یارانه میلیونی پرمصرف ها در برق و گاز
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: یارانه ماهانه پنهان پرمصرف ها در برق، حداقل ۳۰۰ هزار تومان و در گاز بیش از یک میلیون تومان است.
{$sepehr_old_video_78600}
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، الیاس نادران با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری دوشنبه شب شبکه دو سیما با برشمردن معایب شیوه کنونی افزایش قیمت برق و گاز در سال جاری افزود: این روش قیمت گذاری به نفع ثروتمندان است و آنها با درصد کمتری از افزایش قیمت مواجه می شوند.
وی گفت: 12 نماینده از کمیسیونهای برنامه و بودجه، اقتصاد و انرژی مجلس شورای اسلامی پیشنهاد کردند دولت روش افزایش نرخ گاز و برق را به نفع اقشار کمدرآمد تغییر دهد.
روش فعلی منطبق با اقتصاد مقاومتی نیست
نادران که خود از امضاکنندگان این پیشنهاد است افزود: روش فعلی دولت در افزایش بهای برق و گاز بر اساس عدالت و قانون هدفمندی یارانه ها انجام نشده است و مطابق با سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی نیست.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس این روش،بهای گاز خانواده های کم درآمد و کم مصرف، 47 درصد و خانواده های پردرآمد و پر مصرف، تنها 4 درصد افزایش می یابد.
وی با تاکید بر اینکه در افزایش بهای انرژی نباید کم مصرف ها و پر مصرف ها به صورت یکسان دیده شوند، ادامه داد: این شیوه قیمت گذاری، افراد را به مصرف بیشتر تشویق می کند.
نادران گفت: دولت بهای برق را برای مصارف خانگی، ده درصد و برای مصارف صنعتی، 20 درصد افزایش داده است در حالی که ما در شرایط رکود اقتصادی هستیم و باید از صنایع و تولیدکننده ها حمایت کنیم.
پر مصرف ها یارانه بیشتری میگیرند
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: قرار است در افق زمانی مشخص، بهای انرژی را به قیمت های منطقه ای برسانیم اما اکنون بهای برق بالاترین پله مصرف کشور هنوز با قیمت تمام شده، فاصله دارد و پایین تر است.
وی گفت: دولت در افزایش بهای برق با همه به طور یکسان رفتار می کند بنابراین پرمصرف ها، یارانه پنهان بیشتری می گیرند.
قیمت گذاری گاز براساس قانون هدفمندی یارانه ها
سیدجلال نورموسوی رئیس امور تعرفه ها و قراردادهای مدیریت گازرسانی شرکت ملی گاز هم در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبری از شیوه فعلی قیمت گذاری بهای گاز دفاع کرد و گفت: دولت بر اساس قانون هدفمندی یارانه ها ، تعرفه ها را تعیین و به شرکت ملی گاز ایران ابلاغ می کند.
وی افزود: در مرحله دوم هدفمندی یارانه ها بر مبنای همان 12 پلکان مرحله اول، طبق ابلاغ هیئت دولت درخصوص جدول شماره یک 20 درصد باید اضافه شود.
نورموسوی ادامه داد: این جدول، یک نرخ دارد و متوسط قیمت گازبها، 70 تومان (به ازای هر متر مکعب) است.
وی گفت: برای ورود به مرحله دوم که شامل گازبهای همه بخش ها از جمله واحدهای صنعتی و کشاورزی است ، دولت اعلام کرد برای بخش خانگی، 20 درصد اضافه شود.
نورموسوی افزود: جدول شماره دو هم وجود دارد که بر اساس رفتار مصرفی مشترکان، در پلکان اول تشویق و برای پلکان های بالایی یعنی برای پرمصرف ها، جرایمی در نظر گرفته شده است.
وی گفت: بر اساس مذاکراتی که با نمایندگان مجلس شورای اسلامی شده تصمیماتی برای افزایش 20 درصد به هر پله مصرفی ابلاغ شده و حدود سه هفته است که بر روی سامانه مکانیزه قبوض مشترکان، جاری و اعمال شده و قبوض جدید بر مبنای افزایش 20 درصد به هر پله است.
مجری گفت: تلاش کردیم از مسئولان وزارت نیرو و توانیر هم در این بحث شرکت کنند اما آنها نپذیرفتند.