پخش زنده
امروز: -
پس از گروگان گیری افراد مسلح در سیدنی استرالیا، پلیس ضمن اشاره به تروریستی نبودن این حادثه ، از آزادی همه گروگان ها خبر داد .
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از شیکه تلویزیونی المیادین، پلیس سیدنی با افراد مسلحی که چند نفر را در رستوانی در سیدنی استرالیا گروگان گرفته ، برای آزادی شماری از گروگان ها به توافق رسید.
از سوی دیگر ، مقامات پلیس استرالیا حادثه گروگان گیری در غذاخوری سیدنی را حادثه ای تروریستی نمی دانند.
کمیسر پلیس نیو ساوس ویلز استرالیا، بدون اشاره به تروریستی بودن حادثه فقط حادثه گروگان گیری از سوی فردی مسلح را تائید کرد.
همچنین ،برخی گزارش های منتشر شده حاکی است یکی ازگروگانگیران خواستار دریافت پرچم گروه داعش ، شده ونیز هشدار داده است چهار بمب در این شهر کار گذاشته است. وی گفته ، در برابر دریافت پرچم گروه تروریستی داعش حاضر است یکی از گروگان ها را آزاد کند.
این در حالی است که میدان اصلی در مرکز سیدنی مسدود شده است و هزاران افسر پلیس رستوران لیندت را به محاصره خود در آورده اند، جایی که پرچمی مشکی با نوشته های عربی بر پنجره آن به چشم می خورد.
دومین درخواست گروگانگیران، گفتگو با نخست وزیر است.
امروز (دوشنبه) تلویزیون استرالیا چند نفر را نشان داد که افرادی آنها را مجبور می کنند پرچمی سیاه با یک نوشته سفید عربی روی آن را از پنجره نشان دهند.
این مسئله نگرانی هایی را بوجود آورد مبنی بر این که ممکن است این حمله با گروه تروریستی داعش مرتبط باشد.
گروگان گیری، مردم را به شدت عصبی و نگران کرده است.
پلیس نیوساوت ولز در بیانیه ای اعلام کرد: نیروهای ویژه در تلاش برای برقراری تماس با افراد گروگان گرفته شده هستند.
رئیس پلیس همچنین اعلام کرد، هنوز به کسی آسیب نرسیده است.
گفته می شود10گروگان، پس از گروگان گیری از یکی از درهای رستوران فرار کردند.
پلیس اعلام کرد: شمار دقیق افراد حاضر در رستوران را نمی داند اما گفته می شود بین 30 تا 50 نفر در آن حضور دارند.
پلیس استرالیا پس از وقوع این گروگانگیری، تدابیر شدید امنیتی را در اطراف رستوران مارتین به اجرا گذاشته است.
خیابانهای نزدیک این مکان نیز کاملا بسته شده است.
ساختمانهای مربوط به بانک ریزرو استرالیا و و بانکهای تجاری نزدیک به آن نیز تعطیل شده اند.آمد و شد اتوبوس ها و قطارهای شهری در این منطقه متوقف شده است.
گفته می شود، تهدید به بمب گذاری در رستوران مارتین نیز مطرح است.
جلسه کمیته امنیت ملی
تونی ابوت نخست وزیر استرالیا پس از گزارش حادثه گروگانگیری در کمیته امنیت ملی، احتمال داد؛ گروگان گیری در این کشور انگیزه های سیاسی داشته باشد.
دفتر نخست وزیری استرالیا در بیانیه ای اعلام کرد: بدیهی است این یک حادثه نگران کننده است اما همه مردم استرالیا باید اطمینان داشته باشند که دستگاه های امنیتی و نیروهای انتظامی این کشور به خوبی آموزش دیده و مجهز هستند.
انگیزه گروگانگیران ،مشخص نیست
رئیس پلیس سیدنی ،همچنین گفت:« هنوز از انگیزه عامل گروگان گیری اطلاعی نداریم. هنوز نمی دانیم آیا این اقدام با انگیزه های سیاسی انجام شده است یا خیر.
برخی از گروگانگیران، در حالی که سلاح هایی در دست دارند مشاهده شده اند.
تعطیلی کنسولگری آمریکا
کنسولگری آمریکا در سیدنی در پی گروگان گیری نزدیک ساختمان آن در این شهر بسته شد.
پلیس استرالیا با اعلام حالت فوق العاده بخش هایی از منطقه تجاری اطراف این محل را هم بست. ساختمان پارلمان محلی استرالیا هم در این منطقه قرار دارد.
نگرانی های در استرالیا
به نظر کارشناسان دولت استرالیا کمتر با چنین چالشی روبرو بوده است و این می تواند هشداری به جامعه استرالیا باشد.
گفته می شود، بیش از 70 شهروند استرالیایی در کنار تروریست های داعش در حال جنگیدن در عراق و سوریه هستند که 20 نفر آنها کشته شده اند و نگرانی های فزاینده ای درباره افزایش شمار جوانانی وجود دارد که دیدگاه های افراطی پیدا کرده اند و ممکن است در داخل استرالیا حملاتی را انجام دهند.
دولت استرالیا در 12 مهر تصمیم گرفت به پروژه حملات هوایی در عراق علیه داعش و اعزام نیروهای ویژه آموزش نظامی به این کشور بپیوندد.
از زمان ابراز نگرانی دولت استرالیا درباره سفر شهروندان این کشور به سوریه و عراق با هدف پیوستن به تروریست های داعش که می توانند حملاتی در استرالیا نیز انجام دهند، این کشور در حالت فوق العاده به سر می برد.
دولت استرالیا در ماه سپتامبر(شهریور)، سطح تهدید تروریستی را افزایش داد و پلیس نیز عملیات گسترده ضد تروریستی را در سراسر این کشور انجام داده است.