توزیع اسکناس نو از شنبه
مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی از آغاز توزیع اسکناس نو از شنبه آینده در بانک های منتخب در تهران و استان های کشور خبرداد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، بهزاد قیاسوند در نشستی خبری افزود: 60 شعبه منتخب از بانک های ملی، صادرات، ملت، اقتصاد نوین، کارآفرین، پاسارگاد و پست بانک در تهران و ناظران پولی بانک مرکزی در استان ها اسکناس نو را به میزان معقول در اختیار متقضیان قرار خواهند داد.
وی گفت: اسکناس های نو از 500 تومانی تا 10 هزار تومانی به میزان کافی موجود است و متناسب با درخواست بانک ها برای توزیع بین مردم در اختیار آنها قرار داده خواهد شد.
قیاسوند ارزش اسکناسهای نو در تهران را 6 هزار میلیارد ریال و در استانها را 9 هزار میلیارد ریال اعلام کرد که در آستانه نوروز توزیع خواهد شد.
مدیر کل ریالی و نشر بانک مرکزی با اشاره به اینکه میزان معقول برای پرداخت مردم تا حدود 200 برگ اسکناس نو است، گفت: از همه مسئولان بانک های منتخب درخواست می شود در این فرآیند نظارت دقیق داشته باشند.
قیاسوند کل اسکناس و ایران چک در جریان در کشور را 8 میلیارد برگ اعلام کرد و افزود: هم اکنون سرانه اسکناس در ایران 70 برگ است.
وی ادامه داد: اسکناس 2 هزار تومانی به لحاظ تعداد و همچنین ایران چک 50 هزار تومانی و اسکناس 10 هزار تومانی به لحاظ ارزش بیشترین ترکیب را در کشور دارند.
قیاسوند درباره وضع مسکوک نیز گفت: سکه دویست تومانی بیشترین سهم را در بین مسکوک در کشور دارد و برای اینکه به راحتی مسکوک به دست مردم برسد علاوه بر بانک ها، سکه در بین فروشگاه های بزرگ، آزادراهها، تاکسیرانی ها، اتوبوس رانی ها نیز از چند ماه قبل عرضه شده است.
جلوگیری از دلالی پول نو
قیاسوند افزود: علاوه بر افزایش شعب بانک از 50 به 60 بانک ویژه توزیع پول نو و متناسب با آن افزایش شعب در استانها ، میزان اسکناس نو که در اختیار بانک ها قرار گرفته نیز افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه در این روزها به طور مستمر با بانک ها در تهران و ناظران پولی در استان ها درباره میزان تقاضای پول نو در ارتباط هستیم ، گفت : علاوه بر اسکناس های 5 و 10 هزار تومانی و ایران چک 50 هزار تومانی ؛ اسکناس های یک و دو هزار تومانی نیز برای رسم عیدی دادن برای توزیع به بانک ها داده شده است.
مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی خاطرنشان کرد : 60 شعبه منتخب از بانک های ملی، صادرات، ملت، اقتصاد نوین، کارآفرین، پاسارگاد و پست بانک در تهران و ناظران پولی بانک مرکزی در استان ها اسکناس نو را به میزان نیاز در اختیار متقاضیان قرار خواهند داد.
قیاسوند با بیان اینکه ارائه کارت ملی هنگام دریافت پول نو در شعب بانک از منظر بانک مرکزی ضرورت ندارد تاکید کرد : برخی بانک ها برای نظارت بهتر در توزیع پول نو و جلوگیری از افرادی که بارها برای دریافت پول نو مراجعه می کنند سازوکارهایی دارند که از نظر بانک مرکزی ایرادی ندارد.
مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی با اشاره به اینکه معمولا درخواست معقول پول نقد تا 200 برگ است ، از مسولان بانک ها درخواست کرد به درخواست مردم پاسخ دهند و بانک مرکزی به میزانی که بانک ها بخواهند پول نقد در اختیارشان قرار خواهد داد.
شبکه های شتاب و شاپرک آمده ارائه خدمات نوروزی به مردم
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی از آمادگی شبکه پرداخت الکترونیکی این بانک به ویژه سامانه های شتاب و شاپرک خبرداد و گفت: در چند روز گذشته میزان تراکنش موفق در شبکه شتاب 99 درصد و در شبکه شاپرک 99،3 درصد بوده است.
ناصر حکیمی در نشستی خبری افزود: هم اکنون تراکنش روزانه مرکز شتاب 53 تا 56 میلیون تراکنش و در مرکز شاپرک 55 تا 58 میلیون تراکنش است و مشکلی در ارائه خدمات به مردم در ساعات اوج نداریم.
وی با اشاره به اینکه با همکاری بانک ها مشکلات سامانه های شتاب و شاپرک در آخرین ماه سال به حداقل کاهش یافته است و شبکه پرداخت الکترونیکی در شرایط پایدار و مناسب است، گفت: سطح کیفی خدمات از 95 درصد تا تیرماه به 97،5 درصد در ماه اسفند بهبود یافته است و یکی از دلایل آن است که بانک ها باید هزینه تراکنش ناموفق را پرداخت کنند.
حکیمی با اشاره به سه بازه کم باری، میان باری و پرباری در ارائه خدمات شبکه الکترونیکی بانک ها افزود: ساعت پرباری شبکه الکترونیکی 10 صبح تا 12 ظهر و 4 بعدازظهر تا 8 شب تعریف شده است.
وی گفت: اگر در ساعت پرباری خدمات الکترونیکی بانک افت کند میزان هزینه ای که بانک باید پرداخت کند دو برابر هزینه استاندارد است و برعکس آن در ساعات کم باری که معمولا از نیمه شب تا بامداد است هزینه تراکنش ناموفق برای بانک ها نصف هزینه استاندارد خواهد بود.
مدیر کل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی افزود: این سیاست بانک مرکزی سبب شد تا بانک ها در ساعت پرباری تمرکز بهتر و بیشتری در ارائه خدمات الکترونیکی داشته باشند و توقف این شبکه به حداقل ممکن برسد.
حکیمی با بیان اینکه کشیک و خدمات 24 ساعته شبکه الکترونیکی بانک ها هم در روزهای پرتراکم و در نوروز برقرار است، گفت: به همه بانک ها ابلاغ شده است که از اواخر بهمن تا پایان تعطیلات نوروز برنامه ریزی مناسب را برای ارائه خدمات به مشتریان خود انجام دهند.
وی ابرازامیدواری کرد: امسال نیز در ارائه خدمات الکترونیکی بانک ها مشکلی وجود نداشته باشد و سطح کیفی خدمات به صورت استاندارد به مردم ارائه شود.
حکیمی با یادآوری وضع شبکه الکترونیکی بانک ها در سالهای 87 و 88 گفت: هم اکنون تراکنش 55 میلیون است که در آن سالها فقط 3 میلیون یعنی حدود یک بیستم تعداد تراکنش فعلی بود.
وی افزود: در سالهای 87 و 88 در روزهای پرتراکم شاهد بودیم که سامانه جواب نمی دهد و درجه کیفی ارائه خدمات نیز 80 درصد بود که هم اکنون با بهبود ارائه خدمات به 99 درصد ارتقا یافته و امیدداریم این شرایط حفظ شود.