پخش زنده
امروز: -
سخنگوی قوه قضائیه گفت: بازپرس پرونده برای سه نفر از مجرمان پرونده معروف نفتی قرار مجرمیت صادر کرده است.
به گزارش واحد مرکزی خبر،حجت الاسلام محسنی اژه ای در هفتاد و چهارمین نشست خبری درباره رسیدگی به پرونده بابک زنجانی گفت: طبق آخرین خبری که از بازپرس پرونده گرفتم فعلا برای سه نفراز مجرمان این پرونده قرار مجرمیت صادر شده است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون 6 نفر در این پرونده بازداشت شده اند گفت: در این پرونده برای این 3 نفر که قرار مجرمیت صادر شده است در صورت تایید دادستان کیفرخواست صادر خواهد شد.
محسنی اژه ای گفت: درردیابی اموال متهم اصلی پرونده توفیقات خوبی صورت گرفته گرچه تاکنون این مقدار اموالی که شناسایی شده است تکافوی همه بدهی ها را نمی دهد.
وی افزود: بخشی از پول هنوز نامشخص است که در کجاها هزینه شده و در بانکهای داخل کشور نیز وجود ندارد.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: بهرحال بگفته بازپرس،متهم صداقت لازم را در تحقیقات ندارد که بگوید این پولها کجاست اما ردیابی اموال کماکان ادامه دارد.
قرار کفالت مرتضوی به وثیقه تبدیل نشده است
اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید در پرونده سعید مرتضوی ابهاماتی وجود دارد از جمله اینکه برخی از رسانهها از تبدیل قرار کفالت وی به وثیقه خبر داده اند و اینکه گفته می شود برای وی وثیقه 47 میلیاردی تعیین شده که فردی به نام «خ» سند این وثیقه را گذاشته است گفت: باید بگویم که قرار کفالت به قرار وثیقه تبدیل نشده است بنابراین وقتی تبدیلی صورت نگرفته سند وثیقه ای نیز در کار نیست.
وی افزود: همچنین پرونده ای که در دادسرا مطرح بود هیچ نهاد دیگری آن را نگرفته است ، اما ممکن است یک نهاد نظارتی برای مطالعه پرونده رفته باشد که از این موضوع اطلاعی ندارم ، اما اینکه پرونده را گرفته و برده باشند، درست نیست.
دولت از صندوق توسعه ملی برداشت کرده است
اژه ای در پاسخ به اینکه آیا دولت به سبب برداشت مبلغی از صندوق توسعه ملی تخلف کرده است یا نه؟ افزود: توضیحات در این خصوص داده شد، اما بالاخره روشن شد مبلغی برداشت شده است اما بعداً برگردانده اند.
وی گفت: ظاهراً 26 اسفند سال گذشته این اقدام صورت گرفته و 30 فروردین امسال سند زده اند که این مبلغ برگردانده شده است.
محسنی اژه ای افزود: در هرصورت اصل اتفاق براساس نظر دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور انجام شده است اما اینکه بانک مرکزی می تواند از صندوق توسعه ملی برداشت کند یا نه باید بررسی شود.
انتظار داشتیم تبهکاران حادثه گلپایگان زودتر دستگیر شوند
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید در حادثه اخیر گلپایگان مجرمانی که دستگیر شده اند از چندی پیش مرتکب جرایم سرقت و شرارت بسیاری شده اند ، دلیل اینکه آنها تاکنون دستگیر نشده اند این قصور از طرف قوه قضائیه بوده یا از طرف نیروی انتظامی گفت: تا متهمی دستگیر نشود قوه قضائیه نمی تواند کاری کند اما اینکه مجرمی جرم و خلافی را آن هم با تعداد بالا مرتکب شود و دستگیر نشود، خوشایند نیست.
وی افزود : البته نیروی انتظامی در این پرونده تلاش خود را کرده اما انتظار ما این است افرادی از این دست که تعداد قابل توجهی خلاف داشتند و چندین سال دست به اقداماتی زده اند ، زودتر دستگیر شوند.
محسنی اژه ای گفت: نمی گویم قصوری صورت گرفته اما این توقع وجود دارد که اگر افرادی دست به جرم و جنایت زدند زودتر شناسایی و دستگیر و مجازات شوند.
با این بودجه برخی مأموریتها زمین می ماند
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا قوه قضائیه از بودجه ای که دولت برای سال آینده این قوه در نظر گرفته است رضایت دارد یا نه؟ افزود: ما از تنگناهای فراروی دولت مطلعیم اما با توجه به مأموریتهایی که بر اساس اسناد بالادستی و برنامه پنجم به قوه قضائیه محول شده است اگر بخواهیم با بودجه فعلی این قوه را اداره کنیم هم ما و هم مردم با مشکل مواجه می شویم.
محسنی اژه ای گفت: امیدواریم دولت و مجلس نهایت مساعدت را داشته باشند در غیر این صورت برخی مأموریتها ، زمین می ماند.
وی افزود: ما امیدواریم از تنگناهای بودجه ای خارج شویم و گشایش ایجاد شود.
تحقیقات درباره پدیده شاندیز ادامه دارد
اژه ای در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا در موضوع پدیده شاندیز میزان بدهی و کلاهبرداریها و شخص و یا اشخاص بازداشت شده مشخص شده است یا نه؟ افزود: این شرکت سهامدارانی دارد و نگرانی عمده قوه قضائیه از پیشامدهای احتمالیست که برای مردم بوجود می آید.
وی گفت: شرکت سهامی خاص که به این طریق سهامش را با تبلیغات و با قیمت بالا به افراد زیادی واگذار کرد موجب نگرانی ما مبنی بر ایجاد مشکل جدی برای مردم شده است و صرف نظر از اینکه این موضوع شکایت برخی وزارتخانه ها و مراجع را هم دارد خود جای بررسی خواهد داشت اما قوه قضائیه نگران مشکلاتیست که برای مردم پیش می آید.
وی گفت: فعلاً در این موضوع کسی بازداشت نشده است و تحقیقات از دست اندرکاران و سهامداران و کسانی که در ایجاد این مسائل دخلی داشتند همچنین تحقیقات در برخی مدیران ذیربط در جاهای مختلف در حال انجام است.
اژه ای افزود: دفاتر برخی دلالها در این موضوع پلمپ شده و دادستان اقداماتی در خصوص منع تبلیغات از طریق رسانه ملی و برخی رسانه ها انجام داده است.
آقای مطهری با حدس و گمان قضاوت میکند
اژه ای در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه با توجه به ایرادات برخی حقوق دانان و آقای مطهری درخصوص حصر برخی نامزدهای انتخابات 88 ، آیا ادامه حصر نیاز به اجازه دادگاه دارد یا نه؟ افزود: حصر در خصوص نامزدهای انتخاباتی صورت گرفته است که برخلاف قانون عمل کرده اند.
وی گفت: برخی مطالب مندرج در نامه آقای مطهری کذب محض و قابل تعقیب قضایی است و درآینده ای نزدیک پاسخ داده می شود.
وی گفت:آقای مطهری در جلسه شورای عالی امنیت ملی حضور نداشته و برخی مسائل را به صورت حدس بیان کرده که دون شان نماینده است که با حدس و گمان قضاوت کند.
اژه ای گفت: دیگر این موضوعات نخ نما شده است که ما بخواهیم با اقدامات سیاسی ، قانون را تفسیر کنیم.
وی در پاسخ به سئوالی دیگر درباره پرونده رئیس جمهور سابق افزود: هنوز حکمی صادر نشده و پرونده در شعبه دادگاه مطرح است. پرونده رئیس جمهور سابق در دادگاه مطرح می شود و به دادسرا نمی رود.
دیوان در پرونده معاون اول رئیس جمهور سابق رای نداده است
محسنی اژه ای در پاسخ به اینکه آیا حکم دادگاه بدوی در پرونده معاون اول رئیس جمهور سابق به مرحله تجدیدنظر ارسال شده است؟ گفت: در این پرونده دادگاه بدوی حکم داده و پرونده به تجدیدنظر ارسال شده است که مرحله تجدید نظر این پرونده دیوان عالی کشور است و هنوز دیوان در این پرونده رأی نداده است.
دستگاه قضا در موضوع علاءالدین ورود نکرده است
محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با توجه به این که تخریب دو طبقه پاساژ علاءالدین موجب خساراتی به مردم شده است، آیا دستگاه قضایی برای حفظ حقوق شهروندی ورود می کند یا نه؟ افزود: تا دیروز که پرسیدم دستگاه قضایی وارد این موضوع نشده است و اگر کسی شکایت کند رسیدگی می شود.
محسنی اژه ای گفت: چه این پاساژ و چه پاساژ دیگر وقتی در معرض دید همه مسئولان ذیربط ساخته می شود و بعد می گوییم ایرادات وارد است ، اشکالی کلی است و مکرر در این باره گفته ایم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که توقیف هفته گذشته یک روزنامه و بازداشت خبرنگار آن روزنامه به چه دلایلی صورت گرفته است ، افزود: توقیف این روزنامه با بازداشت خبرنگارش هیچ ارتباطی ندارد.
محسنی اژه ای گفت: این موضوع در مرحله مقدماتی است و باید ببینیم اتهامات ثابت می شود و منجر به فرار مجرمیت خواهد شد یا نه؟
قدردانی از روشنگری رسانه ها درباره فتنه
وی با تبریک هفته وحدت افزود: ما از صدا و سیما و برخی رسانه ها که در سالگرد این حادثه عظیم و این حضور با شعور مردم عزیزمان توانستند ابعاد خوبی ازفتنه راتبیین کنند تشکر میکنیم چرا که این فتنه می رفت که ضربات سنگینی به کشور و انقلاب وارد کند که البته لطمات زیادی هم وارد شد.
اژه ای گفت: درفتنه 88 به حقوق و اموال و رأی مردم بی احترامی و تعرض و قانون زیر پا گذاشته شد و مهمتر اینکه دشمن طمع و پس از آن تحریمها را علیه ایران تشدید کرد.
مدیر شهرداری تهران با اتهام امنیتی بازداشت است
محسنی اژه ای درباره آخرین وضع پرونده یکی از مدیران شهرداری تهران که به اتهام امنیتی بازداشت شده بود گفت: این پرونده هنوز در دادسرا و متهم همچنان در بازداشت است و قرار نهایی صادر نشده است.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی که علی رغم اینکه دیوان عالی کشور حکم 10 سال حبس امید کوکبی به اتهام جاسوسی به دولت متخاصم را رد کرده است اما دادگاه همعرض دوباره وی را به این اتهام به همان حکم دادگاه بدوی محکوم کرده است این روال تا کی ادامه دارد ؟ افزود : در این پرونده ها رای اصراری تعیین کننده است و روند کار به این شکل است که اگر حکمی در دیوان عالی کشور نقض شود و همان حکم در شعبه همعرض تأیید شود پرونده مجدداً به دیوان عالی کشور میرود و اگر دیوان عالی با حکم صادر شده موافقت نکرد ، پرونده در هیأت عمومی دیوان عالی کشور تشکیل می شود و هر رای که اکثریت هیات عمومی دیوان داد همان رای اصراری است و مورد تایید است.
دسترسی مردم به خدمات قضایی آسان خواهد شد
سخنگوی قوه قضاییه درباره دفاتر قوه قضائیه نیز گفت : قوه قضائیه مصمم است تا آنجا که بودجه اجازه دهد دسترسی مردم را به خدمات قضایی آسان کند و هم اینکه سرویس دهی الکترونیکی را توسعه بدهد .
محسنی اژه ای افزود : در سال 93 تا آنجا که بودجه اجازه داد زیرساخت ها و آموزش را توسعه دادیم و بخشی از کار نیز خوب پیش رفت اما اکنون با کمبود بودجه مواجه هستیم و اگر دولت بودجه خوبی بدهد گامهای را بر می داریم.