پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به ایجاد سامانه کد رهگیری داروها، تجهیزات پزشکی و لوازم بهداشتی و آرایشی و همچنین مواد غذایی گفت: این سامانه در یک ماه اخیر فعال شده اما هنوز اطلاع رسانی نشده است که تاپایان سال انجام خواهد شد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دکتر رسول دیناروند در برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دو سیما افزود : با فعالیت این سامانه استفاده از داروها و تجهیزات و لوازم در همه بیمارستانهای دولتی و خصوصی کنترل و نظارت خواهد شد و شهروندان می توانند از طریق تلفن همراه و با پیامک کد رهگیری نصب شده بر روی این محصولات از اصالت آنها مطمئن شوند .
سال آینده فضا را برای داروهای قاچاق و تقلبی خواهیم بست
وی افزود : از سال آینده در سطح عرضه فضا را برای داروهای قاچاق و همچنین تقلبی و تجهیزات پزشکی غیر استاندارد خواهیم بست و اجازه نمی دهیم عده ای با سلامت و بهداشت مردم تجارت و آن را تهدید کنند .
دیناروند گفت : ایران کشوری پهناور است و مرزهای گسترده داریم و برخی کشورهای همسایه در مرکز ترانزیت بین المللی قاچاق قرار دارند و نمی توانند حتی در داخل سرزمین خود نظارت کنند به طوریکه گفته می شود 40 درصد واردات کالاهای اقتصادی به ایران قاچاق است اما این نسبت در بخش دارو و تجهیزات پزشکی کمتر از 40 درصد برآورد می شود اما تاثیر َآن بر بهداشت و سلامت شهروندان زیاد است و گاهی سلامت آنها را تهدید می کند .
وی درباره داروهایی که اخیراً به برخی بیماران تزریق شده و سلامت آنها را تهدید کرده است گفت : همه این داروها از مراکز غیر مجاز تهیه شده که البته با موارد تخلف برخورد می کنیم و وزیر بهداشت هم تاکیدکرده است از سلامت این عزیزان حفاظت شود .
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: سه مرکز این داروها را استفاده کرده اند .
داروهایی که در داخل تولید می شود به هیچ وجه تقلبی نیست
وی افزود : برخی داروهایی که شرکت های مطرح دنیا تولید می کنند به صورت تقلبی تولید یا وارد می شود چون سود آوری زیادی برای قاچاقچیان دارد اما ما با هر تخلفی برخورد می کنیم و خوشبختانه با اجرای طرح سلامت ملی ورود هر گونه کالا و داروی قاچاق به بیمارستانهای دولتی مسدود شده است و این کار سال آینده در بیمارستانهای خصوصی هم انجام خواهد شد و عرصه را برای استفاده از داروهای قاچاق تنگ تر خواهیم کرد .
وی افزود : داروهایی که در داخل تولید می شود به هیچ وجه تقلبی نیست البته ممکن است در بازارهای هدف به صورت قاچاق تولید و عرضه شود .
دیناروند گفت : انگیزه قاچاق دارو فقط محدودیت واردات نیست بلکه حتی در مواردی که محدودیت نداریم مانند داروهای ژنریک هم این قاچاق دیده می شود و باید در شبکه توزیع این موارد را کنترل کنیم .
رئیس سازمان غذا ودارو افزود : باید شبکه توزیع دارو مسئولیت تامین نیاز مراکز درمانی و بهداشتی را به طور کامل انجام دهد و امیدواریم نهادهای مسئول بر محصولاتی نیز که در ماهواره ها نیز تبلیغ می شود نظارت کنند و جدی بگیرند .
دکتر جعفری مدیر عامل یک شرکت وارد کننده دارو ومکمل دارویی هم گفت : اعمال محدودیت های غیر ضروری بر واردات دارو و مکمل های دارویی باعث شده است عده ای به قاچاق روی بیاورند و برخی شهروندان هم فکر می کنند وقتی دارو به طور قاچاق وارد می شود حتماً ارزان قیمت است در صورتیکه به هیچ وجه ارزان نیست و ممکن است سلامت مردم را تهدید می کند .
داروهای مورد نیاز بیمارستان را از طریق هلدینگ های دولتی تامین می کنیم
وی گفت : اگر مشکلات ارزی داریم باید برای واردات کالاهای لوکس و غیر بهداشتی محدودیت ایجاد کنیم نه دارو و لوازم بهداشتی که با سلامت مردم سروکار دارد .
دکتر سروش رئیس بیمارستان شریعتی هم گفت : داروهای مورد نیاز بیمارستان را از طریق هلدینگ های دولتی تامین می کنیم و همه داروها و تجهیزات بهداشتی و لوازم پزشکی در کارگروهی بررسی می شود و از طریق داروخانه بیمارستان که کاملاً مطمئن است داروها را تهیه می کنیم و به هیچ وجه اگر حتی دارویی وجود نداشته باشد از قاچاق یا موارد تقلبی استفاده نمی شود و در صورت نیاز از داروهای جایگزین استفاده می کنیم و هرگز به دنبال داروهای قاچاق نمی رویم .