رابطه معکوس تحصیلات با فرزندآوری !
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تک فرزندی در مادرانی که تحصیلات دانشگاهی دارند ۱۰برابر مادرانی است که دیپلم دارند.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ دکتر فرساد در همایش رویکردهای جدید جمعیتی گفت: در پژوهشی که سال91 در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد نشان داد3 و 46درصد زوج های مورد مطالعه بدون فرزند یا تک فرزند بودند.
وی افزود: شش درصد از این افراد تعداد ایده ال فرزند را صفر، 17 درصد یک فرزند و 1 و 53 درصد نیز دو فرزند را ایده ال می دانستند.
دکتر فرساد گفت: فرزندآوری به فرهنگ سازی نیاز دارد تا برای توسعه پایدار کشور جمعیت کشور پویا و توانمند شود.
دکتر سیاری معاون بهداشت وزیر بهداشت هم در این همایش با تاکید بر وظیفه وزارت بهداشت به عنوان حامی سلامت مردم و جلوگیری از مرگ نابهنگام آنان گفت: هر انسانی شرایط85 سال زندگی عاری از معلولیت را دارد اما با استفاده ناصحیح از علم و فناوری روز و به دست خودش عمرش را کوتاه تر می کند.
وی گفت: در کشور ما 22 هزار کودک زیر5 سال که 14هزار نفر آنها نوزاد هستند و 300 مادر در اثر زایمان فوت می کنندکه قابل پیشگیری است اما ازدواج دیر هنگام و رشد طلاق و دیگر مشکلات سیاست های افزایش جمعیت باید به همت متخصصان توسعه، اقتصادی و اجتماعی بررسی شود.
وی با اشاره به این که سالی یک میلیون نفر به جمعیت کشور افزوده می شود گفت: پنجره جمعیتی فعال یعنی جمعیت بین 15تا 65 سال در کشور فعال است که برای پایدار ماندن آن هر خانواده ای باید حداقل دو فرزند داشته باشد که هم اکنون این آمار در خانواده ها کمتر از دو فرزند است.