انتخاب کنیم؛ صرفه جویی یا جیره بندی آب
پدر کویرشناسی ایران گفت: اگر مصرف بهینه آب و ساماندهی نظام تامین و توزیع در اولویت قرار نگیرد، تا چند سال آینده باید در انتظار جیره بندی آب باشیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پروفسور پرویز کردوانی در مصاحبه با رادیو اقتصاد، همکاری مردم را در مصرف بهینه اب مهم دانست و گفت: رشد روزافزون جمعیت در تهران و مصرف بی رویه آب سبب شده است بخشی از نیاز این منطقه از منابع آب دیگر استانها تامین شود و مصرف بی رویه، محیط زیست آب را هم تهدید می کند.
کارشناس بیابانشناسی گفت: اگر در مصرف آب زیادهروی کنیم در آینده ممکن است حتی آب فاضلاب تصفیه شده نیز نداشته باشیم.
پروفسور پرویز کردوانی چهره ماندگار علمی کشورمان گفت: منابع آب هر کشور و منطقه ثبات دارد و براساس میزان بارندگی تامین میشود اما با افزایش جمعیت و تقاضا بیشتر نمی شود. باید از هم اکنون به فکر تصفیه آب فاضلاب ؛ جمع آوری آب باران در سیستم سطوح آبگیر، استفاده از آب شور و منابع آبهای غیرمتعارف و آب شیرین کن ها باشیم.
کردوانی در این حال گفت: خوشبختانه کشور ما با موقعیت کوهستانی که داریم می توانیم با اصلاح روشهای مصرف آب کشاورزی و شرب و صنعتی ؛ به حیات آبی خود ادامه دهیم و نیازی به آبهای غیرمتعارف نداشته باشیم.
وی هشدار داد : آب های زیرزمینی پس انداز منابع آبی است که باید درست استفاده کنیم و امروزه یکی از موارد جنگها میان کشورها به دلیل کمبود آب مانند رود نیل است.
آب به هر حال جیره بندی خواهد شد
کردوانی گفت: اگر آب امسال جیره بندی نشود، مطمئن باشید در سال های بعد انجام خواهد شد، چون ظرفیت منابع آبی کشور محدود است و با افزایش تقاضا بیشتر نمی شود ، بلکه کمتر هم خواهد شد (به دلیل شرایط اب و هوایی).
وی با تاکید بر ضرورت جلوگیری از هدررفت آب و مدیریت بهینه انتقال آب گفت : شبکه لوله کشی آب ایران مربوط به سال 1327 و میزان هدروری در آن بیش از 28 درصد است.
کردوانی گفت : حدود 100 هزار حلقه چاه غیر مجاز آب در کشور وجود دارد.
پدرکویر شناسی ایران تصریح کرد: شهرها ، کشاورزی را هم تهدید کرده چون اولویت در تامین آب با بخش شرب است.
پدرکویر شناسی ایران گفت: ایران کشور خشکی است و در منطقه ای قرار داریم که میانگین بارش آن یک سوم جهانی و اغلب مناطق ایران بیابانی، نیمه بیابانی و کم باران است.
پروفسور پرویز کردوانی گفت : دریاچه ارومیه زمانی 102 جزیره داشت و اکوسیستم متمایزی بود که هم اکنون کاهش یافته است.
وی افزود: در 14 سال اخیر آب دریاچه اورمیه روند کاهشی داشته و در 9 سال اخیر هم شوراهای بسیاری در این باره ایجاد شده است اما دستاورد عینی مشاهده نمی شود.
کردوانی گفت: در حوضه آبریز دریاچه ارومیه ؛ حفر چاه های عمیق ، توسعه صنایع و سد سازی سبب شده است آب ورودی تقریبا قطع شود.