پخش زنده
امروز: -
نمایندگان مردم در خانه ملت، شرایط تغییر کاربری زمینها برای احداث مساجد و نمازخانهها را تعیین کردند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، براساس 5 طرح حمایت از مدیریت، احداث، تجهیز و نوسازی مساجد و نمازخانه های کشور آمده است: سازمان سازمان اوقاف، مساجد و امور خیریه مکلف است با همکاری دستگاههای اجرایی ذیربط و دانشگاهها با پژوهش مستمر و پس از تعیین شاخصه های جمعیتی مربوط و براساس پراکندگی جمعیتی شهرها و روستاهای کشور، مساجد و نمازخانه های مورد نیاز و مساحت آنها را تعیین کنند و اصول و ضوابط آمایش مساجد کشور ، جانمایی و احداث آن را پیگیری کنند.
در مواردی که نیاز به تغییر کاربری باشد، استانداریها و شهرداری ها موظفند پس از اعلام رضایت مالک و درخواست معاونت در استان، با قید فوریت نسبت به تغییر کاربری از طریق کمیسیون های ماده 5 قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری در شهرها و شورای توسعه و برنامه ریزی استانها در سایر موارد و بنیاد مسکن اسلامی در محدود روستاها براساس ضوابط اقدام نمایند.
تغییر نام سازمان اوقاف و امور خیریه
نمایندگان مجلس در ادامه بررسی طرح حمایت از احداث، تجهیز، نوسازی و مدیریت مساجد مقرر کردند، سازمان اوقاف و امور خیریه به سازمان اوقاف، مساجد و امور خیریه تغییر نام یابد.
این سازمان مسئولیت حمایت از مدیریت مساجد، اقدامات و امور مربوط به نگهداری، احداث، تجهیز، نوسازی و پیگیری امور نمازخانهها را به ترتیبی که در این قانون میآید بر عهده دارد و این مسئولیت به سایر وظایف سازمان مذکور اضافه می شود.
ایجاد معاونت امور مساجد در سازمان اوقاف
نمایندگان مجلس همچنین با ایجاد معاونت امور مساجد در سازمان اوقاف موافقت کردند.
معاونت در تعیین امام جماعت و انجام دادن فعالیتهای فرهنگی و مذهبی مسجد دخالت نخواهد کرد.
تعریف مسجد و نمازخانه
نمایندگان همچنین تعریف مسجد را این گونه مشخص کردند که در این قانون منظور از مسجد مکانی فعال یا غیرفعال است که شرع مقدس و یا عرف متشرعه آن را مسجد بداند، اعم از آنکه وقف شرعی شده یا نشده باشد.
در این ماده از نمازخانه به عنوان مکانی عمومی یاد شده است که مسجد نباشد و در آن نماز اقامه شود، مانند نمازخانههای بینراهی و مکانهایی از قبیل ادارات، بوستانها و مجتمعهای تجاری که برای خواندن نماز تعیین شده است.