به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، داوود پرهیزگار در نشست خبری افزود: پژوهشکده اقلیمشناسی هم احیا و مرکز اطلاعرسانی بلایای طبیعی کشورهای عضو اکو نیز احیا شده است و اطلاعات از طریق سایت ارسال میشود.
رئیس سازمان هواشناسی کشور درباره پیشرفتهای هواشناسی در سال آینده گفت: تاکنون تفکیک زمانی به شکلی بود که در دورههای زمانی 24 ساعته اطلاعات در اختیار کاربران قرار میگرفت اما در سال آینده با افزایش تفکیک زمانی، دورهها، 12 ساعته اعلام میشود.
پرهیزگاردرباره توفان تهران هم گفت: این پدیده با روش حال بینی قابل پیشبینی بود و کل عمر آن از پدید تا تخریب، کمتر از دو ساعت طول کشید.
برای پیش بینی پدیده های مقیاس کوچک و محلی در بازه های زمانی از چند دقیقه تا چند ساعت از
روش حال بینی (Nowcasting) استفاده می شود.
در این روش از ابزارهای بصری مانند رادار و ماهواره و ترکیب آنها با مدلهای عددی برای تولید محصولات پیش بینی خیلی کوتاه مدت استفاده می شود.
توسعه هواشناسی کاربردی در 31 استان
رئیس سازمان هواشناسی کشور از راهاندازی دهک کشاورزی در هواشناسی خبر داد و گفت : هواشناسی کاربردی در در 31 استان به طور آزمایشی انجام شد تا ارتباط دوسویه بین سازمان و کاربر نهایی برقرار شود.
داوود پرهیزگار از تلاش برای نوسازی تجهیزات این سازمان خبر داد و گفت: از اطلاعات هواشناسی در پروازهای دوره نوروز استفاده می کنیم.
وی از پیشبینی درآمدزایی 7 میلیاردی از محل ارائه اطلاعات هواشناسی در سال جدید خبر داد و گفت : در بازارهای جهانی و منطقهای، خدمات زیادی ارائه نمیدهیم اما برای پروازهای عبوری میتوان مبالغی را طبق قانون دریافت کرد.
ورود بخش خصوصی صرفه اقتصادی ندارد
پرهیزگار افزود : ورود بخش خصوصی در امور هواشناسی صرفه اقتصادی ندارد، چرا که در عین سرمایهگذاری ، با مبلغ بالا و متقاضی زیادی ندارد و بازده آن بسیار طولانیمدت به سرمایهگذار باز میگردد.
رئیس سازمان هواشناسی کشور در باره بارورسازی ابرها برای افزایش بارش کشور گفت: این موضوع از بعد علمی قابل بررسی و مطالعه است اما اینکه با بارورسازی ابرها بتوانیم از خشکسالی دور شویم، درست نیست.
وی تاکید کرد: حتی در سایت هواشناسی آمریکا که محل تولد بارورسازی ابرهاست ، بخش مربوط به خشکسالی وجود دارد و برای جلوگیری از بروز خشکسالی، اقداماتی مانند پلیس آب را اجرایی کرده است.
پرهیزگار گفت: بارورسازی ابرها در شرایط خاص نتیجه مثبتی دارد اما باید ابری که میخواهیم بارور کنیم، هستههای تراکم آن کم باشد و اگر تعداد هستههای تراکم زیاد باشد، حتی میتواند کاهش بارش را به دنبال داشته باشد.
وی پیش بینی کرد امسال در نوروز تغییرات دمایی شدیدی نداشته باشیم و در مناطق سردسیر کشور بارشها به شکل برف خواهد بود.