پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور با اشاره به اینکه اگر ناامنی نزاع و اختلاف در کشور ایجاد شود سرمایه فراری می کند، گفت: کشور باید در مسیر پیشرفت قرار بگیرد و این قدرت ملی در سایه توسعه اقتصادی فراهم می شود.
به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای روحانی با دعوت همگان به اتحاد و همدلی برای بهره مندی از امکانات، قابلیت ها و فرصت ها گفت:در برخی از مسائل اگر نظرها واحد نباشد طبیعی است و تا حدودی قابل قبول است اما اگر اشتراکات پررنگ شود برای آبادانی کشور تلاش کنیم به نفع استان و کشور خواهد بود.
رئیس جمهور با بیان اینکه نباید توازن جنوب و شمال خلیج فارس به هم بخورد ، افزود : ما مشکل و جنگ داشتیم امروز تحریم و فشار ابرقدرت ها را داریم ، اما باید تلاش کنیم شمال خلیج فارس به عنوان منطقه ای مهم در کل خاورمیانه محفوظ بماند و این اقتدار و توسعه ما در سایه همدلی و وحدت میسر می شود.
وی گفت : برای پیشرفت نیاز به سرمایه داخلی و خارجی داریم و بخش بزرگی از توسعه علمی و فناوری با سرمایه فراهم می شود.
وی اضافه کرد: باید نقدینگی در کشور را برای سرمایه گذاری در زیرساخت ها، کشاورزی ،صنعت و خدمات جذب کرد.
در جنوب خلیج فارس کم کار کردیم
وی افزود: برای استان بوشهر قرار گرفتن در ساحل خلیج فارس و آبهای بین المللی یک جاذبه است ما در جنوب خلیج فارس کم کار کردیم امکانات زیادی وجود دارد، بهترین حمل و نقل، دریایی است برای توسعه گردشگری دریایی باید برنامه ریزی کنیم.
رئیس جمهور افزود: ما نیروی انسانی لایق با سابقه درخشان فرهنگ و تمدن را در کنار رهبری خردمندانه رهبر معظم انقلاب اسلامی داریم باید تلاش کنیم این استعدادها را شکوفا کنیم.
روحانی گفت: الان شناورهای 30 هزار تنی در بندر بوشهر پهلو می گیرند که با توسعه بندر شناورهای 50 هزار تنی در آن پهلو بگیرند این یک تحول است البته وجود راه آهن در کنار این بندرگاه ضروری است و اگر خط ریلی نباشد این بندر نمی تواند به عنوان بندری قوی حضور یابد و راه آهن شیراز باید به بوشهر وصل شود.
وی تصریح کرد: در بحث هسته ای برای توطئه دیگران هزینه بالایی پرداخت کردیم اتهامات ناروا بوده است برای این فناوری هزینه بالایی داده ایم پس باید از آن استفاده زیادی ببریم.
رئیس جمهور گفت: در مجموع استعداد و امکانات زیادی در استان بوشهر وجود دارد از پارس جنوبی تا اسکله صادرات نفت و پایگاه های نظامی باید از همه اینها استفاده کرد.
روحانی با تاکید بر اینکه باید بهره وری ها را بالا ببریم افزود: در آب و زمین کشاورزی محدودیت داریم 17 تا 18 میلیون هکتار زمین کشاورزی داریم که محدود است و باید از اینها به خوبی استفاده کرد.
وی گفت: مشکل ما قبل از زمین، آب است استفاده درست و بهره وری صحیح از این امکانات کم، نیاز کشور است.
دانشگاه ها باید به مراکز تولیدی وصل شوند
رئیس جمهور با اشاره به اینکه استان بوشهر قطب پرورش میگوست، گفت: در صیادی، باید به فناوری روز مجهز شویم تا بتوانیم در اعماق زیاد صیادی کنیم، دانشگاه ها باید به مراکز تولیدی وصل شوند در بوشهر باید به صیادی و کشتی سازی وصل شود،علوم و فنون باید متناسب با قابلیت های استان ها باشد.
وی افزود: ما باید فاتح بازارهای منطقه و دنیا باشیم که به دنبال آن کیفیت افزایش می یابد و مراکز تحقیقاتی فعال می شود.
روحانی گفت: اگر هدف بازارهای منطقه و دنیا باشد باید کیفیت و قیمت کالا در نظر گرفته شود و پشتیبانی دانشگاه ها از این موارد لازم است، این بهره وری با علم و دانش امکان پذیر است.
وی اضافه کرد: ما باید فرهنگ و تمدن گذشته را زنده بداریم، اینها هم جزء جاذبه های استان هاست که می تواند مقابل دید گردشگران باشد.
گردشگری یکی از راههای توسعه استان بوشهر
رئیس جمهور یکی از راههای توسعه استان بوشهر را گردشگری خواند و گفت:گردشگری برای کشورهابسیار پردرآمد است کشوری در همسایگی ما گردشگرانش در سال گذشته 38 میلیون نفر بوده است، گردشگری توسعه یابد به دنبال آن شغل ایجاد می شود.
رئیس جمهور گفت: گسترش تجارت خارجی روابط خوب می خواهد ما همه فکر را به کار بگیریم برای قدرت ملی البته بخشی از قدرت ملی به احیای فرهنگ ایثار مربوط می شود اما قدرت ملی در کنار صنعت و تولید و بهره وری ایجاد می شود.
دکتر روحانی با بیان این که همه باید با وحدت کشور را به جایی برسانیم که رضایت خدا جلب شود اضافه کرد: من به آینده استان و کشور امیدوارم استان بوشهر استعدادهای زیادی دارد همه باید دست به دست هم دهند . و دولت نیز در حد توان به اجرایی شدن طرح های یاد شده کمک می کند.
بوشهر سومین استان از نظر جذب بودجه
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز گفت مصوبات این سفر متفاوت از دیگر سفرهاست.
نوبخت افزود: استان بوشهر با بودجه بیش از 408 میلیارد تومان در سال 93 بین 31 استان کشور، پس از خوزستان و فارس استان سوم به شمار می آید.
وی با اشاره به این که به دستور رئیس جمهور اختصاص 603 میلیارد تومان برای اجرای 11 طرح در استان اختصاص می یابد اضافه کرد 368 میلیارد تومان برای چهار طرح در توسعه زیر ساخت های حمل و نقل جاده ای، 26 و نیم میلیارد تومان برای سه طرح تامین فضای آموزشی و کمک آموزشی، 14 میلیارد و 800 میلیون تومان برای اجرای یک طرح فرهنگی، ۱۲/۵ میلیارد تومان برای یک طرح پژوهشی و فناوری،12 میلیارد تومان برای یک طرح ورزشی و بیش از 170 میلیارد تومان برای تاسیسات فاضلاب بوشهر اختصاص می یابد که امید است تا سال 95 همه این ها به بهره برداری برسد.
استاندار بوشهر گفت این 603 میلیارد تومان مجزا از طرح های وزارت نفت و سازمان انرژی اتمی در بوشهر است.
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی در جلسه شورای اداری استان گفت: با اینکه مصوب شد دو درصد اعتبارات نفت به استان اختصاص یابد اما این اعتبار را به جای اعتبارات عمومی به مناطق نفت خیز می دهند درحالیکه اعتبارات عمومی جدا از اعتبارات دو درصد نفت است و باید جداگانه به استان اختصاص داده شود.
نماینده مردم دیر کنگان جم و عسلویه در مجلس نیز گفت: ما از توسعه نامتوازان در منطقه خود رنج می بریم، درحالیکه مردم میزبان خوبی برای صنعت نفت گاز و پتروشیمی هستند اما از فواید آن بهره مند نمی شوند.
وی اضافه کرد: اجرایی شدن مصوبه 50 درصد اشتغال نیروهای بومی مهم ترین مساله مردم ماست باید پیمانکاران موظف شوند بدون مجوز اداره اشتغال سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس نیرو نگیرند.
رسیدگی به صدور سند مالکیت خانه های مردم خارک، تکمیل طرح جمع آوری فاضلاب بوشهر و ارتقای شهر چغادک به بخش بعداز 20 سال از نکاتی بود که جمیری نماینده مردم بوشهر گناوه و دیلم در مجلس به آنها اشاره کرد.
همچنین نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس با بیان اینکه دولت بارقه امیدی برای مردم ایجاد کرده است گفت: لازم است از مدیران استان در کشور بهره برده شود.
حجت الاسلام پورفاطمی افزود: استان بوشهر را استان ویژه کنید به عنوان پایتخت انرژی کشور زیرا بوشهر بیشترین منافع را به کشور می رساند.