پخش زنده
امروز: -
دولت عربستان سعودی پیش بینی کرد درآمد این کشور در سال ۲۰۱۵ به علت سقوط بهای نفت در بازارهای جهانی۳۳۱ میلیارد ریال سعودی کاهش یابد.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از شبکه الحدث، دولت عربستان درآمد این کشور درسال 2014 را 1045 میلیارد ریال اعلام کرد.
بودجه سال 2014 عربستان 54 میلیارد ریال کسری داشت که دولت این کشور پیش بینی کرد با وجود کاهش 339 میلیارد ریالی هزینه ها در سال 2015 ، کسری بودجه این کشور به 145 میلیارد ریال سعودی افزایش یابد.
وزیر نفت عربستان هفته پیش اعلام کرد: ریاض کاهش تولید نفت را با وجود سقوط قیمت در بازار جهانی « غیر ممکن » می داند.
با وجود سقوط بهای نفت که از نیمه ژوئن نیمی از ارزش خود را از دست داده است و عربستان بخش مهمی از درآمد خود را از راه نفت تامین می کند، علی النعیمی ویر نفت این کشور گفت: برای عربستان و سازمان کشورهای صادر کننده نفت "اوپک" اتخاذ تدبیری را که به کاهش سهم خود در بازار و افزایش تولید اعضای غیر عضو اوپک منجر شود دشوار و حتی غیر ممکن است .
بهای نفت از ماه ژوئن حدود 50 درصد کاهش یافته است. افزایش عرضه، تقویت بهای دلار و کاهش تقاضا از عوامل اصلی کاهش قیمت نفت به حساب می آیند.
اوپک ماه نوامبر با اعمال نفوذ عربستان سعودی با کاهش تولید خود مخالفت کرد و همین موضوع به کاهش بیشتر بهای نفت منجر شده است.
8 درصد زیان بازارهای مالی
کاهش قیمت نفت بازار مالی عربستان سعودی از جمله بورس را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
بازار مالی عربستان در روزهای اخیر بیشترین زیان مالی خود را در سال های گذشته تجربه می کند بگونه ای که حجم زیان این بازار به میزان هشت درصد گزارش شده است.
عبدالله زغیب گزارشگر این شبکه در این باره گفت: گزارش های منتشر شده نشان می دهد زیان های بازار مالی عربستان سعودی از پایان ماه آگوست گذشته تاکنون 766 میلیارد ریال عربستان برآورد شده که این عدد بیانگر سی و چهار درصد کل سرمایه بازار مالی این کشور است.
از سوی دیگر شاخص های بازار بورس عربستان در هفته های گذشته به شدت روبه کاهش گذاشت و کارشناسان بخشی از آن را مربوط کاهش قیمت نفت می دانند.
برخی کارشناسان نیز بر این باورند که علت دیگر زیان در بازار مالی عربستان شفاف نبودن سازوکارها در این بازار است زیرا وزارت دارایی عربستان از انتشار آمار و اطلاعات مربوط به پشتوانه مالی بازار خودداری می کند.