پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی در کنگره ملی اقتصاد مقاومتی توجه به مفاهیم و اندیشه های اسلامی را راهگشای حوزه های مختلف به ویژه اقتصاد دانست.
به گزارش واحد مرکزی خبر ؛ ابراهیم حسن بیگی با بیان اینکه در شرایط کنونی جهان شاهد افول مکاتب مختلف هستیم، توجه به مفاهیم و اندیشه های اسلامی را راهگشا دانست و گفت: این مفاهیم در حوزه های اقتصادی نیز می تواند مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه می توان از اقتصاد مقاومتی درجهت شکوفایی اقتصاد بهره گیری کرد، افزود: با این روش در اقتصاد می توان مشکلات کشور را حل کرد.
حسن بیگی مردمی کردن اقتصاد را یکی از راهبردهای ساخت قدرت اقتصادی در کشور دانست.
وی گفت: درون زایی و برون نگری یکی از ویژگی های اقتصاد مقاومتی است.
رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی، کار آفرینی دانشگاه ها و توجه به نیروهای متخصص را از اولویت های این نوع نگرش در کشور دانست و افزود: اعمال این اقتصاد در کلان کشور می تواند زمینه ساز فعالیت های اقتصادی مردم باشد.
حسن بیگی بهره مندی از دانش داخلی اقتصاد مقاومتی را یکی از اولویت های دیگر دانست و گفت: اقتصاد مقاومتی می تواند الگوی ویژه ای از اقتصاد باشد که تهدیدها را به فرصت تبدیل می کند.
وی افزود: کسب اقتدار و اثبات کارآمدی نظام اسلامی از جمله اهداف اقتصاد مقاومتی است. اقتصاد مقاومتی نگاه راهبردی، آینده نگر و دوراندیشانه برای خدمت به مردم ابراهیم حسن بیگی در ادامه گفت: ملت شریف ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی و آب دیده شدن در جنگ تحمیلی و مقاومت و دفاع تاریخی و جانانة جوانان برومند خود با تقدیم هزاران شهید و جانباز ؛ مقاومت در برابر تحریم دشمنان را تصمیم گرفته است.
وی افزود : این ملت می خواهد با تفکر و روحیة انقلابی و جهادی درعمل به تدابیر خردمندانة رهبر و مقتدای خود با عزم ملّی راه سعادت و سرافرازی خود را تا رسیدن به قله های پیروزی با استحکام پیش ببرد.
حسن بیگی گفت : حضور باشکوه، بی نظیر و حماسه ساز ملت قهرمان همیشه در صحنه در مراسم یوم الله 22 بهمن مهر تأییدی بر این عزم راسخ است .
حسن بیگی با بیان اینکه رسیدن به حیات طیبه، بهبود زندگی مردم، پیشرفت اقتصادی، انسجام اجتماعی، وحدت و یکپارچگی ملّی حاصل دوراندیشی، آینده سازی است ، گفت : بصیرت و هوشیاری در پرتو تلاش جمعی و کوشش برنامه ریزی شدة جمعی در پرتو عزم ملّی ، نوید بخش دستیابی ملت بزرگوار ایران اسلامی به شایستگی های تمدن ساز در جهان است.
رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی نگاه راهبردی، آینده نگر و دوراندیشانه برای خدمت به مردم و ادارة مطلوب جامعه و پیمودن راه تعالی و سعادت ملت دانست و گفت : باتوجه به آرمان های بلند مردم سرافراز ایران وظیفة همه مسئولان و مدیران بخش های مختلف ایران اسلامی و انقلابی است.
حسن بیگی تاکید کرد : رویکرد یکپارچة مدیریت کشور در پرتو هدایت های حکیمانة رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی به طوری که اهداف و منافع بلندمدت و کوتاه مدت با هم افزایی در امتداد یکدیگر قرار گیرد از حساسیت ویژه ای برخوردار است.
برخورداری سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی از کلیت و جامعیت
وی با بیان اینکه سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی از کلیت و جامعیت برخوردار است، گفت : موفقیت در اجرای آنها منوط به همکاری و هماهنگی میان همة دستگاه ها و سازمانها و مجموعه نهادهای ملی است .
وی تصریح کرد : نیل به اهداف سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در گروی همدلی، همراهی، همکاری و همراهی تمامی سازمان ها، نهادهای ملی و کارگزاران و مردم عزیز است و وصول به اهداف این سیاست ها نیاز دارد که کل نهادها و مجموعه های سازمانی در هر سه قوه هم افزا و همگرا حرکت و بصورت یکپارچه و نظام مند عمل کنند.
وی گفت : امروز که در مسیر تحولات سریع و پیچیدة جهان شاهد افول و ناکارآمدی مکاتب اقتصادی شرقی و غربی و در کنار ان تجارب سئولان اقتصادی کشور در عمل به رویکردها و مکاتب مختلف اقتصادی و فرازونشیب های ناشی از آن هستیم، طراحی الگوی اقتصادی متناسب با شرایط اسلامی و بومی کشورمان بیش از پیش ضروری به نظر می رسد.
رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی اضافه کرد : در پرتو آن انقلاب اسلامی همگام با قرار گرفتن در جایگاه قدرتمند و بالنده در سایر حوزه های سیاسی، فرهنگی، علم و فناوری و دفاعی امنیتی در منطقه و جهان، در حوزه های اقتصادی نیز به عنوان الگو و الهام بخش در تحولات جهان بتواند نقش آفرینی کند و علاوه بر آن نویدبخش تأمین سعادت و سرافرازی ملت بزرگ ایران باشد.
وی گفت : سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی بعنوان الگویی پویا ، مقاوم و عدالت محور با ظرفیت برخورداری از مزیت های داخلی و توانمند در استفاده از فرصت های خارجی است.
حسن بیگی افزود : اقتصاد مقاومتی هم در درون خود دارای انسجام و سازگاری خواهد بود و هم با محیط خود تعامل سازنده برقرار خواهد کرد، و قادر است ضمن پاسخ به نیازهای کوتاه مدت جامعه، حرکت به سمت استقرار الگوی اقتصادی اسلامی ایرانی را با سرعت به پیش ببرد.
حسن بیگی گفت : امیدواریم اجرای اقتصاد مقاومتی به طراحی مکتب جدیدی بر اساس آموزه های اسلامی و مقتضیات جامعه بینجامد.
اقتصاد مقاومتی موجب شکوفایی اقتصاد و رفع مشکلات موجود
وی اقتصاد مقاومتی را شکوفایی اقتصاد و رفع مشکلات موجود در زیربخش های اقتصادی، بهبود سطح رفاه عمومی و خنثی کردن طراحی های دشمنان است.
رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی افزود : در چارچوب سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، کاهش و قطع وابستگی به نفت، دانش بنیان کردن فعالیت ها و مردمی سازی اقتصاد باید مورد توجه قرار گیرد و منابع موجود به قابلیت های راهبردی تبدیل و موجب استحکام ساخت درونی قدرت منجر شود.
حسن بیگی تصریح کرد : در این سیاست ها باید به ارتقاء سطح توانمندی های داخلی، درون زائی و برون نگری، خودکفایی و ایجاد امنیت در اقلام راهبردی و کالاهای اساسی و توجه ویژه به نیروهای انسانی متخصص، تولید علم و تبدیل آن به ثروت ، کارآفرینی دانشگاه و نهادسازی دولت اهتمام لازم صورت گیرد.
وی گفت : در اجرای این سیاست ها رابطه دولت و مردم باید مورد بازآرائی و پیشرفت توأم با عدالت به عنوان اولویت کشور قرار گیرد و دولت، توانمند، چابک، خلاق، زمینه ساز، تسهیل کننده، حامی فعالیت های اقتصادی مردم، ناظر و عدالت گستر باشد و بهره برداری از ثروت های بین نسلی را مدیریت کند و ضمن بهره مندی از دانش و استعدادهای داخلی، در برابر رویدادها، تکانه ها و تهاجمات و تهدیدهای خارجی، اقتصادی مقاوم، منعطف و پایدار برای کشور طراحی و اجرا کند.
حسن بیگی همچنین مدیریت جهادی و سبک زندگی متناسب با اقتصاد مقاومتی و فرهنگ سازی بر اساس آموزه های اسلامی و اقتضائات بومی کشور از ضروری ترین اموری است که باید دولت و مردم بدان همت گمارند.
در اقتصاد مقاومتی تحریم ها تهدید نیست
وی گفت : اقتصاد مقاومتی الگوی ویژه ای از اقتصاد است که براساس آن فضای اقتصادی کشور بصورت فعال و آینده نگر طراحی می شود و در چنین فضایی تحریم های اقتصادی نه تهدید بلکه به فرصت های ویژه ای تبدیل می شود که می توان با استفاده از این فرصت ها الگوی اقتصاد مقاومتی را با اجماع ملّی همراه و آن را به بهترین وجه پیاده کرد.
این استاد دانشگاه تحقق عدالت اجتماعی ، کسب اقتدار بین المللی، اثبات کارآمدی نظام اسلامی را از مهم ترین اهداف در اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت : وصول به این اهداف علاوه بر اینکه به صورت مستقیم تحت تأثیر بازنگری در نظام اولویت گذاری و سیستم مدیریت اقتصادی است و باید تحت تأثیر زیرساخت های فرهنگی و تولیدعلم نیز خواهد بود که این موضوع باید در برنامه ریزی ها توجه شود.
وی گفت : کنگرة ملی اقتصاد مقاومتی با هدف عمل به رهنمودها، تدابیر و فرمایشات حکیمانة رهبر فرزانة انقلاب اسلامی در تبیین و گفتمان سازی نسبت به سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در ابعاد راهبردی و نظری و پشتیبانی علمی از دست اندرکاران ، مجریان و دستگاه های مخاطب سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و مطالبة اجرا و پیاده سازی این سیاست ها از سازمان های ذیربط برگزار می شود.
اهداف کنگره ملی اقتصاد مقاومتی
حسن بیگی اهداف کنگره ملی اقتصاد مقاومتی را به این شرح بیان کرد :
- تبیین مبانی نظری و توسعه گفتمان اقتصاد مقاومتی، تبیین معنایی مولفه های مردم بنیانی، درون زایی، برون گرایی، دانش بنیانی و عدالت محوری اقتصاد مقاومتی.
- تبیین الگوهای نظری و عملی اقتصادمقاومتی در بخش های خصوصی و عمومی.
- تبیین الزامات راهبردی (نهادی،زیرساختی و برنامه ای) تحقق اقتصادمقاومتی.
- تبیین ناسازگاری سیاست های اقتصادی موجود با الزامات پیاده سازی و اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی.
- تبیین نقش و تأثیر تکانه ها (رویدادها، تغییرات، مخاطرات و تهدیدات).