیهی است که دو استقلال نخواهیم داشت و دو پرسپولیس هم نخواهیم داشت یک استقلال و یک پرسپولیس، استقلال و پرسپولیس موجود می شود.نباید در یک لیگ دو استقلال و پرسپولیس داشته باشیم .
وی در مورد هیئت مدیره های دو باشگاه هم گفت: بدیهی است که شرکت موجود هیئت مدیره خودشان را خواهند داشت تعهداتشان را انجام خواهند داد قراردادهایی را که بسته اند به انتها خواهند رساند اگر به کسی بدهی دارند از کسی طلب دارند طلب هایشان را وصول می کنند بدهیهایشان را می پردازند و خریداران جدید دو برند استقلال و پرسپولیس هم با همه قوا و با تمرکز حواس خودشان بر روی ارتقای این دو باشگاه ، ارتقای فوتبالشان و روی تحقق بخشیدن به آرزوی هواداران میلیونی خود برنامه ریزی خواهند کرد.
پورحسینی افزود: امیدوار هستیم این دو باشگاه در شأن نام خود و هوادارانشان و با فوتبال زیبا و مالکان عاملی باشند برای تحرک و ارتقای ورزش و فوتبال کشور.
حق نظارت بر دو باشگاه تا ۵ سال
وی در خصوص اعمال نظر دولت بعد از واگذاری بر روی هیئت مدیره این دو باشگاه هم گفت: سازمان خصوصی سازی به موجب قوانین و مقررات تا 5 سال بعد از واگذاری که تصادفا در مورد استقلال و پرسپولیس چون حصه غیر نقدی هم 5 ساله پرداخت خواهد شد حق نظارت بر خودش را باقی می گذارد و این نظارت به موجب قرار دادی که باخریداران انجام می دهد اعمال می کند.
وی افزود: دستور العمل، آیین نامه و مقررات داریم.در این زمینه ها بر کار همه نظارت خواهیم کرد.خریداران استقلال وپرسپولیس هم جزئی از آنها لذا تا 5 سال سازمان خصوصی به موجب دستور العمل ها و آیین نامه های موجود حق نظارت بر خودش را باقی می گذارد .
انتخاب هیئت مدیره بر اساس ضوابط وزارت ورزش
پورحسینی گفت: اما در خصوص هیئت مدیره یک نکته انحرافی اعلام شده وآن هم اینکه خریداران موظفند مدیران عامل را با نظر وزارت ورزش تعیین کنند که چنین چیزی از اول وجود نداشته وزارت ورزش و جوانان، فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ می تواند ضوابطی را تعیین کند که برای اعضای هیئت مدیره داشتن آن شرایط و ضوابط الزامی باشد برای همه باشگاهها نه فقط برای استقلال و پرسپولیس.
وی افزود: اگر چنین ضوابطی را تعیین کردند قطعا مالکان باشگاههای استقلال و پرسپولیس هم ملزم می شوند برای انتخاب اعضای هئیت مدیره خود آن ضوابط را اعمال کنند نه اینکه برای انتخاب فرد از کسی اجازه بگیرند.
پورحسینی اضافه کرد: مالکان همه باشگاههاحق دارند که هیئت مدیره را خودشان انتخاب کنند، منتها ضوابط اعضای هیئت مدیره اگر اعلام شد برای عموم باشگاهها این مالکان هم همان ضوابط عمومی را ملاحظه خواهند کرد.
رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: البته برای همه شرکت هایی که در بورس هستند چنین مقرراتی وجود دارد.
وی افزود: شرکت های حاضر در بورس اعضای هئیت مدیره خودشان را نمی توانند فارغ از هر گونه تقیدی تعیین کنند .اینجا هم همین مقررات هست یعنی یک ضوابط عمومی برای اعضای هئیت مدیره که در مقامات مجاز اعلام می شود.
پورحسینی گفت: فعلا چنین ضوابطی وجود ندارد اگر در آینده ایجاد شود مالکان این دو باشگاه هم این ضوابط عمومی را ملاحظه و مراعات می کنند.