پخش زنده
امروز: -
رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه مراسم اختتامیه دهمین کنفرانس روسای قوای مقننه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی گفت: توهین به پیامبر اسلام خط قرمز همه مسلمانان با هر مذهبی است.
به گزارش واحد مرکزی خبر از استانبول، اقای لاریجانی در جمع خبرنگاران رسانه های بین المللی توهین به نبی مکرم اسلام و مقدسات مسلمانان را از سوی نشریه فرانسوی به شدت محکوم کرد و گفت : این موضوع فضاحتی برای غرب است که ان را ازادی فکر تلقی می کند. لاریجانی افزود: اگر توهین و فحش تفکر است پس باید اشرار و اوباش متفکرین دنیا باشند، فحش وتوهین سوء استفاده از ازادی و این جرم است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ازادی فکر برای ترقی وپیشرفت است نه توهین به بزرگان دینی ؛ این یک بربریت مدرن است وتوهین به نبی مکرم اسلام برای مسلمانان با هر مکتبی خط قرمز است و فکر می کنم این اجلاس دراین زمینه موضع محکمی داشت.
وی با اشاره به اینکه غرب با توهین به مقدسات مسلمانان زمینه های ناراحتی وعصبانیت جامعه اسلامی را فراهم میکند و زمانی که افراد نامعلوم اقدامات تروریستی انجام میدهند در رسانه های غربی چرخه اسلام هراسی راه می اندازند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: این اقدام منجر شده جوانان ومتفکران همیشه ناراحت شوند و زمینه عصیان رو فراهم میکنند همین امور باعث اشفتگی در منطقه است.
لاریجانی در ادامه در خصوص گسترش تروریسم در منطقه گفت: میدانیم که پشت پرده بسیاری از اقدامات تروریستی فعالیت برخی کشورهاو سرویسهای اطلاعاتیشان در منطقه است.
وی با اشاره به اینکه سلاحی که دست داعش است ازآسمان نیامده افزود ؛ امریکاییهادنبال مبارزه با تروریسم نیستند بلکه دنبال بازی با تروریسم هستند.
لاریجانی به سفر اخیر خود به برخی کشورهای منطقه اشاره کردو گفت؛ ائتلاف 40 کشور هیچ کاری برای مبارزه با تروریسم نکرد و برای انها این موضوع فضاحت است چرا که اسراییل از این موضوع بیشترین استفاده را میبرد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص تهاجم اخیر رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه وشهادت برخی از اعضای مقاومت گفت ؛ حادثه ترور مجاهدین در سوریه نشان میدهد رژیم صهیونیستی یک پای تروریسم در منطقه است واین نشان میدهد تروریسم و صهیونیسم دو روی یک سکه اند.
لاریجانی گفت: فکر می کنم حزب الله نیرویی داناست و در صحنه مقاومت خودش میداند چکاری را باید انجام دهد و احتیاج به راهنمایی و کمک ندارد واگرحرفی بزند جدی است واین چیزی نیست که کسی به سادگی از آن عبور کند.
وی در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص موضع ایران نسبت به تحولات یمن گفت: ایران از دموکراسی همواره حمایت کرده و این کار را قبلا در مصر و درمخالفت با حسنی مبارک و حمایت از انقلاب مردمی وهمچنین تونس انجام داده است.
لاریجانی افزود؛ حوثیها بخش زیادی از مردم یمن هستند و شنیدم توافقاتی داشتند موضع ما این است که در یمن موضوع با گفتگو حل شود و معتقدیم در سوریه هم بحران باید با گفتگو حل شود و کسی حق ندارد از آنطرف دریا بیاد و دخالت کند چرا که مردم هر کشور صاحب حقند. آقای لاریجانی در خصوص مساله سوریه گفت: موضوع سوریه متفاوت است چرا که سوریه کشوری پیشرو در خط مقاومت علیه صهیونیسم است هر چند ممکن است مشکلات دموکراتیک داشته باشد ، اما دموکراسی با توپ وتانک حل نمی شود.
لاریجانی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران میدان مبارزه با تروریسم را بازی نمیداند گفت: ایران مبارزه با تروریسم را مخفی نمیکند و حمایت مالی ونظامی را از گروههای مقاومت مثل حماس جهاد ودیگر گروههارا در نظر میگیرد.
وی افزود؛ ایران همواره سیاستش حمایت از دموکراسی در منطقه بوده است و ما همواره مخالفت خود را با اشغال عراق اعلام کرده ایم اما کمک هم کردیم که دموکراسی در عراق و افغانستان محقق شود.
آقای لاریجانی در ادامه سیاست ایران را یک تفکر منطقی دانست وگفت ؛ ما به دنبال تشکیل امپراطوری در منطقه نیستیم ، زمان امپراطوری گری تمام شده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص رقابت ایران وعربستان در یمن اظهارداشت؛ ما دنبال این حمایتهای کودکانه نیستیم اگر مردم یمن به کمک احتیاج دارند باید به آنها کمک کرد. و نگاه ما به موضوعات منطقه در این موارد رقابت کور نیست.
لاریجانی گفت: با رئیس مجلس یمن گفتگو کردم و مناسبات خوبی داریم و دلیلی ندارد پنهان کاری داشته باشیم مواضعمان را شفاف میگوییم هم از دموکراسی حمایت میکنیم هم از گفتگو. وی درپاسخ به سوالی درخصوص تفاوت دیدگاه ایران و ترکیه در خصوص سوریه گفت؛ در این زمینه تفاوتهایی هست ولی همیشه ما مذاکرات در این خصوص رابا ترکیه داشته ایم و در این سفر هم گفتگوهایی انجام شد ودر سفر اقای اردوغان به تهران موضوع دنبال خواهد شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین به این سوال که آیا ترکیه به وظایف خودش درمقابله با تروریسم داعش عمل کرده یا خیر ؟ گفت ؛ دوستان ما هم در ترکیه معتقدند داعش گروه تروریستی است واین گروه را جریان خطرناکی برای منطقه قلمداد می کنند و می دانند در سوریه و عراق مسیری طی شد تا این جریان داعش بوجود امد و برخی جریانهای اطلاعاتی در تشکیل آن نقش داشتند.