۴ دروغ نتانیاهو به کنگره
هافینگتون پست: رییس کابینه اسرائیل در سخنرانی اخیرش در کنگره آمریکا دستکم ۴ ادعا درباره ایران کرد که دروغ بودن آن قابل اثبات است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پایگاه اینترنتی روزنامه هافینگتون پست چاپ آمریکا، روز چهارشنبه در مقالهای با عنوان «آیا نتانیاهو به کنگره دروغ گفت؟» به قلم شارلوت آلفرد نوشت: دستکم 4 مورد مشخص در سخنرانی روز گذشتهی بنیامین نتانیاهو، رییس کابینه اسرائیل، در برابر اعضای کنگره آمریکا وجود دارد که نشان میدهد وی حقیقت را نگفته است.
1. اولین مورد این بود که وی مدعی شد ایران از شیعیان در عراق حمایت میکند.
نویسنده افزود: البته ایران اذعان کرده است که به شبه نظامیان شیعه و همچنین ارتش عراق کمک ارسال میکند. با این حال، باید توجه داشت که شبهنظامیان شیعه عراقی گروهی شورشی یا ضد دولتی به حساب نمیآیند، بلکه آنان برای حمایت از ارتش و همچنین سرپا نگهداشتن دولت عراق که به صورت دمکراتیک انتخاب شده است، فعالیت میکنند.
حتی آمریکا به صورت تلویحی نقش ایران را در کمک به دولت و مردم عراق برای مقابله با گروه تروریستی (تکفیری) داعش پذیرفته است.
2. نتانیاهو مدعی شده ایران مسئول هزاران تلفات نیروهای آمریکایی در عراق و افغانستان است.
البته ایران از گروههای شیعه در عراق و برخی از مبارزان در افغانستان حمایت کرده است، اما این که شخصی (مانند نتانیاهو) بگوید هزاران سرباز آمریکایی به واسطه حمایتهای ایران از این گروهها کشته شدهاند، ادعایی است که هیچ سند یا مدرکی برای اثبات آن وجود ندارد یا تا بحال کسی آن را رو نکرده است.
در مجموع حدود هفت هزار نیروی آمریکایی در جنگهای عراق و افغانستان کشته شدهاند، اما این که چند تن از این افراد، به علت حمایتهای ایران از برخی از گروههای یاد شده کشته شدهاند، به هیچوجه مشخص نیست .
3. نتانیاهو گفته است: اختلاف میان ایران و داعش صرفاً برسر این موضوع است که کدامیک باید رهبر امپراطوری اسلامی در منطقه باشد.
وی چنین القاء کرده است که «جمهوری اسلامی» و گروه «دولت اسلامی» در همه موارد، به غیر از این یک موضوع با هم تفاهم دارند. این در حالی است که ایران و گروه داعش با هم اختلافات ریشهای و اساسی دارند.
مثلاً ایران کشوری شیعی است و گروه داعش شیعیان را کافر و خارج از دین اسلام میداند. داعش خود را مجاز میداند که شیعیان را هدف کشتار خود قرار دهد. در ایرانِ پس از انقلاب انتخابات دمکراتیک برگزار شده است. این در حالی است که داعش اصولاً «دمکراسی» را نوعی «انحراف» میداند و کلاً با آن مخالف است.
4. نتانیاهو مدعی شده است ایران پس از پایان دوره توافق موقتی هستهای، دیگر با هیچ محدودیتی روبرو نخواهد بود که برای جهان بسیار خطرناک است.
این در حالی است که اگر توافق جامع میان ایران و گروه پنج بعلاوه یک حاصل نشود، و حتی اگر دوره توافق موقتی ژنو نیز به پایان برسد، تحریمهای سازمان ملل و همچنین تحریمهای یکجانبه آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران کماکان برقرار خواهد بود و به احتمال زیاد، تشدید نیز خواهد شد.