پخش زنده
امروز: -
وزیر اموراقتصادی ودارایی کشورمان گفت:طبق ارزیابی نهادهای بین المللی وصندوق بین المللی پول،ایران در آینده نزدیک بیشترین رشد اقتصادی را در خاورمیانه و منطقه خواهد داشت.
به گزارش واحد مرکزی خبر،علی طیب نیا درجمع خبرنگاران در باکو، به مذاکرات خوب خود با مقامات آذری اشاره کرد و گفت: به رغم توسعه خوب روابط سیاسی میان دوکشور،همکاری های اقتصادی فیمابین در شان 2کشور توسعه نیافته اما امیدواریم درآینده نزدیک شاهد گسترش مبادلات اقتصادی بین دو کشور باشیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران به فرصت های خوب همکاری میان دو کشور اشاره کرد و افزود: همکاری های دو کشور در ایجا صلح و ثبات در منطقه موثر است و به تقویت اقتصاد طرفین و افزایش رفاه دو ملت کمک خواهد کرد.
وی عملیاتی کردن توافقات روسای جمهور دو کشور را از اهداف سفر خود اعلام کرد و گفت : تحریم های ظالمانه غربی ها آثار منفی بر اقتصاد ایران گذاشته بود که با تدابیر و برنامه ریزی های منطقی و سیاست های پولی دولت ، نرخ تورم از 40 درصد به زیر16درصد کاهش یافته است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران به نرخ رشد اقتصادی 4 درصدی در6 ماهه نخست امسال اشاره کرد و گفت: بهبود فضای کسب و کار و زمینه سازی برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی از اهذاف راهبردی دولت در داخل کشور بوده و توانستیم در کوتاه مدت علیرغم تحریم های موجود این شاخص را 22 رتبه ارتقا دهیم.
"علی طیب نیا" ابرازامیدواری کرد رتبه کشورمان در این شاخص در یکسال آینده رشد 30 رتبه ای نیز شاهد باشد.
وی به ظرفیت های ممتاز کشورمان درحوزه های مختلف نیز اشاره کرد وگفت:جمهوری اسلامی ایران با برخوردای از نیروی انسانی کارآمد و متخصص می تواند کمک قابل توجه به جمهوری آذربایجان درحوزه های فنی - مهندسی ارائه دهد.
وی بررسی موانع همکاری های بانکی و تلاش برای گسترش این همکاری ها را ازموضوعات مورد مذاکره در این سفر اعلام کرد و افزود : رئیس جمهوری آذربایجان و وزیران این کشور نیز بر رفع محدودیت های بانکی بین دو کشور تاکید داشتند.
"علی طیب نیا" درباره حذف دلار در برخی معاملات خارجی گفت: ما استفاده از پول های ملی کشورها را درمعاملات تجاری مطرح کردیم و علاقه مند به توسعه این روش در معامله با کشورهای دیگر هستیم و این موضوع با استقبال خوب خیلی از کشورها مواجه شده است اما این به معنی آن نیست که از پول کشور ثالث در مبادلات تجاری استفاده نشود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران در مورد علاقه مندی کشورهای اروپایی برای سرمایه گذاری در ایران بعد از تحریم های روسیه گفت : غربی ها قبل از تحریم های روسیه برای سرمایه گذرای در ایران اظهار علاقه کرده بودند آنها به این نتیجه رسیده اند که ادامه تحریم ها به نفع آنها نبوده است لذا علاقه مندند از منافع موجود در بازار ایران بهره خود را داشته باشند.
وی به مزیت های خوب سرمایه گذاری در ایران همچون وجود نیروی کارآمد و متخصص، بنیان های قوی علمی- تخصصی، انرژی ارزان و ظرفیت های خوب قانونی کشور اشاره کرد و گفت: این مزیت ها جمهوری اسلامی ایران را به بهترین مکان برای سرمایه گذاران خارجی تبدیل کرده است.
"علی طیب نیا" از علاقه مندی سرمایه گذاران آذری به فعالیت در جمهوری اسلامی ایران به ویژه در مناطق آزاد تجاری صنعتی ارس و ماکو اشاره کرد و گفت: محدودیتی برای سرمایه گذاری آذری ها در ایران وجود ندارد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران سرمایه گذاری های مشترک، ترانزیت کالا، افزایش مبادلات تجاری، توسعه گردشگری به ویژه گردشگری سلامت را از محورهای مهم همکاری بین دو کشور عنوان کرد و گفت : مذاکرات خوبی با دوستان آذری در این زمینه ها صورت گرفت.
"علی طیب نیا" گسترش همکاریهای تجاری اقتصادی با همسایگان و تعاملات دو یا چند جانبه با کشورهای منطقه را از برنامه های مهم جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد و گفت: این همکاری برای همه کشورهای منطقه منافع زیادی خواهد داشت.