پخش زنده
امروز: -
فدراسیون تکواندو در ۱۳۹۳ یکى از سال هاى پرافتخار خود را پشت سر گذاشت و مدالهای متعدد در رده های سنی مختلف در مسابقات قاره ای و جهانی بدست آورد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، تیم ملی تکواندو نوجوانان دختر و پسر ایران در ابتدای سال 93، راهی چین تایپه شد تا برای کسب سهمیه المپیک و همچنین مسابقات قهرمانی جهان بر روی شیاپ چانگ برود.
در این مسابقات که 803 تکواندوکار بر روی شیاپ چانگ رفتند؛ شاگردان ندا زارع با یک مدال طلا (کیمیا علیزاده)، یک مدال نقره (فاطمه اموری) و 2 مدال برنز (ناهید کیانی و مهسا جدی) بر سکوی نایب قهرمانی ایستادند و تیم پسران که با هدایت محمدرضا زوار در این رقابتها حضور داشت با یک طلا (مهدی اسحاقی)، یک نقره (محمد اصلانی) و یک برنز (رضا جعفرپور) عنوان چهارمی را به خود اختصاص داد.
در این رقابتها همچنین 2 سهمیه المپیک نوجوانان برای ایران بدست آمد که پس از انصراف یکی از تیمهای حاضر در این رقابتها سهمیه ایران به عدد 3 افزایش یافت.
حضور 3 نماینده در المپیک نوجوانان نانجینگ و کسب 2 مدال طلا و یک برنز دیگرافتخارآفرینى این رشته ورزشى در سال 93 بوده است.
کیمیا علیزاده که در نانجینگ پرچمدار کاروان ایران بود، ضمن کسب مدال طلای این رقابتها، توانست نخستین طلای المپیک تاریخ ورزش بانوان را به نام خود در رشته ورزشی تکواندو ثبت کند.
مهدى اسحاقی اولین مدال طلای کاروان ورزش ایران را در نانجینگ دشت کرد و دانیال صالحى مهر نیز موفق به کسب مدال برنز شد.
کسب عنوان قهرمانى دختران و پسران نونهال در اولین دوره مسابقات جهانى این رده سنى، حاکى از آن بود که روزهای پرفروغ تکواندو در آینده نیز ادامه خواهد داشت و نسل جدیدی از طلاییان تکواندوى ایران در راه است.
اولین دوره مسابقات قهرمانی نونهالان جهان در شهریور به میزبانی باکوی آذربایجان انجام شد و ایران با 7 طلا، 4 نقره و یک برنز در هر دو بخش دختران و پسران بر سکوی قهرمانی تکیه زد.
دختران ایران که با هدایت مهرو کمرانی راهی این آوردگاه شده بودند، با تلاش مهلا مومن زاده، ستاره چابکی، دنیا محمدی و زهرا پوراسماعیل 4 بار بر سکوی قهرمانی رفتند و زهرا شجاعی نیز به گردن آویز نقره رسید.
همچنین در بخش پسران؛ شاگردان حسینعلی نعیمی در 6 وزن به فینال رسیدند و 3طلا (امیرحسین کولیوند، مهرداد خزایی پول، امیرحسین وقوعی)، 3 نقره (شاهین شیاسی، ابراهیم صفری و محمد امین پولادی) و یک برنز (محمدحسین زاهدی) کسب کردند.
یوسف کرمی سرگروه تیم ملی تکواندو که برای دیدن مسابقات نونهالان قهرمانی جهان و تشویق و روحیه دادن نمایندگان کشورمان به باکو آذربایجان رفته بود، پس از قهرمانی تیم ملی دختران و پسران تکواندو ایران، مبارزات زیبا و شجاعانه آنها را ستود و گفت: نسل طلایی دیگری در تکواندو در راه است.
در این رقابتها جام بهترین مربیان جهان به مهرو کمرانی و حسینعلی نعیمی تعلق گرفت.
در پایان این رقابت ها ، نونهالان شایسته کشورمان جام قهرمانی جهان خود را به کودکان مظلوم فلسطین و غزه اهدا کردند.
پنجمین دوره مسابقات پاراتکواندوی قهرمانی جهان با حضور 111 ورزشکار از 37 کشور در ورزشگاه "دینامو" مسکو روسیه در 2 روز و در دو بخش پومسه و کیوروگی برگزار شد.
در این رقابتها که تیم ملی کشورمان با 3 تکواندوکار حضور داشت؛ مهدی پوررهنما و اصغر عزیزی به نشان زرین طلا رسیدند و محمود جعفرزاده به مدال نقره دست یافت تا برای نخستین بار بر سکوی نایب قهرمانی جهان بایستد.
حسین مدانلو هدایت تیم ملی کشورمان را در این رقابتها برعهده داشت و سید محمد پولادگر رییس فدراسیون تکواندو نیز در این رقابتها حضور داشت.
در این رقابت ها تیم ملی روسیه و ترکیه با بیش از 15 شرکت کننده، به ترتیب به عناوین اول و سوم بخش مردان دست یافتند و حتی در برخی اوزان 2 تکواندوکار را برای مبارزه در اختیار داشتند اما تیم ملی ایران که تنها با 3 ورزشکار راهی مسکو شده بود، در کمال ناباوری سایر کشورها؛ 2 مدال طلا و یک نقره را بدست آورد و عنوان نایب قهرمانی جهان را از آن خود کرد.
سومین دوره مسابقات پومسه قهرمانی آسیا در سالن "کاخ ورزش" تاشکند ازبکستان برگزار شد و در پایان این دوره از مسابقات، تیم ملی پومسه ایران با 5طلا، 3 نقره و 3 برنز و با کسب 65 امتیاز در مجموع آقایان و بانوان بر سکوی نخست قاره کهن ایستاد، کره جنوبی با 5طلا و 2 نقره و با کسب 52 امتیاز نایب قهرمان شد و ازبکستان (کشور میزبان) با 2طلا، 7 برنز و با 40 امتیاز بر سکوی سومی قرار گرفت.
همچنین کمیته مسابقات ، حسینعلی نظری را به عنوان بهترین مربی آسیا و مرجان سلحشوری را به عنوان برترین بازیکن پومسه آسیا معرفی کرد.
هدایت تیم مردان بر عهده حسینعلی نظری بود و بانوان با هدایت مهناز مردانی در این رقابتها حضور داشتند.
تیم هانمادانگ ایران نیز در مسابقات جهانی هان مادانگ که در کره جنوبی برگزار شد، موفق به کسب 9 مدال طلا، 13 نقره و 11 برنز شد.
اما در بخش بزرگسالان، شاهد پرترافیک ترین سال ورزشی این رده سنى بودیم. تیم مردان و زنان ایران که المپیک ریو 2016 را پیش رو دارند؛ باید براى کسب سهمیه حداکثرى المپیک، یعنى 4 سهمیه مردان و 4 سهمیه زنان ، تلاش خود را اغاز مى کردند.
در ابتداى سال گذشته ، تیم مردان ایران در ازبکستان با 3 طلا (عاشورزاده، اسبقی و خدابخشی)، 2 نقره (نصرآزادانی و کرمی) و یک برنز (شیری) و در حالیکه تمام نمایندگانش موفق به کسب مدال شدند، مقتدرانه بر سکوى قهرمانى ایستاد و زنان نیز با یک نقره (خدابنده) و 3 برنز (رشیدی، حاجی پور و ایزدی) به کار خود پایان دادند.
در این رقابتها "بیژن مقانلو" عنوان برترین مربی و "بهنام اسبقی" عنوان فنى ترین بازیکن آسیا را به خود اختصاص دادند.
اما این پایان کار رقابتهاى تیم ملی ایران نبود و تکواندوکاران تیم ملى مردان که براى حضور در رنکینگ المپیک نیاز به جمع آوری امتیاز داشتند با حضور در تورنمنت آلمان (6طلا، یک نقره و یک برنز) و مسابقات آزاد کره جنوبى (3 طلا، یک نقره و یک برنز) جوانترهاى خود را به جمع 31 تکواندوکار برتر رنکینگ المپیک رساند تا ضمن کسب جواز حضور در مسابقات گرندپریکس، یک قدم به تصاحب هر 4 سهمیه المپیک نزدیک شود.
در زمستان 93 نیز تیم ملی مردان در تورنمنت فجیره امارات موفق به کسب 5 طلا، 5 نقره و یک برنز شد و با حضور در مسابقات آزاد هلند نیز در بخش مردان 4 طلا، 2 نقره و 2 برنز کسب کرد و بانوان نیز به 2 مدال نقره رسیدند.
نمایندگان ایران با حضور در 3 دوره مسابقات گرندپریکس موفق به کسب 3 طلا (خدابخشی 2بار و عاشورزاده)، یک نقره (عاشورزاده) و 5 برنز (مردانی 2بار، اسبقی 2 بار و حجی زواره) شدند و در فینال این رقابتها که 8 تکواندوکار برتر جهان مجاز به حضور بودند با 4 نماینده و کسب یک طلا (عاشورزاده)، یک نقره (خدابخشی) و 2 برنز (اسبقی و مردانى) به کار خود پایان دادند.
اما اوج هنرنمایی تیم ملى تکواندو، در بازیهاى آسیایی اینچئون بود جاییکه حتى خوشبین ترین کارشناسان نیز آن را دور از دسترس می دیدند.
شاگردان بیژن مقانلو در مهد تکواندوى جهان، 4 نشان زرین طلا (عاشورزاده، اسبقی، حجی زواره و خدابخشی) را به گردن آویختند و شاگردان مینو مداح نیز موفق به کسب 2 نقره (روحانی و خدابنده) و یک برنز (حاجی پور) شدند تا در پایان بازیهاى آسیایی عنوان بهترین رشته ورزشی کاروان ایران به تکواندو برسد.
عنوان سومى تیم مردان در مسابقات جام جهانى که با حضور 10 تیم برتر دنیا برگزار شد، دیگر افتخارافرینى تکواندو در سال 93 بود. جایی که همگان به بی عدالتى و ناداورى مکزیکى ها در روزى که میزبانى این رقابتها را برعهده داشتند، اذعان کردند!
اعطاى لقب سونامى به فرزان عاشورزاده ، جوان 18 ساله تکواندوى کشورمان از دیگر سوژه هاى خبرساز ورزش ایران و حتى جهان بود.
فدراسیون جهانى بعد از پایان رقابتهاى جام جهانى و فینال جایزه بزرگ یا گرندپریکس در حالى به عاشورزاده لقب سونامى داد که معتقد بود، او یکى از پدیده هاى سالهاى آینده تکواندوی جهان مى شود.
در پایان مسابقات جام جهانى و با اتمام سال ورزشی 2014 ؛ ایران 4 نماینده را در میان نفرهای اول تا ششم رتبه بندی یا رنکینگ المپیک داشت و غیر از این نفرها ، 6 تکواندوکار دیگر ایران در
میان نفرهای یک تا 36 رنکینگ المپیک بودند.
در پایان دسامبر 2015 ، نفرات اول تا ششم رنکینگ المپیک جواز حضور در المپیک را بدست خواهند آورد.
سال 93 به پایان رسید اما این پایان کار برای تکواندوی ایران نخواهد بود، ملی پوشان کشورمان در سال 94 ماراتنی سخت و نفس گیر را برای کسب سهمیه المپیک 2016 ریو در پیش روی خواهند داشت.
کسب سهمیه حداکثری المپیک دور از دسترس نیست و تکواندو این پتانسیل و ظرفیت را دارد که در المپیک 2016 نیز همچون سایر میادین یکی از موفقترین تیم های کاروان باشد.
بیتردید کارشناسان معتقدند؛ اگر ملی پوشان تکواندو برای رسیدن به المپیک ریو به خوبی تدارک
و حمایت شوند و دغدغه های معمول را نداشته باشند، می توانند نزدیکترین ورزشکاران به مدال المپیک باشند و یک نتیجه تاریخی را برای کشور عزیزمان رقم بزنند.
برگزارى مسابقات جام فجر تکواندو و مسابقات تکواندوى جام باشگاههاى اسیا، همکاری با تکواندوی نیروهای مسلح جهت میزبانی رقابتهای ارتشهای جهان در بخش زنان و مردان از دیگر فعالیت هاى فدراسیون در سال 93 بود.
همچمین از دیگر اقدامات مهم این فدراسیون که مى توان به آن اشاره کرد، کسب 7 کرسی جهانى و اسیایی است.
در روزهای پایانی سال 93؛ با انتخاب سازمان قهرمانان ملی ورزش ایران، سید محمد پولادگر و زهرا سروی در جمع مدیران برتر ورزش ایران قرار گرفتند و فرزان عاشورزاده بعنوان بهترین بازیکن مرد سال 93 انتخاب شد.
همچنین در پایان نشست تبیین سیاست ها و برنامه های فرهنگی قرآنی وزارت ورزش و جوانان، تکواندو فدراسیون برتر حوزه فعالیتهای فرهنگی معرفی شد.
سازمان بسیج ورزش کشور نیز به خاطر رعایت مسائل فرهنگی در مسابقات تکواندوی جام فجر بانوان، با ارسال لوح تقدیر از سید محمد پولادگر و فدراسیون تکواندو قدردانی و تجلیل کرد.
همچنین سیدمحمدپولادگر بعنوان رئیس کمیسیون اخلاق کمیتهملیالمپیک منصوب شد.
برگزاری لیگ دسته یک پومسه زنان و مردان، لیگ برتر پومسه زنان و مردان، لیگ نونهالان پسر و دختر، لیگ خردسالان دختر و پسر، لیگ دسته یک نوجوانان دختر و پسر، لیگ برتر نوجوانان پسر، لیگ جوانان (جام امید)، لیگ دسته یک جوانان-یزرگسالان دختر (جام کوثر)، لیگ دسته یک جوانان – بزرگسالان مردان (جام نقش جهان) و لیگ برتر جوانان-بزرگسالان مردان (جام خلیج فارس) از فعالیتهای سازمان لیگ فدراسیون تکواندو بود.