به گزارش واحد مرکزی خبر ، آقای ظریف در نشست خبری با ابراهیم جعفری وزیر امور خارجه عراق ، وی را از مهمترین و قوی ترین رجال سیاسی عراق و از مبارزان آزادی در این کشور دانست و گفت : وی همچنان نیز در راه وحدت جامعه عراق و اتحاد اقوام و طوائف مختلف این کشور نقش بی بدیلی ایفا می کند.
ظریف افزود : یقین داریم که نقش آقای جعفری در عراق باعث نزدیک شدن مردم این کشور از اقوام و طوائف مختلف و همچنین کشورهای منطقه خواهد بود.
وی ، ایران و عراق را دارای مشترکات فراوان سیاسی ، اعتقادی و تاریخی و همچنین دارای چالش ها و فرصت های مشترک دانست و گفت: در گفتگوهایمان به همکاری در قبال مبارزه با افراطی گری در منطقه صحبت کردیم.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: روابط بسیار نزدیک و خوبی که ایران با همه طوائف عراق برای مبارزه با تروریسم داشته است بر کسی پوشیده نیست و خوشحالیم که جامعه بین الملل به خطر افراط در عراق پی برده و برای مقابله با آن اجماعی جهانی در حال شکل گیری است که باید این موضوع را به مردم و دولت عراق تبریک بگوییم.
ظریف افزود: موفقیت های مردم و دولت عراق به ویژه بعد از تشکیل دولت آقای العبادی در مقابل داعش باعث خشنودی است.
وی افزود: زمینه های مشترک همکاری های دو جانبه را ادامه خواهیم داد.
قدردانی از مهمان نوازی عراقی ها از زائران ایرانی
ظریف اضافه کرد: حدود یک میلیون زائر ایرانی برای مراسم اربعین سالار شهیدان وارد عراق شده اند که لازم می دانم از کمک دولت ، وزارتخانه های امورخارجه و کشور، استانداری ها و مردم عراق برای مهمان نوازی از زائران ایرانی سپاسگزاری کنم.
ظریف ابراز امیدواری کرد : ورود این زائران برای شرکت در مراسم اربعین امسال به عنوان نماد همدلی و وحدت بدون هیچ مشکلی به خوبی برگزار شود.
وزیر امور خارجه عراق نیز در این نشست، سفر خود به ایران را در چارچوب تعمیق و گسترش مناسبات دو کشور و تاکید بر فصل مشترک های میان دو کشور ارزیابی کرد.
ایران و عراق باید روابطشان را به عالی ترین سطح برسانند
ابراهیم جعفری گفت: یک خطر استراتژیک مشترک برای دو کشور، حضور داعش در عراق است که ما را ملزم می دارد روابطمان را در عالی ترین سطح برسانیم و حداکثر هماهنگی را داشته باشیم.
وی افزود: دولت عراق هماهنگی هایی را برای مبارزه با گروه های افراطی انجام داده است و گام هایی را برای وحدت نظر دولت مرکزی و حکومت کردستان برداشته ایم که پیشرفت هایی نیز حاصل شده است و روند سیاسی و نظامی در عراق نیز علیه تروریست ها به پیش می رود.
وزیر امور خارجه عراق گفت: ما به هماهنگی بیشتر دو کشور برای مبارزه با تروریسم که به نفع منطقه نیز تمام می شود ، چشم دوخته ایم ، ایران و عراق علاوه بر مرزهای طولانی با توجه به عتبات عالیات در عراق نوعی پیوند عمیق با هم دارند و شیعیان عراق نیز امیدوارند که مرقد امام رضا (ع) زیارت کنند.
وی گفت: زائران بسیاری از عراق و ایران و سایر کشورهای اسلامی برای شرکت در مراسم اربعین ، ندای یا حسین سر خواهند داد که این چهره راستین اسلام را نشان می دهد برخلاف آنچه که گروه تروریستی داعش می خواهد از اسلام ارائه دهد.
وزیر امور خارجه عراق افزود: امام حسین (ع)به گاندی هم این درس را داد که در مظلومیت هم پیروزی بیافرینیم، برعکس آنچه امروز برخی می خواهند از چهره اسلام ارائه دهند .
بسیج نیروهای مسلح عراق درکنار نیروهای مردمی
جعفری گفت: امروز در مقابله با داعش در عراق ، نیروهای مسلح درکنار نیروهای مردمی بسیج شده اند و در این مبارزه شرکت دارند.
وزیر امورخارجه عراق در ادامه نشست خبری مشترک خود با ظریف گفت: درباره حملات هوایی نیروهای ائتلاف علیه داعش با شرایطی که عراق تدوین کرده است، پیش می رویم .
خبرنگار واحد مرکزی خبر در این نشست که پس از دیدار وگفتگوی وزرای خارجه ایران وعراق برگزار شد از ابراهیم جعفری پرسید : بر اساس اعلام نیروهای ائتلاف بویژه آمریکا علیه داعش در عراق تاکنون 30 هزار موشک علیه مواضع آنها به کار گرفته شده و این در حالی است که تعداد این تروریست ها از آغاز ورود به عراق حدود 15 هزار نفر تخمین زده می شود و این یعنی برای هر نیروی داعش، دو موشک شلیک شده است ؛ حال آنکه همچنان داعشی ها در عراق جولان می دهند و نیروهای ائتلاف هم حمله هوایی می کنند؛ به نظر شما علت عدم موفقیت نیروهای ائتلاف چیست و آیا آنها اهداف دیگری را در عراق دنبال نمی کنند ؟.
در حملا ائتلاف هیچ هدف غیر نظامی نباید مورد تعرض قرار گیرد
وزیر امور خارجه عراق پاسخ داد : حملات هوایی نیروهای ائتلاف بر اساس شرایطی است که عراق تدوین کرده است و ما نامه ای را در این خصوص به دبیر کل سازمان ملل متحد نوشتیم که فقط حملات آنها هوایی باشد و هیچ هدف غیر نظامی نباید مورد تعرض قرار گیرد و حملات با هماهنگی نیروهای عراقی صورت بپذیرد.
وی افزود: حملات هوایی نیروهای ائتلاف صرفنظر از اینکه از طرف چه کشوری باید علیه داعش باشد که تاکنون هم موجب شکست های نیروهای داعش و عقب راندن آنها شده است و در پی آن نیروهای مسلح عراق نیز پیشروی و در این مسیر شهدایی را تقدیم کرده اند .
ابراهیم جعفری گفت: نیروهای ارتش و مردمی عراق ، زیر پرچم این کشورعلیه نیروهای تروریستی داعش پیشروی می کنند .
وزیر امور خارجه عراق در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه نیروهای داعش کار فرهنگی را با اقدام نظامی برای فریب نیروهای خود درهم آمیخته است گفت: این موضوع ژرف نگرانه ای است زیرا قدرت داعش در فرهنگ انحرافی آن است مانند خوارج .
داعش نیروهای خود را شستشوی مغزی می دهد
وی افزود: تئوری داعش مبتنی بر قربانی شدن قبل از رسیدن به هدف است و اگر چه این تئوری انحرافی است اما قوی است و آنها نیروهای خود را شستشوی مغزی می دهند .
وزیر امور خارجه عراق گفت : عنصر دیگری که در فرهنگ انحرافی داعش وجود دارد این است که آنها کودکان ، زنان ، مردان و پیران را هدف قرار می دهند که باید با این فرهنگ انحرافی برخورد کنیم .
داعش ناقوس خطری است برای همه کشورها
وی افزود : موضوع دیگر جامعیت نیروهای تروریستی داعش است که از همه قاره ها از جمله آمریکا ، استرالیا و حتی جنوب شرق آسیا هستند بنابراین ما فقط با نیروی داعش عراقی مواجه نیستیم بلکه با یک موضع جهانی برخورد می کنیم و این ناقوس خطری است برای همه کشورهای منطقه .
وی افزود : برخی از این نیروها از کشورهای دموکراتیک غربی آمده اند و اگر به کشورهای خود برگردند دست به کارهای خشونت آمیزی می زنند به عنوان مثال در کانادا سه پلیس را به قتل رساندند که من در تماس تلفنی با وزیر امور خارجه این کشور از این موضوع ابراز تاسف کردم .
جعفری گفت : وقتی که من این جنگ را جنگ جهانی توصیف می کنم نباید در آن تردیدی کرد ، تروریست های داعش همه معابد ، پارکها ، مساجد ، مدارس ، بازارها ، بیمارستانها و تجمعات انسانی را هدف قرارمی دهند بنابراین بایدمردم را آگاه کنیم تا جوانان به سمت آنان کشیده نشوند .
وی در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه آیا عراق درباره روابط کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و ایران نقشی ایفا می کند یا خیر گفت: قطعا سیاست خارجی ما بر اساس روابط عراق و دیگر کشورهاست ، باید روابط میان این کشورها از جمله با عربستان و ترکیه و دیگران را تقویت کنیم، برای نمونه اگر میان ترکیه و سوریه شکافی رخ داده است ، با ترکیه درباره کاستن این شکاف صحبت می کنیم .
چهره درخشان ایران را باید برای کشورها توضیح دهیم
وی تاکید کرد : وظیفه ماست که چهره درخشان ایران را برای این کشورها توضیح دهیم و تردیدی در این زمینه وجود ندارد .
وزیر امور خارجه کشورمان هم در ادامه این نشست گفت : ما خواهان روابط سالم و مشترک و برادرانه با کل منطقه هستیم و تهدیدات منطقه را خطری برای همه می دانیم .
عراق همواره پلی برای دوستی
وی گفت : من معتقدم اگر چه دیر اما به هر حال دوستان ما به این نتیجه رسیده اند که گروه های افراطی برای همه منطقه خطر ایجاد می کنند و امیدواریم بر اساس این درک جدید ، عملی را شکل دهند و ما عراق را همواره پلی برای دوستی دانسته ایم .
ظریف گفت : امروز دنیا به این واقعیت پی برده است که اولین کشوری که به کمک مردم عراق در مبارزه با افراط شتافت و عملا به آنها کمک کرد ، جمهوری اسلامی ایران بود که به عنوان وظیفه همسایگی با این تهدید برخورد کرد .
وی افزود: در سفری که به اقلیم کردستان داشتم آقای بارزانی گفت ایران نخستین کشوری بود که به کمک کردستان آمد .
ظریف گفت: برای ما، همه مردم عراق از همه طوایف و مذاهب برادرانی هستند که علیه یک دشمن مشترک قرار دارند و ما از روز اول به این واقعیت پی برده بودیم که خطر تروریسم و افراطی گری می تواند در جهان امروز برای مردم اقصی نقاط دنیا ، آثاری داشته باشد و از این رو در کنار مردم عراق ایستادیم و اطمینان می دهم که تا آخر این مبارزه هم در کنار مردم عراق خواهیم بود .
اجلاس تهران فرصتی است برای آگاه کردن مردم
با توجه به برگزاری کنفرانس بین المللی مبارزه با افراطی گری که از پس فردا به مدت دو روز در تهران برگزار می شود خبرنگاری از وزیر امور خارجه عراق درباره نقش این کنفرانس در جلوگیری از خشونت پرسید.
جعفری پاسخ داد: این اجلاس فرصتی است برای آگاه کردن مردم. چندی پیش نیز من در نشستی که در قم برگزار شد و برادران اهل سنت نیز در آن حضور داشتند شرکت کردم .
وی افزود : گروه های تکفیری در قالب اهل سنت، قد علم کرده درحالیکه اهل سنت از آنها بیزاری جسته اند و ما تعداد زیادی از قهرمانانی را در ارتش عراق داریم که اهل سنت اند و از عراق در مقابل داعش دفاع می کنند .
وزیرخارجه عراق گفت: این اجلاس می تواند ابتکارعمل خوبی باشد تا واقعیت عراق را توضیح دهیم.
ابراهیم جعفری افزود : پیشرفت های سیاسی و نظامی دولت عراق و انسجام بین شیعه و سنی به خصوص در استان الانبار، نمودهایی عملی است که اکنون وجود دارد و ما در نشست های بین المللی می توانیم دیدگاه های شخصیت های دیگر را نیز بشنویم .
خبرنگاری از ظریف پرسید : آیا نشانه های خاصی از درک جدیدی که در مبارزه با داعش وجود دارد در آینده بروز خواهد داشت ؟.
ظریف پاسخ داد: برخی فکر می کردند که وجود گروه های افراطی در کوتاه مدت می تواند منفعتی برایشان داشته باشد اما امروز همه به این درک رسیده اند که هیچ منفعتی در این زمینه وجود ندارد و همچنین هیچ منفعتی باعث نادیده گرفتن این خطر نمی شود که این پدیده مبارک و تحول مهمی است .
وی گفت: البته باید منتظر باشیم که این تحول ادراکی ، آثارش را در عملکرد دوستان ما در منطقه نشان دهد چرا که در آن صورت می توان با تروریسم به صورت ریشه ای برخورد کرد .
ظریف افزود: امروز نیز زمینه هایی از خوشبینی داریم که آن هم توقف ، محدود شدن و شکست های پی درپی داعش است که درعراق با حضور همه مردم از شیعه وسنی و کرد شاهد آن بوده ایم .
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: حضور پررنگ مرجعیت و حضور بسیار موثر دولت آقای العبادی آینده بسیار خوبی را در جلوگیری از این خطر نوید می دهد و امیدواریم در برخوردهایی که تنها سیاسی نیست بلکه فرهنگی نیز هست با این پدیده شوم برخورد شود .
ابراهیم جعفری درباره نقش کشورهای حوزه خلیج فارس درمبارزه با تروریسم گفت : کشورهای حوزه خلیج فارس در این زمینه مواضع خوبی را اتخاذ کردند و من سفرهایی را به این کشورها داشتم که با آنها اتفاق نظر داشتیم .
وی با بیان اینکه برخی از این کشورها آماده کمک به عراق بودند ، افزود: از نظر ما سه نکته مهم است ، مسئله نظامی و امنیتی ، موضوعات خدماتی و انسانی ، و موضوعات زیرساختی و بازسازی ،زیرا داعش بدنبال ویران کردن تاسیسات زیرساختی است .
جعفری گفت: برخی از کشورها در کمک های مالی به عراق سهیم بوده اند و عربستان و برخی دیگر از کشورها کمک کردند، اگر چه که ما بیشتر انتظار داشتیم .
وزیر امور خارجه عراق افزود: برخی کشورهای منطقه نیز قول کمک تسلیحاتی داده اند .
ابراهیم جعفری در پاسخ به سوالی درباره حضورش در نشست منامه گفت : در این نشست ملاقات هایی درباره مسائل امنیتی به خصوص میان همسایگان انجام دادیم .
وی گفت : تروریسم زمانی که در سوریه آغاز شد ، پیش بینی می کردیم که به عراق هم سرایت کند و هر خطری که دامن گیر کشوری شود به کشورهای همجوار آن نیز سرایت می کند بنابراین در بحرین فرصت خوبی بود که به پرسش هایی از جمله درباره ایران و مسائل دیگر پاسخ دهم .
ابراهیم جعفری افزود: در آن نشست گفتم که ایران همسایه ای است که با آن بیش از 1000 کیلومتر مرز مشترک داریم و این کشور همواره به ما کمک کرده است .