آمادگی بنادر برای ورود خطوط کشتیرانی خارجی
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد:با لغو تحریمها ورود خطوط کشتیرانی خارجی و حتی آمریکایی به بنادر کشور امکان پذیر می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، محمد سعیدنژاد معاون وزیر راه و شهرسازی امروز درنشست خبری گفت : جلسات هفتگی با خطوط کشتیرانی خارجی برای تردد به بنادر کشور برگزار میشود.
سعیدنژاد افزود: درسال گذشته دو خط کشتیرانی خارجی مستقیم در بنادر کشور پهلوگیری کردند اما درسال جدید با حل مسائل هستهای شاهد فعالیت خطوط جدید کشتیرانی خواهیم بود.
وی گفت : رفع تنش های موجود میان خطوط کشتیرانی و بندر شهید رجایی یکی از برنامه های دولت بود و به دلیل تحریم یکی از اپراتورهای این بندر ، برخی خطوط به این بندر تردد نمی کردند که مذاکرات جدی با خطوط کشتیرانی دنیا که قبلاً به این بندر تردد داشتند مانند اروپاییها به صورت هفتگی ادامه دارد.
سعید نژاد تصریح کرد : خطوط کشتیرانی آمریکایی نیز به بنادر ایران میآیند که با رفع تحریمها ورود این خطوط به کشور شکل میگیرد.
وی با بیان این که برخی از کالاهای ایران به ناحق به کشورهای دیگر میرود، افزود : امیدواریم در سال جدید خطوط بیشتر کشتیرانی را در بنادر ایران داشته باشیم.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در ادامه به طرحهای توسعه بنادر شهید بهشتی چابهار اشاره کرد و گفت: برای اولین بار کشتیهای اقیانوسپیما در این بندر پهلوگیری کرد.
سعیدنژاد تعداد مسافران جابهجا شده در بنادر کشور را در تعطیلات نوروزی 8 میلیون نفر عنوان کرد و گفت: این میزان نسبت به سال قبل 11 درصد رشد نشان می دهد.
معاون وزیر راه و شهرسازی درباره میزان تسهیلات وجوه اداره شده در سال 94 نیز گفت: 500 میلیارد تومان تسهیلات در سال 94 در اختیار متقاضیان به خصوص بخش مسافری قرار میگیرد.
وی سرمایهگذاری در بخش بانکرینگ (سوخت رسانی) کشتیها در بندر شهید رجایی را از برنامههای امسال سازمان بنادر و دریانوردی ذکر کرد و گفت: با این کار قدرت رقابتی بخش بانکرینگ کشور درمنطقه افزایش مییابد.
سعیدنژاد درباره اپراتورهای بندری نیز گفت: هنوز در این باره تصمیمگیری نشده است.
وی در باره سیاستهای تعرفهای سازمان بنادر و دریانوردی نیز اظهار داشت در مورد سیاستهای تعرفهای تخفیفهای حجمی قابل توجهی را مورد توجه قرار داده و معتقدیم با سیاستهای تعرفهای باید امتیازات ضد رقابتی را از بین ببریم.
سعید نژاد درباره مدت زمان انتظار کشتیها در بنادر کشور برای تخلیه و بارگیری نیز گفت: این میزان 28 درصد نسبت به سال 92 بهبود پیدا کرده است و به ازای هر کشتی از 3 و 87 صدم روز در سال 92 به دو 78 صدرم روز در سال گذشته رسید که عامل این توقف ها الزام مراحل تهیه ارائه اسناد و مدارک کشتی هاست.
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در سال گذشته عملکرد بنادر 146 میلیون تن بوده که نسبت به سال گذشته 5 درصد رشد داشته است. در بخش غیرنفتی سال 92 حدود 92 میلیون تن بوده است که در سال 93 با رشد 7 درصدی به 102 میلیون افزایش یافت.
تصویب طرح جامع مدیریت سواحل کشور
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: طرح جامع مدیریت سواحل کشور در شورای عالی معماری و شهرسازی به تصویب رسیده است.
محمدسعیدنژاد در جمع خبرنگاران افزود: با رعایت مسائل زیست محیطی و فنی این طرح درسواحل اجرایی خواهد شد.
وی گفت: تراکم جمعیت در سواحل کشور حدود 5 نفر در هر کیلومتر مربع است که با متوسط کشور فاصله زیادی دارد.
سعیدنژاد افزود: یکی از بحث هایی که در زمینه لغو تحریم ها تأثیرپذیر خواهد بود بخش حمل و نقل دریایی است و سیاست توسعه دریامحور مورد تاکید همه مقامات کشور است.
وی گفت: یکی از محورهای توسعه طرح جامع مدیریت سواحل ، توسعه بندر شهید بهشتی چابهار است که سال گذشته بزرگترین و عمیق ترین سکوی آن راه اندازی شد و کشتی های اقیانوس پیما در آن پهلو گرفت.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی افزود : با اجرای طرح های توسعه ای در چابهار استفاده های بیشتری از این بندر خواهد شد و موقعیت بسیار مناسبی را در بنادر کشور بوجود خواهیم آورد.
سعیدنژاد افزود: دو خط جدید کشتیرانی بین المللی به صورت مستقیم در بندر شهید رجایی پهلوگیری می کنند و شاهد مراجعه زیاد و گسترده خطوط کشتیرانی جدید هستیم که در حال مذاکره برای ورود مستقیم به این بندر هستند.
وی گفت: با استفاده از صندوق توسعه ملی ، طرح توسعه بندر شهید بهشتی و عملیات اجرایی توسعه بندر انزلی و فاز 2 بندر امیرآباد نیز آغاز شده است.
سعیدنژاد افزود: سال گذشته 2 هزار و 500 میلیارد تومان قرارداد سرمایه گذاری در بنادر بسته شد که فعالیت برخی از آنها آغاز شده است.
وی گفت: سال گذشته 146 میلیون تن کالا در بنادر تخلیه و بارگیری شده که در مقایسه با سال قبل از آن 5 درصد افزایش داشته است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی افزود: به کسانی که بخواهند در بخش مسافری دریا سرمایه گذاری کنند تسهیلات مالی بدون بهره پرداخت می شود.
سعید نژاد همچنین درباره سفرهای نوروزی گفت: امسال 8 میلیون مسافر دریایی داشتیم که نسبت به سال گذشته 11 % رشد داشته است.
منتظر هندی ها نمی مانیم
رئیس سازمان بنادر و دریانوردی کشور تاکید کرد : برای توسعه بندر چابهار منتظر هندی ها نمی مانیم و کار را اغاز کرده ایم اما از حضور انها استقبال می کنیم.
محمد سعید نژاد امروز در نشست خبری درباره توسعه بندر شهید بهشتی در چابهار گفت : طرح توسعه این بندر با توجه به تاکیدات رییس جمهوری و اولویتگذاری دولت با تمام توان سازمان بنادر ادامه دارد و امیدواریم ظرفیت این بندر به 6 میلیون تن در سال برسد.
سعیدنژادی درباره ورود هندیها به بندر چابهار نیز گفت : فرآیند تصمیمگیری در هند بسیار طولانیمدت است و ما طرح توسعه بندر چابهار را در سازمان بنادر ایران پیگیری میکنیم و در صورت اعلام آمادگی هندیها از ورود آنها استقبال میکنیم.
وی از مذاکره با شرکتهای کشتیرانی اروپایی و خارجی برای ورود به بنادر ایران پس از لغو تحریمها خبر داد و گفت: بنادر ایران در فهرست تحریمهای خارجی قرار ندارد اما تحریمهای کشتیرانی و بازارهای مالی ایران باعث شده است برخی شرکتهای کشتیرانی خارجی برای ورود به آبهای ایران با تردید برنامه ریزی کنند.
وی ادامه داد: لغو تحریمها به صنعت دریایی ایران کمک می کند تردیدها برطرف شود و بسیاری از شرکتهای کشتیرانی اروپایی مذاکرات خود را برای بازگشت به آبهای ایران آغاز کردند.
رئیس سازمان بنادر و دریانوردی همچنین از برنامههای ویژه بنادر برای همکاریهای بینالمللی خبر داد و گفت: ایران یکی از اعضای اولیه سازمان جهانی دریانوردی است و در حال حاضر یک نماینده دائمی در این سازمان داریم و تلاش میکنیم با کمک وزارت امور خارجه به عضویت در شورای اجرایی این سازمان در بیاییم و با اجرای طرحهایی همچون اجلاس خزر در بندر امیرآباد و موافقتنامههای چند جانبه با کشورهای همسایه این همکاریها را گسترش دهیم.
سعیدنژاد افزود : مجموع فعالیتهای کشتیرانی ایران به 146 میلیون تن رسیده است و ظرفیت ما 185 میلیون تن برآورد میشود و از افزایش ورود کشتیهای خارجی به کشور حداکثر استفاده را می بریم.
سعیدنژاد گفت : پارسال 146 میلیون تن کالا جابهجا کردهایم و در حوزه صادرات کالاهای غیرنفتی نیز از 95 میلیون تن سال 1392 به 102 میلیون تن سال 1393 رسیدیم و در بخش ترانزیت رشد 40 درصدی گزارش شده است.
وی اعلام کرد : همچنین در بخش مسافری بنادر ما بیش از 17 میلیون نفر را پذیرش کردهاند که رشد 9 درصدی در مقایسه با سال 1392 نشان میدهد و زمان انتظار کشتی کاهش یافته است.