واکس میوه، مشکلی ندارد
رئیس آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو: واکسی که برای براق کردن میوه ها به آنها زده می شود، مشکلی برای سلامت مردم ندارد، اما بهتر است شسته شود.
به گزارش واحد مرکزی خبر، دکتر رستگار در بازدید وزیر بهداشت از این آزمایشگاه در جمع خبرنگاران گفت: در بیشتر کشورها برای افزایش ماندگاری و زیبایی میوه هایی همچون سیب به آنها ضد قارچ و ترکیبی از پارافین یا نوعی واکس زده می شود اما بهتر است برای این که بتوانیم سیب را با پوست بخوریم که ویتامین های بیشتری دارد، آن را با شوینده یا پارچه ای تمیز بشوییم تا واکس زدوده شود.
وی گفت: همچنین مرکبات که به آنها نیز ضد قارچ و واکس زده می شود پوست کنده می شود.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار واحد مرکزی خبر درباره میوه هایی که پوست ندارد و به آنها نیز سم زده می شود، گفت: سم های آفت کش در همه دنیا به مقدار مجاز استفاده می شود اما گاهی از سم های غیرمجاز به مقدار بیش از استاندارد استفاده می شود که ما آن را به اطلاع مردم می رسانیم.
در این بازدید وزیر بهداشت نیز در جمع خبرنگاران تاکید کرد: قبلا به مردم توصیه کردم حتی الامکان میوه را بدون پوست بخورند چون سم روی پوست میوه می ماند اما الان موضوع واکس نیز اضافه شده است که به این علت نیز باز بر سر توصیه خود هستم.
چای ایرانی بنوشید
رئیس آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو گفت: به مردم توصیه می کنیم فقط چای ایرانی بنوشند.
دکتر رستگار امروز به هنگام بازدید وزیر بهداشت از بخش اسانس آزمایشگاه مرجع گفت: بررسی های ما نشان می دهد، چای ایرانی کمترین میزان باقیمانده آفت کش را در مقایسه با انواع چای خارجی دارد.
وی در باره انواع برنج نیز گفت: هر برنجی که تاییدیه سازمان غذا و دارو را داشته باشد سالم و مورد تایید است.
رستگار درباره مشخصات مواد خوراکی و آشامیدنی سالم گفت: هر محصولی که پروانه و برچسب نشان سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت را دارد قابل مصرف است.
وی همچنین در باره نتایج آزمایش آب آشامیدنی در کشور گفت: هم آب لوله کشی و هم آب های معدنی همگی سالمند.
رستگار گفت: البته در بین انواع آب معدنی برخی نمونه ها خیلی عالی، برخی عالی، برخی خوب و برخی بد است.
وی افزود: هرگاه مورد ناسالمی گزارش شود وزارت بهداشت برای پلمب کردن آنان اقدام می کند.
وزیر بهداشت نیز پلمب کردن چند حلقه چاه بدنبال اثبات ناسالم بودن آب آنها برای آشامیدن در دوره های گذشته را تایید کرد.
آبلیمو را با نشان هایی تهیه کنید که معروف تر و شناخته شده تر است
رییس سازمان غذا و دارو تایید کرد: در بین انواع آبلیموهای صنعتی که در کشور تولید می شود برخی مخلوط آبلیموی طبیعی و مصنوعی و برخی صرفا فقط ترکیبی از آب و اسید و اسانس لیموست.
دکتر دیناروند گفت: در رقابتی که بین کارخانه های تولید آبلیمو به وجود آمده است، برخی برای کاهش قیمت، به تقلب و تخلف روی آورده اند که اگر چه این کار برای سلامتی مضر نیست اما نوعی کلاهبرداری است.
وی با بیان این که از طریق دستگاه های قضایی برای جلوگیری از این تخلف اقدام کرده ایم گفت: آبلیموی تقلبی که از اسانس و اسید تشکیل شده باشد ضرری ندارد اما فروش آن به عنوان آبلیموی طبیعی تخلف است.
دکتر دیناروند گفت: با آن که استفاده از لیموی طبیعی کمی گران تر است اما به مردم توصیه می کنیم از لیموترش استفاده کنند یا آبلیمو را با نشان هایی تهیه کنند که معروف تر و شناخته شده تر است.