حفاظت از طبیعت با ۱۵۰۴
فرمانده یگان ویژه حفظ منابع طبیعی گفت: سامانه ارتباطی ۱۵۰۴ در ایام نوروز پاسخگوی مردم در زمینه اخبار ساخت و ساز در عرصه های منابع طبیعی، بهره برداری های غیرمجاز از طبیعت و آتش سوزی است.
قاسم سبزعلی در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه تخریب و تصرف عرصه های منابع طبیعی در تعطیلات نوروزی سرعت بیشتری می گیرد، افزود: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده تمام نیروهای یگان ویژه حفاظت منابع طبیعی در ایام تعطیلات ، به صورت شبانه روزی در عرصه های طبیعی گشت می زنند و در صورت مواجهه با متخلفان و معترضان با آنان برخورد می کنند.
وی گفت: با توجه به تاکیدات و فرمایشات مقام معظم رهبری درباره حفاظت ویژه از عرصه های طبیعی و مقابله با زمین خواری، محاکم قضایی در ایام تعطیلات نوروزی شعبه های ویژه ای را برای رسیدگی به پرونده متخلفان و متعرضان در این ایام ایجاد کردند.
فرمانده یگان ویژه حفظ منابع طبیعی و عرصه های جنگلی افزود: بر اساس ابلاغیه قوه قضائیه شعبه های ویژه دادگاه های حفظ منابع طبیعی در تمام استان ها حتی شهرستان ها در تعطیلات نوروزی فعال است.
سبزعلی گفت: در سراسر کشور نیروهای ادارات کل شهرستان ها، تشکل ها و انجمن های مردمی حامی حفاظت از منابع طبیعی و محافظان افتخاری نیز با نیروهای یگان ویژه حفاظت منابع طبیعی در ایام تعطیلات همکاری دارند.
وی افزود: 20 هزار نیروی همیار طبیعت نیز در کنار نیروهای یگان ویژه در عرصه های طبیعی کشور برای جلوگیری از تخریب و تصرف این عرصه ها حضور خواهند داشت.
فرمانده یگان ویژه حفظ منابع طبیعی و عرصه های جنگلی گفت: در تمام استان های کشور گروههای پانزده نفره مردمی از طریق تلفنی با نیروهای یگان ویژه در ارتباطند تا مشاهدات خود را در زمینه تخلف و تصرف عرصه های طبیعی به آنان اطلاع دهند.
سبزعلی از گردشگران خواست میراث طبیعی کشور را حفظ و از تخریب این عرصه ها خودداری کنند .
وی افزود: اگر نگاه اصولی و زیربنایی نداشته باشیم خسارت بسیار سنگینی به میراث طبیعی وارد می شود.
سبزعلی با اشاره به اینکه باید این میراث ملی را حفظ کنیم و به فرزندان خود تحویل دهیم، گفت: اگر امروز شاهد بدی آب و هوا، افزایش ریزگردها، کاهش بارندگی و آلودگی هوا هستیم علت آن تخریب عرصه های طبیعی به دست انسان است.
فرمانده یگان ویژه حفظ منابع طبیعی و عرصه های جنگلی با بیان اینکه هر نوع تغییر کاربری در اراضی و عرصه های طبیعی و شیار در این عرصه ها ، بوته کنی و چرای غیرمجاز دام براساس قانون جرم محسوب می شود، گفت: ضابطان منابع طبیعی با مشاهده این تخلفات براساس اختیاراتی که قانون برای آنان تعیین کرده است با متخلفان برخورد می کنند اما در برخی موارد قوانین موجود از بازدارندگی لازم برخوردار نیست و به همین علت قوانین و مقررات در دست اصلاح و بازبینی است.
سبزعلی آتش سوزی و قاچاق چوب را مهمترین عوامل تخلف و تخریب عرصه های طبیعی و جنگلی دانست و افزود: بر اساس گزارشهای موجود 80 درصد آتش سوزی ها در عرصه های طبیعی کشور عامل انسانی دارد و سهل انگاری خسارات قابل توجهی به عرصه های طبیعی وارد کرده است اما از آنجا که میزان بارندگی کاهش داشت و پوشش گیاهی عرصه های طبیعی خشک شد این خشکی سبب شد بروز آتش سوزی 50 درصد افزایش یابد.
وی گفت: از سال آینده با افزایش امکانات و تجهیز ماشین آلات، توان یگان ویژه حفاظت از منابع طبیعی برای مقابله با آتش سوزی ها افزایش می یابد.
فرمانده یگان ویژه حفظ منابع طبیعی و عرصه های جنگلی از افزایش صد برابری جریمه قاچاق چوب خبر داد و افزود: متاسفانه در برخی عرصه های طبیعی قاچاق چوب و قطع درختان روند رو به رشد داشته بنابراین تعداد پاسگاهها و نیروهای یگان ویژه در این مناطق برای مقابله با قاچاق چوب افزایش یافته است.
سبزعلی گفت: چنانچه فردی چوب جنگلی قاچاق و یا از قاچاقچیان چوبها را خریداری کند علاوه بر پلمپ و توقیف چوب ها باید جریمه های سنگینی که قانون تعیین کرده است پرداخت کند.