پخش زنده
امروز: -
ثروتی نماینده مجلس نرخ رشد ۴ درصدی اقتصاد را برای مردم قابل لمس نمی داند و می گوید دولتها دوست دارند آمارهای خوبی ارائه کنند اما مردم به آمارها در تمام دولتها اعتماد کافی را ندارند .
به گزارش واحد مرکزی خبر، ثروتی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دو سیما افزود : طبق برنامه پنجم توسعه فقط آمارهای مرکز آمار ایران مستند است و البته میان آمارهای بانک مرکزی و مرکز آمار ایران تفاوت زیادی دیده نمی شود .
وی با بیان اینکه در کنار کاهش نرخ تورم به نرخ بیکاری افزوده شده است گفت : صادرات غیر نفتی همچنان با عملکرد سال 91 فاصله دارد و باوجود افزایش سرمایه گذاریها در سال جاری مشاهده می شود که نرخ بیکاری بیشتر شده است.
بخشی از تورم سالهای گذشته ناشی از انتظارات تورمی
آقای ثروتی گفت : بخشی از تورم سالهای گذشته ناشی از انتظارات تورمی بود که خوشبختانه در دولت یازدهم با آرامش در بازارهای اقتصادی از بین رفته است .
وی گفت : برای اینکه اعتماد مردم به آمارهای کشور بیشتر شود نیاز داریم مانند نظام پزشکی و نظام مهندسی ساختمان، نظام آماری هم ایجاد کنیم که بخش خصوصی هم در آن دخیل هستند و نظر می دهند.
وی افزود : در جامعه امروز ما بیکاری زیاد شده است و چالش جدی به حساب می آید که امیدواریم دولت در این زمینه هم بیشتر تلاش کند و صرف کاهش نرخ تورم همراه با افزایش نرخ بیکاری مطلوب نیست .
این نماینده مجلس گفت: البته بودجه 94 هم نمی تواند معجزه کند و ما نیاز داریم که به سمت استقرار نظام اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم و متاسفانه در دولت و بخشی از جامعه خوشبینی زیادی نسبت به مذاکرات هسته ای دیده می شود که ممکن است در آینده ما را دچار مشکل کند و باید تلاش کنیم با تکیه بر عوامل داخلی به رشد و رونق اقتصادی برسیم .
ثروتی افزود : البته امید دادن به مردم خوب است اما باید آمارها طوری ارائه شود که برای مردم هم قابل لمس باشد .
به رشد پایدار و بدون نوسان نیازمندیم
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه جلوی سقوط تولید ناخالص داخلی گرفته شده پدیده ای مطلوب است اما برای اینکه نرخ رشد اقتصاد برای مردم قابل لمس باشد به رشد پایدار و بدون نوسان نیازمندیم .
غلامرضا تاجگردون در برنامه گفتگوی ویژه خبری افزود: زبان آماری برای مردم باید متفاوت از زبان تخصصی برای برنامه ریزان و دولت و تحلیل آمارهای ارائه شده به دانش تخصصی نیاز دارد .
وی افزود : گزارش بانک مرکزی و محاسبات مقدماتی و اولیه اداره حسابهای اقتصادی این بانک نشان می دهد تولید ناخالص داخلی کشور به قیمت پایه وثابت سال 1383 یک تریلیون و 23 هزار میلیارد ریال رسیده است که در مقایسه با نیمه نخست پارسال 4 درصد رشد مثبت نشان می دهد و خروج از رکود اقتصادی علامت خوبی برای رشد اقتصادی کشور است و باید به مردم امیدواری بدهیم که همه تلاش می کنند تا تحولات اقتصادی کشور مثبت شود و باید مردم همه واقعیت ها را لمس و با دولت ونظام همراهی کنند تا به اهداف عالی خود برسیم .
وی با بیان اینکه باید رشد اقتصادی در بخش های صنعت ، خدمات ، کشاورزی و نفت را مد نظر قرار دهیم گفت : ارزش افزوده گروه نفت در نیمه نخست پارسال 13 و نیم درصد بود که در سال جاری 9 ودو دهم درصد رشد مثبت نشان می دهد و ارزش افزوده گروه صنایع و معادن از 6 و سه دهم درصد منفی در سال گذشته به هفت و دودهم درصد مثبت افزایش یافت و نرخ رشد کشاورزی در این مدت از 6 و نه دهم مثبت به 3 و دو دهم درصد رشد مثبت داشته است.
تاجگردون گفت: کیفیت رشد اقتصادی هم مهم است و اینکه چه دستاوردهایی برای گروههای مختلف مردمی دارد و امیدواریم مسئولان آماری کشور این داده های کمی را به زبان عام فهم ارائه کنند تا برای همه مردم قابل تبیین و درک و لمس باشد .
نرخ رشد اقتصادی کشور در نیمه نخست سال 1393 به 4.0 درصد رسیده است
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد محاسبات مقدماتی و اولیه اداره حساب های اقتصادی نشان می دهد تولید ناخالص داخلی کشور به قیمت پایه و به قیمتهای ثابت سال 1383 در شش ماهه اول سال 1393 به یک تریلیون و 22 هزار و 808 میلیارد ریال رسیده است که نسبت به رقم مشابه نیمه نخست پارسال 4 درصد رشد مثبت نشان می دهد.
تولید ناخالص داخلی در سال پایه 1383 حدود 983 هزار و 253 میلیارد ریال بوده است.
در سمت تقاضای اقتصاد و براساس برآوردهای اولیه ای که درخصوص اقلام هزینه ای اقتصاد همچون مخارج مصرف نهایی خصوصی، مخارج مصرف نهایی بخش دولتی، تشکیل سرمایه ثابت ناخالص و صادرات و واردات در نیمه نخست سال 1393 به عمل آمده است، رشد اقلام هزینه ای این موارد به ترتیب 3،7 و 3،3 و 15،8 و 10،1 و 4،5 درصد نسبت به دوره مشابه پارسال است.
در مجموع، رشد هزینه ناخالص داخلی به قیمت بازار در نیمه نخست سال 1393 نسبت به دوره مشابه سال قبل 4،2 درصد افزایش یافته است.
جدول تغییر یا (رشد منفی یا مثبت) تولید ناخالص داخلی برحسب فعالیت های اقتصادی و اقلام هزینه ای به قیمت های ثابت سال 1383 در نیمه نخست سال گذشته و مقایسه آن با نیمه نخست سال جاری نشان می دهد ارزش افزوده گروه کشاورزی در نیمه نخست سال گذشته 6،9 درصد مثبت بوده که در سال جاری به 3،2 درصد رسیده است.
ارزش افزوده گروه نفت در نیمه نخست سال گذشته 13،5 درصد منفی بوده است که در سال جاری به 9،2 درصد مثبت رسیده است.
همچنین ارزش افزوده گروه صنایع و معادن در نیمه نخست سال گذشته 6،3 درصد منفی بوده است که در سال جاری به 7،2 درصد مثبت افزایش یافته است.
ارزش افزوده گروه خدمات در نیمه نخست سال گذشته 1 درصد منفی بوده که در سال جاری 2،5 درصد مثبت را ثبت کرده است.
تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه در نیمه نخست سال گذشته 2،4 درصد منفی بوده که در سال جاری به 4 درصد مثبت رسیده و مخارج مصرف نهایی بخش خصوصی در نیمه نخست سال گذشته 0،8 درصد مثبت بوده است که در سال جاری به 3،7 درصد مثبت رسیده است.
مخارج مصرف نهایی بخش دولتی در نیمه نخست سال گذشته 1،2 درصد منفی گزارش شد که در نیمه نخست سال جاری به 3،3 درصد مثبت رسید.
میزان تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در نیمه نخست سال گذشته 16،5 درصد منفی بوده که در سال جاری به 15،8 درصد مثبت رسیده و صادرات کالاها و خدمات در نیمه نخست سال گذشته 2،4 درصد مثبت بوده که در سال جاری به 10،1 درصد مثبت رسیده است.
واردات کالاها و خدمات در نیمه نخست سال گذشته 31،8 درصد منفی بوده و در نیمه نخست سال جاری 4،5 درصد مثبت گزارش شده است.
هزینه ناخالص داخلی به قیمت بازار در نیمه نخست سال گذشته 2،3 درصد منفی بوده که در سال جاری به 4،2 درصد رسیده است.
بنابراین گزارش نرخ رشد منفی به معنی کاهش میزان مطلق در مقایسه با مدت مشابه پارسال و نرخ رشد مثبت هم به معنی افزایش ارزش و رقم مطلق در این مدت است.