پخش زنده
امروز: -
وزیر ارتباطات گفت: امروزه نفوذ استفاده از تلفن همراه بالاست و دسترسی به اینترنت در مقایسه با سال گذشته دو برابر شده است.
به گزارش واحد مرکزی خبر، محمود واعظی در نشست خبری با محوریت ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد افزود : برای هر دولت و حکومتی موضوع سلامت اداری و مبارزه با فساد به عنوان یک دغدغه جدی است و یکی از اساسی ترین کارها در این سی و چند سال گذشته بحث مبارزه با فساد اداری تبعیض، رانت خواری و مبارزه با جعل بوده است و هیچ وقت نظام تحمل این موارد را نداشته و تلاش کرده با آن مبارزه کند .
وی ادامه داد : طبیعی است آقای روحانی نیز هم قبل از انتخاب شدن و هم در این مدت که مسئولیت را پذیرفته اند یکی از دغدغه های جدی و اصلی اش بحث مبارزه با فساد بوده و از همه وزارتخانه ها خواسته است تا به این موضوع به طور جدی توجه کنند .
واعظی گفت : برای موفقیت در این موضوع ابتدا نیازمند این هستیم که در داخل کشور فرهنگ سازی کنیم و با توجه به فرهنگ غنی اسلامی راحت تر می توانیم به این خواسته برسیم و مسئولان باید راستگویی و امانتداری را سر لوحه کار خود قرار دهند.
وی افزود : مسئله بعدی نقدپذیری است و هر دولتی که خود را مبرّا بداند که دیگران و یا رسانه ها آنها را نقد کنند مطمئن باشند از مسیر اصلی منحرف می شوند.
واعظی گفت: لذا نقدپذیری لازمه این دولت است و ما از آن استفاده می کنیم .
وزیر ارتباطات در ادامه به بحث شفاف سازی اطلاعات اشاره کرد و گفت: اینکه دسترسی آزاد مردم به اطلاعات و خدماتی که دولت می خواهد ارائه بدهد باید شفاف باشد و اگر این موضوع درست اجرا شود باعث می شود از رانت خواری، فساد و جعل جلوگیری شود .
واعظی در ادامه به قانون دسترسی آزاد به اطلاعات اشاره کرد و افزود: این قانون در سال 88 به تصویب رسید اما از آن تاریخ به بعد برای آن هیچ کاری انجام نشد تا اینکه در ابتدای دولت کار گروهی تشکیل و آیین نامه ای در این خصوص تصویب و نخستین جلسه اجرای آن نیز برگزار شد .
وی ادامه داد: امیدواریم این قانون ارتباط شفاف و روشنی را بین مردم و دولت برقرار کند .
واعظی ادامه داد : تکالیفی که این آیین نامه بر عهده دستگاههای اجرایی گذاشته است این است خدماتی که می خواهند به مردم ارائه دهند اطلاع رسانی کنند و همه دستگاهها پرتال هایی داشته باشند که دسترسی مردم به آنها آسان باشد و به گونه ای باشد که مردم تا آنجایی که امکان دارد به دنبال ارتباطات مستقیم با کارمند نباشند .
وزیر ارتباطات گفت: در سال های اخیر به دلایل مختلف روی این حوزه و زیرساختهای آن سرمایه گذاری اندکی شده بود لذا از سال گذشته با همه محدودیت های بودجه ای که داشتیم تلاش گسترده ای کردیم و به سرعت دنبال این هستیم که گام هایی در این خصوص برداشته شود تا گشایش بهتری در این عرصه داشته باشیم .
وی ادامه داد : ما تمام فعالیت ها را به گونه ای تعریف می کنیم که در قالب شبکه ملی اطلاعات تعریف شود چرا که بخشی از دولت الکترونیک است و ما فعالیت خود را دراین خصوص شروع کردیم و امیدواریم در آینده بتوانیم بستری را در این خصوص فراهم کنیم .
واعظی ادامه داد: به نظر می رسد با افزایش دو برابری استفاده از اینترنت زمینه برای اجرای دولت الکترونیک در کشور فراهم شده است و مردم نشان دادند که از آن استقبال می کنند و حتی در روستاها نیز از خدمات الکترونیکی استقبال می کنند.
وزیر ارتباطات در ادامه به تصویب نقشه راه الکترونیک برای دستگاههای دولتی اشاره کرد و گفت: این نقشه راه در شورای عالی اداری و شورای عالی فناوری اطلاعات به تصویب رسیده و رئیس جمهور آن را به همه دستگاههای اجرایی ابلاغ کرده است .
وی افزود: امیدواریم این کار تسهیلی برای امور مردم به وجود بیاورد و از فساد جلوگیری کنیم .
واعظی ادامه داد: مسئله مهم در این خصوص جعل است که وقتی ارتباطات الکترونیک گسترده باشد از فساد و جعل نیز جلوگیری می شود.
وی گفت: برنامه دیگری که ما اکنون دنبال می کنیم این است که تمام کاربران ما هویت داشته باشند یعنی هر کسی از هر جایی که از ابزار الکترونیک استفاده کند دارای هویت باشد.
وزیر ارتباطات ادامه داد: این موضوع باعث می شود همه بدانند از هر ابزاری که استفاده می کنند برای طرف مقابل شناخته شده است و کسانیکه از دستگاههای غیر مجاز استفاده می کنند تا کلاهبرداری کنند با هویت بخشی به کاربران می توانیم از آن جلوگیری کنیم.
واعظی گفت: در آینده هیچ کاربری نخواهیم داشت که با هویت معلوم اقدام نکند.