پخش زنده
امروز: -
سخنران پیش از خطبه های نمازجمعه تهران گفت : آنها که فتنه ۸۸ را به اختلاف میان دو نامزد خلاصه می کنند یا ناآگاهند و یا می خواهند تاریخ را تحریف کنند.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر،حجت الاسلام والمسلمین سید رضا تقوی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ، فتنه 88 را روزهای تلخ پس از انقلاب اسلامی خواند و تصریح کرد : این فتنه خسارتهای سنگینی به جمهوری اسلامی و مردم مسلمان تحمیل کرد و حرکتی بود در مقابله با نظام اسلامی .
وی فتنه 88 را نه اختلاف میان دو نامزد که اختلاف میان دو جریان و نگاه فکری دانست که از یک طرف نگاه مومنین ، متدینین و علاقمندان به آرمانهای انقلابی بود و از سوی دیگر نگاه مقابله با این موج بیدارگر انقلابی .
سخنران پیش از خطبه های نمازجمعه افزود: آنها که مقابله می کردند نگاهشان همان نگاه مستکبرین جهانی بود ، همان مستکبرینی که در طول دوران انقلاب هر لحظه توطئه و طرحی برای درهم شکستن این نظام الهی ، عملیاتی کردند که البته موفق نبودند.
حجت الاسلام والمسلمین تقوی ، با بیان اینکه همه انقلابها با جریانهای فتنه انگیز مواجه اند گفت : ظاهر فتنه این است که امری داخلی و از درون جامعه است و در آن ساختارشکنان برای آنکه انقلاب را زمین گیر کنند، با انقلاب و ارزشهای انقلابی درگیر می شوند.
باید دائم درباره فتنه روشنگری کنیم
وی افزود: ما باید روشنگری کنیم و به طور مدام به آن بپردازیم که هر صحنه ای که مردم در آن حضور پیدا می کنند ممکن است دشمن طرحی داشته باشد و بخواهد جلوی نقش آفرینی مردم را بگیرد یا آنرا خنثی کند .
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت : فتنه گران نمی خواهند یک مساله ملی که یک ملت را به پیش می برد به نتیجه برسد لذا سعی می کنند از راههای مختلفی وارد شوند.
حجت الاسلام والمسلمین تقوی ، فتنه را هم به معنای آزمایش و امتحان خواند و هم به معنای آشوب و بلوا و آن را اینطور تعریف کرد که هر جریان اجتماعی که با محتوای شیطنت آمیز و با انگیزه دشمنی با وضع موجود از طریق آشوب و بلوا به وجود آید به آن فتنه می گویند.
به گفته سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه تهران، ماهیت خیلی از فتنه ها بعد از فتنه مشخص می شود و همسویی و همکاری محافل داخلی و خارجی ، فعال شدن عناصر قدرت طلب،هنجارشکنی و عبور از مرزهای قانونی و اردوکشی خیابانی از مولفه های آن است .
حجت الاسلام والمسلمین تقوی تاکید کرد: گردانندگان اصلی فتنه ، آنها نیستند که به خیابان آمدند و مغازه و مسجد آتش زدند ، عوامل اصلی در پشت صحنه هدایت و برنامه ریزی را برعهده داشتند.
یکی از بسترهای فتنه شبهه پراکنی است
سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه تهران در ادامه گفت : امیدوارم روزی اسناد فتنه منتشر شود و لایه های زیرین آن را برملا کند.
حجت الاسلام و المسلمین سید رضا تقوی افزود : کتابهای خوبی درباره فتنه منتشر شده از جمله دایره المعارف فتنه در 8 جلد و 4 جلد کتاب فتنه سبز نوشته آقای قدیریان است .
تقوی گفت : محور اصلی فتنه در افرادی که پشت صحنه هستند گاهی خیلی شناخته نمی شوند و اگر نام آنها مطرح شود خیلی ها قبول نمی کنند.
وی در بیان بسترهای فتنه گفت: یکی از این بسترها شبهه پراکنی است. در زمان حضرت موسی (ع) فتنه سامری شکل گرفت و غیبت حضرت موسی و شبهه پراکنی سامری زمینه را فراهم کرد.
وی گفت : عده ای از زمان امام زمینه را برای بعد از رحلت امام فراهم می کردند اما فردی باقاطعیت ، بینش، رشادت و فقاهت امام و از شاگردان برجسته ایشان پرچم را به دست گرفت و امیدشان ناامید شد.
تقوی یادآور شد : معاویه در جنگ صفین قرآن برسر نیزه کرد و آن چیزی را که طرف مقابل هم قبول داشت به میدان آورد و از سادگی مجموعه استفاده کرد و به هدف شیطانی خود رسید.
وی بی بصیرتی را یکی دیگر از زمینه های ایجاد فتنه دانست و گفت: اگر بصیرت کسی پایین باشد فتنه گران او را به سرعت جذب می کنند.
تقوی با بیان اینکه صلح امام حسن (ع) به خاطر بی بصیرتی اطرافیان ایشان بود گفت : فتنه گران همیشه از ناراضیان استفاده می کنند و قدرت طلبان را هم ابزار خودشان قرار می دهند.
وی افزود : در فتنه عده ای با بصیرت جلوی فتنه گران می ایستند و عده ای هم هستند که به فتنه کمک می کنند در حالی که در جریان فتنه قرار ندارند.
رئیس ستاد سیاستگذاری ائمه جمعه تصریح کرد : اینها اگرچه نقش مستقیمی ندارند به دلایل مختلف خود را کنار می کشند و در واقع با سکوت خود به باطل کمک می کنند اینها غائبین یا خواص بی بصیرت هستند که در فتنه گوشه ای خزیدند.
وی افزود : اینها می گویند این فتنه است و نباید وارد شویم هر دو طرف را محکوم می کنند و می گویند با مسلمان نباید درگیر شد .
تقوی اضافه کرد : دلیل دیگر عافیت طلبی و دنیا گرایی ، ضعف فکری و نداشتن قدرت تحلیل است که اینها کنار می کشند و برخی از غائبین هم می ترسند و صلح دوستی و ابراز تنفر از جنگ را دلیل دیگر برای کنار کشیدن بر می شمارند.
وی درباره شیوه برخورد با فتنه گران گفت : روشنگری، بصیرت افزایی ،جدا کردن صف فتنه گران از فتنه زدگان و گول خوردگان از فتنه ضروری است .
باید کمک به فتنه ممنوع شود
تقوی تصریح کرد : باید کمک به فتنه ممنوع شود و نباید هر کسی را که دستش در کار فتنه بوده و ردپایی در فتنه دارد در کارهای حکومتی به کار گرفت، باید نگرش عمومی در جامعه بوجود آوریم که فتنه گران را در همه جا مراقبت کنند ، مبادا میراث دار و میراث خوار امکانات این نظام فتنه گران باشند که روزی کمر به براندازی نظام بسته بودند.
سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه تهران در ادامه تاکید کرد : فتنه گران نباید در برخی دستگاهها لانه کنند رسانه های متعهد ، فتنه رادر افکار عمومی جلوه گر باشند و مردم ، فتنه گران را با اسم و رسم بشناسند.
وی افزود: اگر مجلس روی برخی چهره ها حساسیت نشان داده وظیفه شرعی و ملی آن بوده که نگذارد کسانی که رد پایی در فتنه داشتند به پست های کلیدی وارد شوند.
تقوی تصریح کرد : بسیاری از مسئولان ، وزرا و رئیس جمهور موضع خود را شفاف در برابر فتنه مشخص کردند که درود بر آنها باد.
وی گفت : باید مراقب باشیم فتنه چهره عوض نکند و ما فتنه را براندازی می دانیم که عده ای برای جمع کردن نظام آمده بودند.
تقوی گفت : ما بر اساس مدرک و معیار صحبت می کنیم کسی که دستش در فتنه بوده زندان رفته و محکوم شده نباید در منصبی قرار گیرد.
حضور مردم در صحنه ، موجب خفه شدن دشمن
رئیس ستاد سیاستگذاری ائمه جمعه با بیان اینکه مقدمه فتنه 88 ، جریانات 18 تیر 78 بود، گفت: در تیر 78 توصیه می کردند که نافرمانی مدنی را باید شروع کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین سید رضا تقوی افزود: حضور مردم در صحنه ، موجب خفه شدن دشمن و تحرکات آنان در وقایع تیر 78 شد.
وی گفت: بین این دو فتنه برنامه ریزی کردند و برخی چهره ها به خارج رفتند و با آمریکایی ها ملاقات کردند.
حجت الاسلام والمسلمین تقوی با اشاره به تدابیر رهبر فرزانه انقلاب برای مدیریت فتنه 88 گفت: ایشان در فروردین 88 همین که نشانه ها را دیدند، هشدار دادند و گفتند مبادا نامزدها در جریان فعالیت های انتخاباتی خود حرفی بزنند که دشمن را به طمع بیندازد ایشان همچنین پس از انتخابات و در جریان اعتراضات برخی نامزدها به نتایج، بر قانون گرایی تأکید کردند و نامزدها را به مسئولیتشان نزد خدا توجه دادند.
وی افزود: ایشان همچنین بر سیاست جذب حداکثری و دفع حداقلی تأکید و باب گفتگو را باز کردند.
رئیس ستاد سیاستگذاری ائمه جمعه با اشاره به برخی وقایع پس از انتخابات 22 خرداد 88، گفت: مشارکت 85 درصدی مردم در انتخابات بی نظیر بود اما برخی آقایان، مسئولان انتخابات را در بیانیه هایشان شعبده باز خواندند و برخی تشکل ها نیز اعلام راهپیمایی سراسری کردند.
حجت الاسلام والمسلمین تقوی با اشاره به جلسه مشترک نمایندگان نامزدها با رهبر معظم انقلاب در روز 26 خرداد افزود: ایشان به مسئولان ستادهای چهار نامزد قانون گرایی را یادآوری کردند و این جلسه دو ساعت طول کشید اما برخی از آنان بر ابطال انتخابات اصرار داشتند.
وی با اشاره به برخی خسارت های فتنه گفت: فتنه خسارت های بسیار زیادی وارد کرد که نخستین آن علامت سؤال گذاشتن در مقابل رأی 40 میلیونی مردم بود.
حجت الاسلام والمسلمین تقوی افزود: این اقدام خیانت ملی بود و موجب شد که موضع دنیا از همین جا با ما عوض شود.
سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه تهران، بی احترامی به امام،تشکیک در سیاست همبستگی با مردم فلسطین ، سعی در به فراموشی سپردن سیاست مرگ بر آمریکا، تلاش برای حذف جمهوری اسلامی و تغییر آن به جمهوری ایرانی و بی احترامی به ماه مبارک رمضان را از دیگر خسارات فتنه 88 خواند.
حجت الاسلام والمسلمین تقوی گفت : فتنه گران خون بیش از سی انسان را ریختند ، جواب این خونها را چه کسی خواهد داد؟ دویست مغازه را غارت کردند ، مسجد سوزاندند ، چادر از سر زنهای محجبه کشیدند و به اصل ولایت فقیه هجمه کردند، آنها که می گویند فتنه اختلاف انتخاباتی میان دو نامزد بود آیا اینها اختلاف انتخاباتی است؟
وی حماسه نهم دی را نه فقط یک راهپیمایی که رفراندومی برای تائید مجدد نظام اسلامی و ولایت فقیه دانست که هم به مشروعیت ، مقبولیت و اقتدار نظام افزود و هم انقلابیون دروغین ، عافیت طلبان و مصلحت اندیشان و خواص بی بصیرت را رسوا کرد.