اجرای مصوبات مهار ریزگردها
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بر اجرای دقیق مصوبات هیئت دولت در کنترل و مهار ریزگردها با منشا داخلی تاکید کرد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، خانم ابتکار امروز در اهواز و در نشستی با استاندار خوزستان و نمایندگانی از وزارتخانه های نیرو و جهادکشاورزی گفت: مردم خوزستان در سه هفته گذشته بر اثر تشدید پدیده گرد و غبار و شرایط نامناسب زیست محیطی و آلودگی با مشکلاتی زیادی رو به رو بوده اند.
وی با تاکید بر پیش بینی دقیق هواشناسی به منظور ایجاد آمادگی بیشتر برای سلامت مردم افزود: تعامل، هماهنگی و همگرایی بیشتر سازمان ها و دستگاه های اجرایی و کنترل و کاهش آثار مخرب ریزگردها باید انجام شود.
استاندار خوزستان نیز در این جلسه با بیان اینکه مردم خوزستان لطمات زیادی از گرد و غبار و آلودگی هوا متحمل شدند، گفت: امکانات سازمان ها ، وزارتخانه ها و دستگاه های مربوطه برای کاهش آثار پدیده ریزگردها در خوزستان باید بسیج شود و در این ارتباط موظف هستیم به وظیفه ملی تامین سلامت مردم عمل کنیم.
مقتدایی از وزارت نفت خواست به وظایف خود در جبران خسارات زیست محیطی به تالاب هوراالعظیم عمل و وزارت نیرو نیز در تامین حق آبه تالاب های شادگان و هورالعظیم کمک کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به منظور ارایه بسته حمایتی مقابله با پدیده گرد و غبار و بررسی مشکلات این پدیده در خوزستان و شرکت در همایش علمی که به منظور مقابله با ریزگردها در دانشکده علوم دانشگاه شهیدچمران اهواز برگزار می شود، صبح امروز وارد اهواز شد.
حل مشکل گرد وغبار به پشتوانه اجتماعی نیاز دارد
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نخستین کنفرانس ملی علوم و مهندسی محیط زیست گفت:حل معضل گرد و غبار به پشتوانه اجتماعی با منشاء دانشگاهی نیازمند است.
ابتکار افزود: دانش امروز این موضوع را ثابت می کند که اگر بهره برداری و برداشت از منابع طبیعی را به حدی انجام دهیم که طبیعت نتواند خود را بازسازی کند، طبیعت تجدید نمی شود و در مورد منابع آب نیز شرایط به همینگونه است.
وی به برگزاری پیشکنفرانس COP (متعاهدین تغییرات آب و هوا در ژنو) اشاره کرد و افزود: در این برنامه سند اولیه توافق جدید پس از توافق "کیوتو" که عنوان می کند دمای زمین نباید بیش از این افزایش یابد، تدوین شد و بر اساس این توافق همه کشورها متعهد هستندکه میزان تولید گازهای گلخانه ای که موجب افزایش دمای زمین می شود را کاهش دهند و دولت نیز در این زمینه کارهای بزرگی در حال اجرا دارد.
وی افزود: در توافق جدید دنیا، باید همه کشورها قبول مسئولیت کنند اما مبحثی که از سوی کشورهای در حال توسعه در این زمینه مطرح می شود این است که مسئولیت تاریخی تولید گازهای گلخانه ای را باید کشورهای توسعهیافته که به مدت 60 سال این گازها را تولید کرده اند، بپذیرندو البته توافق جدید هنوز نهایی نشده اما با توجه به نگرانی جهانی در این رابطه قطعا تا پایان سال میلادی جدید نهایی خواهد شد و ما نیز در مذاکرات، نگرانی جدی خود را در این زمینه اعلام و خوزستان را به عنوان نمونه مطرح کردیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین گفت: در 10 سال گذشته کانونهای فرسایش بادی به میزان 27 درصد در کشور افزایش داشته است و تغییرات اقلیم مساله ای است که باید ابتدا با رویکرد علمی بررسی شود تا این راه حل های علمی به نتیجه منتهی شود و بتوانیم مردم را در مقابل آسیب ها حفاظت کنیم.
ابتکار با اشاره به مصوبه روز یکشنبه دولت در زمینه مقابله با پدیده ریزگردها افزود: پس از نشست های متعدد کارشناسی، فراهم آوری امکانات برای انجام واکنش سریع با قابلیت پیش بینی، هشدار به مردم و تجهیز مراکز درمانی، تجهیز اماکن به سیستم های تهویه، پیش بینی تسهیلات ویژه در بحث حمل ونقل و سایرموارد به تصویب رسید.
وی با بیان اینکه پس از مرحله واکنش سریع که در برنامه کوتاه مدت تعریف میشود، اقدامات میان مدت قرار دارد که در این زمینه اعتباراتی به منظور مقابله با این پدیده پیش بینی شده است و از آنجا که دانشگاه های محلی، طبیعت منطقه و مردم را به خوبی می شناسند، لازم است نظر کارشناسی را به این دانشگاه ها واگذار کنیم.
وی گفت: همچنین در مطالعات بلندمدت با تدوین یک برنامه مناسب باید به مقابله با این پدیده پرداخته شود و علاوه بر استان خوزستان، استان هایی چون سیستان و بلوچستان، ایلام و لرستان نیز برخی با منشا منطقه ای و برخی با منشا داخلی با این پدیده درگیر هستند.
معاون رئیس جمهور عزم دولت را در حل معضلات زیست محیطی محکم دانست و گفت: البته دولت به تنهایی نمی تواند به نتیجه مطلوب در این زمینه برسد و حل این معضلات به یک پشتوانه اجتماعی با منشاء دانشگاهها نیازمند است.
به تصمیم دولت احترام گذاشتم
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت : بسیار تمایل داشتم که در زمان وقوع پدیده ریزگردها در خوزستان حضور یابم اما به تصمیم دولت وزیر بهداشت به عنوان نماینده دولت به خوزستان سفر کرد.
ابتکار افزود: معتقدم در فضایی باید در این زمینه صحبت کنیم که مباحث به طور جدی و علمی مطرح شود و با نگرش علمی و کارشناسی با مسائل برخورد کنیم، اما وقتی که نگرش های علمی را با نگرش های دیگر از جمله دیدگاه های سلیقه ای و نگرش های سیاسی مداخله دهیم، فضا برای صحبت کردن مناسب نخواهد بود.