پخش زنده
امروز: -
معاون علمی فناوری رئیس جمهور گفت: امسال پیگیری و اصلاح و تصویب سند راهبردی کشور در امور نخبگان در دستور کار است.
به گزارش واحد مرکزی خبر، سلطانخواه در نشست خبری با اشاره به مهمترین برنامه های بنیاد ملی نخبگان در سال 91 افزود: پیرو دستور مقام معظم رهبری در خصوص تدوین سند راهبردی کشور در امور نخبگان ، این بنیاد در یک سال با همکاری گروهی نخبه فعالیت بسیار جدی انجام داد که نتیجه آن تهیه پیش نویس این سند است که در روزهای پایانی سال گذشته به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و امسال پیگیری و اصلاح و تصویب آن در دستور کار است.
وی با اشاره به اجرای طرح شهاب در 12 استان گفت: بنیاد تاکنون در حوزه آینده سازان ، سرآمدان و نخبگان ورود داشته و امسال 91 سال ورود به حوزه آغاز گران و استعدادهای دانش آموزی و طرح شهاب است که با همکاری آموزش و پرورش در 12 استان کشور اجرایی می شود .
سلطانخواه در ادامه ورود به حوزه نخبگان خارج از کشور ، تصویب آیین نامه اعطای بورس شهید احدی به 100 نفر از دانشجویان کارشناسی ارشد نخبه ، تصویب آیین نامه تسهیلات جذب و به کارگیری نیروی انسانی نخبه در دستگاه های دولتی ، تدوین آیین نامه اعطای ودیعه مسکن 25 و 30 میلیون تومانی و اجرایی شدن آیین نامه حمایت از شخصیت های برجسته علمی از مهم ترین فعالیت های پارسال بنیاد است که امسال هم پیگیری می شود.
وی با اشاره به راه اندازی بنیادهای نخبگان سراسر کشور گفت: این مراکز در 21 استان کشور فعال شده و یا در مرحله افتتاح هستند و امسال ، سال تعمیق فعالیت های بنیاد است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به رشد صادرات محصولات با فناوری بالا گفت: یکی از شاخص های مهم در ارزیابی وضع نوآوری در کشور ، شاخص میزان صادرات محصولات با فناوری بالاست.
وی افزود: میزان صادرات کالاها و خدمات دانش بنیان در سال 75 تنها دو و 3 دهم میلیون دلار بوده است که در سال 89 به 612 میلیون دلار رسید و این شاخص در سال های 84 تا 89 از رشد 22 درصدی برخوردار بوده است.
سلطانخواه با بیان اینکه صادرات محصولات دانش بنیان کشور در سال 1390 به 840 میلیون دلار رسید گفت: برنامه ریزی می کنیم این صادرات به یک و 2 دهم میلیارد دلار برسد.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور افزود:سهم فعلی صادرات محصولات با فناوری بالا از مجموع کل صادرات غیرنفتی کشور دو و 7 دهم درصد است که این رقم نسبت به کل صادرات محصولات دانش بنیان در جهان تنها 3 صدم درصد است.
وی گفت: براساس اهداف قانون برنامه پنجم توسعه میزان صادرات محصولات دانش بنیان باید در انتهای برنامه به 5 درصد محصولات غیر نفتی کشور برسد.
سلطانخواه در خصوص ثبت اختراعات با اشاره به اینکه از سال 79 تا 83 ، چهار هزار و 961 اختراع در کشور به ثبت رسیده است گفت: از سال 84 تا پایان 87 تعداد اختراعات ثبت شده 26 هزار و 198 مورد و از سال 84 تا پایان 87 تعداد اختراعات ثبت شده 26 هزار و 198 مورد بوده است.
وی افزود: در سال 88 پژوهشگران دستگاه های دولتی حدود هزار اختراع را در داخل کشور به ثبت رسیده است و براساس آمارهای منتشر شده در سازمان جهانی مالکیت فکری ، در سال 2006 ، تعداد 6527 اختراع در داخل کشور به ثبت رسیده که 5970 اختراع را محققان و مخترعان داخلی ثبت کرده اند.
وی گفت: پارسال هشت نمایشگاه منطقهای برای اختراعات و چهارمین جشنواره نوآوری و شکوفایی با رویکرد حمایت از تجاری سازی اختراعات برگزار شده است و سعی داریم بازار خرید حق اختراع و مشارکت در سرمایهگذاری برای تجاری سازی اختراع را راهاندازی کنیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور همچنین گفت: امسال از هزار و400 طرح اختراع حمایت و بازار مجازی خرید و تجاری سازی حق اختراعات راه اندازی می شود.
وی درباره وضع نشریات علمی پژوهشی کشور گفت: در سال 85 ، 250 نشریه در حوزه وزارت علوم فعالیت می کردند که پارسال این تعداد به 630 نشریه افزایش یافت همچنین در سال 85 ، 110 نشریه در حوزه های علوم پزشکی وجود داشت که هم اکنون این تعداد از 190 نشریه گذشته است.
وی افزود: در سال 85 تعداد مجلات نمایه شده در ISI از تعداد انگشتان دست تجاوز نمی کرد اما در حال حاضر 58 مجله علمی کشور در این پایگاه نمایه می شود.