کیسه های بیولوژیک جایگزین کیسه های پلاستیکی
دانشمندان آلمانی به پیشرفتهای خوبی در جایگزینی کیسه های بیولوژیک با کیسه های نایلونی دست یافتند.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، کرستن رولف، خبرنگار شبکه اول تلویزیون دولتی آلمان، «آ.اِر.دِ» در اینباره گزارش داد: یک موسسه تحقیقاتی در آلمان با ابداع «پلاستیک بیولوژیک» برای جایگزینی کیسه های نایلونی که بشدت دیر جذب محیط زیست می شوند به راه حل جدیدی دست یافته است.
این موسسه در تلاش است ورقهای نازک یا اصطلاحا فویلهای بیولوژیک را که پوششی از جنس «اورموسِر» دارند جایگزین ظروف و کیسه های نایلونی کند که برای تجزیه آنها به سپری شدن چهارصد سال زمان نیاز است.
«اورموسر» نوعی سرامیک به لحاظ طبیعی تغییرشکل یافته است.
این گزارش با بیان آنکه سالانه حدود سه میلیون تن کیسه تولید شده از جنس مواد مصنوعی در سراسر آلمان مصرف می شود، افزود: با اینحال تنها نیمی از این میزان، بازیافت و مابقی نیز سوزانده یا حتی در طبیعت رهاسازی می شوند.
در حال حاضر یکی از مشکلات بزرگ زیست محیطی که روز به روز بر شدت آن افزوده می شود، تبدیل شدن دریاها به انبانی از مواد پلاستیکی و مصنوعی است.
موسسه «فرانهوفر» در بخش تحقیقات سیلیکات «وورتسبورگ» آلمان پس از سالها تحقیق و توسعه در خصوص ورقهای نازک بیولوژیک به موفقیتهایی دست پیدا کرده است.
این موسسه سه سالی است که بر روی مواد خام بیولوژیک که خاصیت تجدیدشوندگی دارند، کار می کند.
این گزارش با اشاره به اینکه این فویلهای نازک در برابر ورود بخار آب، اکسیژن یا حتی رایحه، غیرقابل نفوذند، افزود: از این ورقها نخستین بار می توان برای بسته بندی مواد غذایی، محصولات دارویی و نیز آرایشی استفاده و آنها را جایگزین کیسه ها و ظروف نایلونی فعلی کرد.
زابینه آمبرگ-شواب از پژوهشگاه سیلیکات «وورتسبورگ» موسسه «فرانهوفر» در این زمینه اظهار داشت: اکنون ما به نتایج بسیار خوبی در خصوص بررسی خصوصیات موادی که یک تجزیه کامل بیولوژیک را طی می کنند، دست یافته ایم. ما نمونه اولیه از این مواد را با یک روکش قابل تجزیه بیولوژیک پوشانده ایم.
اولین نمونه اولیه این ورقها که ملاحظات جدیدی در آنها اعمال شده، ساخته و تکمیل شده است. چنانچه این تلاشها به نتیجه رسد بسیاری از ظروف مواد غذایی که امروز بر پایه نفت تولید می شوند در آینده از مواد خام تجدیدشونده بیولوژیک و قابل تجزیه ساخته خواهند شد. نتایج بدست آمده از مطالعات آزمایشگاهی موفقیتهای چشمگیری را نشان دادند. چون محصول جدید توانست ظرف شش هفته به لحاظ بیولوژیکی تجزیه شود. این تولید جدید با پوشش «اورموسِر» در عمل نیز می تواند بطور پایدار به حفاظت از محیط زیست کمک کند.
چنانچه نخستین نمونه آزمایشگاهی از این «پلاستیک بیولوژیک» تایید شود، شاهد کوچک شدن کوههایی از زباله های پلاستیکی در محیط زیست زندگی خود خواهیم بود.