پخش زنده
امروز: -
روسای جمهور ایران، ترکمنستان و قزاقستان بر ایجاد کمیسیون مشترک سه جانبه برای شناسایی ظرفیتها و اولویتهای اقتصادی به منظور توسعه بیش از پیش همکاریها میان تهران – عشقآباد و آستانه، تأکید کردند.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، دکتر روحانی در نشست سه جانبه با روسای جمهور ترکمنستان و قزاقستان، با تأکید بر این که اولویت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران توسعه روابط با همسایگان بویژه ترکمنستان و قزاقستان است، گفت: سه کشور دارای پیوندهای مشترک تاریخی، فرهنگی و اقتصادی هستند و افتتاح این خط راهآهن، شرایط جدیدی را برای توسعه روابط سهجانبه و منطقه، مهیا کرده است.
دکتر روحانی با بیان اینکه امروز در زمینه حمل کالا و روابط اقتصادی قدمهای جدیدتری برداشتهایم، گفت این اقدام میتواند منطقه آسیا و آسیای شرقی، آسیای مرکزی و خاورمیانه و اروپا را به یکدیگر متصل کند
رئیس شورای عالی اقتصاد تصریح کرد: مصمم هستیم تا منطقه اینچهبرون را منطقه آزاد تجاری و اقتصادی اعلام کنیم و از روسای جمهوری ترکمنستان و قزاقستان میخواهم بخشهای دولتی و خصوصی را برای مشارکت و سرمایهگذاری بین سه کشور در منطقه حمایت کنند.
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت ایران جزیره آشوراده در نزدیکی بندر ترکمن را به عنوان نقطه گردشگری اعلام کرده، آمادگی ایران برای پذیرش سرمایهگذاران کشورهای منطقه در حوزه گردشگری را اعلام کرد و گفت: شرق خزر بسترهای لازم برای تحرک اقتصادی را دارد، بویژه آنکه دریای خزر هم در مسیر تجارت، گردشگری و سوآپ انرژی، فرصتهای فراوانی در اختیار ما قرار میدهد.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: تشکیل کمیسیون مشترک بین سه کشور میتواند به همکاری بیشتر اقتصادی شتاب بخشد و باید در کنار آن روابط فرهنگی و سیاسی هم به طور همزمان توسعه پیدا کند.
رئیس جمهور همچنین گفت: بخش خصوصی و شرکتهای ایران توانایی بسیاری دارند و آماده مشارکت و حضور در هر یک از کشورهای همسایه بویژه ترکمنستان و قزاقستان هستند.
رئیس جمهور قزاقستان نیز در این دیدار با بیان اینکه هدف از احداث این راهآهن بهرهبرداری و تقویت و استحکام روابط بین سه کشور و همچنین توسعه مناسبات منطقهای است، گفت: سازمان همکاری کشورهای خزر میتواند به این مناسبات شتاب بخشد.
نورسلطان نظربایف افزود: ایران کشوری بزرگ در منطقه است و تجارت با ایران که اقتصاد قدرتمندی دارد، میتواند موجب رشد اقتصادی ما شود.
رئیس جمهور ترکمنستان نیز در این دیدار با تأکید بر اینکه توسعه حمل و نقل، پیوند میان ملتها را عمیقتر میکند، افتتاح راهآهن ایران، ترکمنستان و قزاقستان را دارای دستاوردهای بسیاری در حوزه جغرافیایی، اقتصادی و سیاسی دانست و گفت: این پروژه بستر همکاری و بهرهبرداری مشترک از طرحها را فراهم میآورد.
قربان قلی بردی محمد اف با اعلام آمادگی بخش خصوصی کشورش برای حضور در منطقه آزاد اینچهبرون، از شرکتهای ایرانی خواست تا در ساخت پروژههای جادهای و ریلی در ترکمنستان فعالیت کنند.