پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت : با توزیع و انتشار فیلمهای فاقد مجوز در شبکه نمایش خانگی برخورد می شود.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ نوش آبادی در نشست خبری افزود: هم اکنون شبکههای نمایش خانگی نقش فعالی دارند و سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ارتقای کمی و کیفی شبکه نمایش خانگی است.
نوش آبادی گفت: این موسسات باید بدانند که قبل از تولید و ساخت فیلم باید فرآیند نظارتی آن گذارنده و مجوزهای لازم از وزارت ارشاد دریافت شود.
وی افزود: هیچ فردی بدون مجوز حق تولید و عرضه فیلم نخواهد داشت و در صورت وقوع چنین موضوعی با آن برخورد میشود.
نوش آبادی گفت: اگر فیلم هایی که قبلا مجوز اکران در سینما را گرفتهاند ولی اکران نشدهاند بدون مجوز در شبکه نمایش خانگی توزیع شوند برابر قوانین و مقررات رسیدگی میشود.
وی افزود: تخلف شامل برخی فیلم های ساخته شده در کشورهای غربی که با فرهنگ ایرانی اسلامی ضدیت دارند و افرادی که این فیلمها را به صورت قاچاق وارد و به صورت غیرمجاز تکثیر و توزیع میکنند نیز میشود.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: وزارت ارشاد با توزیع و انتشار فیلمهای فاقد مجوز قانونی در شبکه نمایش خانگی برخورد می کند.
مرجع تعیین صلاحیتهای عمومی نیستیم
حسین نوش آبادی در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره دعوت از داوران ضدایرانی برای دوسالانه عکس ایران افزود: داوران براساس چارچوبی که برای ما تعیین شده است و همچنین ضوابط و قوانین گزینش میشوند.
وی گفت: همچنین گزینش افراد متناسب با نوع تخصص و توانمندیها و براساس الزامات قانونی است.
نوش آبادی افزود: اینکه فردی به لحاظ فنی، تخصصی و یا عمومی صلاحیت داوری نداشته باشد حتما مورد توجه قرار میگیرد.
وی گفت: صلاحیتهای فنی و تخصصی را ما تشخیص میدهیم و صلاحیتهای عمومی را نهادهای دیگری تعیین و نظارت میکنند.
نوش آبادی افزود: ما مرجع تعیین صلاحیتهای عمومی نیستیم و نهادهای ذیربط باید در این باره نظر دهد.
وی گفت: اگر فردی دارای ضدیت با نظام، فرهنگ دینی، اسلامی و ایرانی باشد قطعا نمیتواند در جشنوارهها به عنوان داور انتخاب شود و اگر چنین اتفاقی افتاده باشد قطعا رسیدگی میشود.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: مطمئن باشید اجازه نمیدهیم افرادی در مسند تشخیص و ارزشیابی قرار گیرند که با بنیان های فکری و اعتقادی ملت سازگار نباشد.
نوش آبادی گفت: حتما از عناصری استفاده می شود که حداقلها را داشته باشد اما ممکن است افرادی آثاری را تولید کرده باشند که بعضی از آنها مناسب نباشد و یا مجوز دریافت نکرده باشد و این موضوع دلیلی برای استفاده نکردن از این افراد نیست.
وی افزود: آنهایی که سوابق ضدیت با نظام و همچنین سوابق ضدامنیتی دارند در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به کار گرفته نخواهند شد.
تصمیمی برای برگزار نشدن جشنواره مطبوعات نگرفته ایم
نوش آبادی در پاسخ به پرسشی درباره زمان برگزاری جشنواره مطبوعات افزود: مشکلات و محدودیتهای مالی در این باره ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه تلاش داریم از برگزار نشدن این جشنواره جلوگیری کنیم گفت: علاقهمندیم جشنواره و نمایشگاه مطبوعات هر ساله برگزار شود زیرا این دو مکمل یکدیگر هستند.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: این وزارتخانه تلاش دارد جشنوارهها و نمایشگاهها در زمان مقرر برگزار شود اما درباره جشنواره مطبوعات هنوز به جمع بندی نرسیدهایم.
نوش آبادی در پاسخ به پرسشی درباره پیوستن به کنوانسیون برن افزود: تاکنون لایحهای درباره پیوستن به کنوانسیونهای برن و رم به مجلس ارائه نشده است.
وی گفت: لایحه نظام جامع حقوق مالکیت ادبی و هنری به مجلس ارائه شده است و امیدواریم سریعتر در دستور کار قرار بگیرد.
نوش آبادی افزود: تاکنون درباره پیوستن به کنوانسیونهای یاد شده تصمیمی گرفته نشده است و در اینباره نظر مقامات ارشد نظام در بخشهای مختلف نیاز است.
سخنگوی وزارت ارشاد در پاسخ به پرسشی درباره حضور نیافتن پیشکسوتها در برخی جشنوارهها افزود: این جشنوارهها بر اساس برنامه اجرا میشوند.
نوش آبادی ادامه داد: ما عامل حضور نیافتن چهرههای بزرگ و پیشکسوت در جشنواره موسیقی نیستیم بلکه از حضور هنرمندان پیشکسوت در جشنوارهها استقبال میکنیم.
وی گفت: حضور برخی پیشکسوتان در جشنوارهها همراه با مطالبات مختلف مالی و با رقمهای بالاست.
نوش آبادی درپاسخ به سوالی درباره ارکسترهای ملی و سمفونیک نیز گفت: دغدغههای مالی درباره این ارکسترها برطرف شده است و امیدواریم در یکی دو ماه آینده رسما آغاز به کار کنند.
وی افزود: در گام نخست حدود 4 میلیارد تومان برای آغاز فعالیت این ارکسترها تامین کردهایم و همچنین رهبران گروههای ارکستر نیز تعیین و معرفی شدهاند.
نوش آبادی ادامه داد: دولت قول داده است که در بودجه سال آینده ردیف خاصی برای حمایت از ارکسترهای ملی و سمفونیک اختصاص دهد.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای آغاز فعالیت این ارکسترها حدود 200 نفر باید به کار گرفته شود و برای تامین حقوق این افراد در ماه حدود 500 میلیون تومان پول نیاز است.
چاپ مجدد با اصلاح، نیازمند مجوز
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت : مجوز چاپ دوم کتابها به راحتی صادر میشود و اگر ساختار و محتوای کتاب تغییر نکرده باشد مانع خاصی برای صدور مجوز چاپ مجدد کتابها وجود ندارد.
حسین نوش آبادی در پاسخ به سوالی درباره چاپ مجدد کتابها افزود: برای چاپ دوم و چاپهای بعدی کتاب از آنجائی که ممکن است اصلاحاتی در کتاب انجام شده باشد باید فرآیندی طی شود.
نوش آبادی گفت: نویسندگان پس از انتشار کتاب خود با نقدها و نظرات خوانندگان مواجه می شوند و طبیعی است که آنها را در چاپهای بعدی مورد توجه قرار دهند.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: اگر نویسندگان بخواهند کتاب را اصلاح و یا مطالبی را کم و زیاد کنند نیازمند مجوز جدید هستند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره بودجه سال آینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نظام بودجهریزی و بودجه بندی فرآیندی دارد که باید طی شود و تا زمانی که نهایی نشود نمیتوانیم درباره میزان و رقم آن صحبت کنیم ، اما پس از نهایی شدن اعلام می کنیم.
وی گفت : ما متناسب با بودجهای که اختصاص داده شود برای اجرای برنامه های فرهنگی و هنری اقدام خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز امیدواری کرد: دولت و مجلس متناسب با انتظارات جامعه در موضوعات فرهنگی توجه ویژهای به بودجه این وزارتخانه داشته باشند.
معافیت مالیاتی کتابفروشیها اجرایی شده
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسشی درباره معافیت مالیاتی کتابفروشان گفت: معافیت مالیاتی کتابفروشیها در حال اجراست و این موضوع براساس تفاهمنامه با وزارت اقتصاد همچنان به قوت خود باقی است.
وی با بیان اینکه تلاش میکنیم چاپخانهها نیز مشمول این امتیاز شوند افزود: بسیاری از چاپخانهداران کتاب چاپ نمیکنند و سایر اقلام فرهنگی و تبلیغی را چاپ میکنند و علت مخالفت برای اعطای این امتیاز به آنها همین موضوع است.
سخنگوی وزارت ارشاد در پاسخ به پرسشی درباره کمک شهرداری به برگزاری جایزه جلال گفت: کمک شهرداری تهران برای تامین مالی جایزه جلال کاری متعارف است.
وی افزود: شهرداریها بخشی از درآمدهایشان را صرف امور فرهنگی میکنند و این موضوع در جهت تعامل و ارتقای فرهنگی میان ارشاد و سایر نهادهاست.
نوش آبادی ادامه داد: وزارت ارشاد از کمک نهادهای دولتی و عمومی استقبال می کند و در عین حال استقلال خود را حفظ میکند.
وی گفت: اهدای جوایز در این جشنواره براساس ضوابط و اساسنامه جایزه جلال بوده و میزان جوایز نیز مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
سخنگوی وزارت ارشاد در پاسخ به سوالی درباره بازسازی تئاتر شهر نیز گفت: بازسازی تئاتر شهر براساس تدابیر معاونت هنری و اعتبارات پیگیری می شود و امیدواریم در موعد مقرر به بهره برداری برسد.
نوش آبادی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره نشست اصحاب نشر با مسئولان شهرداری گفت: این نشست در راستای ارتقای سطح همکاریها و همافزایی برای تولید و توزیع کتاب و ساماندهی عرضه کتاب بوده است.
وی افزود: شهرداری تهران از چاپ و توزیع کتاب و اختصاص مکانهای مناسب برای عرضه کتاب حمایت می کند که این موضوع مورد توجه ما نیز قرار دارد.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه یکی از دلایل کاهش میزان مطالعه نقص شبکه توزیع و ناکافی بودن مراکز عرضه کتاب است گفت: یکی از موضوعات مورد توجه اصلاح شبکه توزیع کتاب است.
افزایش درآمدهای فرهنگی حوزههای عمرانی
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: افزایش سهم درآمدهای فرهنگ و هنر از حوزههای عمرانی ایدهای بسیار مهم، جدی و شایسته است.
حسین نوش آبادی در پاسخ به سوالی درباره پیشنهاد وزیر ارشاد برای اختصاص یک درصد از بودجههای عمرانی دستگاههای دولتی برای موضوعات فرهنگی افزود: اگر یک درصد از درآمدهای حاصل از اجرای پروژههای عمرانی به حوزه فرهنگ و هنر اختصاص یابد تحول بزرگی رخ خواهد داد و بسیاری از کاستیها برطرف میشود.
وی گفت: دولت با ارتقاء بودجه فرهنگ و هنر موافق است اما در این باره موضوعات دیگری نیز دخیل هستند.
نوش آبادی افزود: افزایش سهم درآمدهای فرهنگ و هنر از حوزههای عمرانی ایدهای بسیار مهم، جدی و شایسته است که میتواند ما را از تنگناهای مالی نجات دهد.
وی ابراز امیدواری کرد که این پیشنهاد در دولت تصویب و مراحل بعدی آن نیز در مجلس شورای اسلامی طی شود.
نوش آبادی درپاسخ به سوالی درباره همکاری با رسانه ملی نیز گفت: با هم افزایی و همگرایی میتوانیم در تحقق اهداف فرهنگی نظام و کشور موفق شویم.
وی با اشاره به نشست اخیر مدیران سازمان سینمائی با مدیران رسانه ملی افزود: جمعبندی خوبی برای همکاریهای مناسب در حوزه سینما و فیلم حاصل شده است.
نوش آبادی ادامه داد: همچنین با توجه به اهمیت و جایگاه رفیع کتاب در فرهنگ ما مطالعه و کتابخوانی یک ضرورت است.
وی با بیان اینکه باید از ظرفیت و توانمندی همه نهادها و دستگاههایی که در ایجاد و توسعه فرهنگ کتابخوانی نقش دارند بهرهمند شویم گفت: تلاش رسانه ملی برای پرداختن به موضوع کتاب و کتابخوانی قابل تقدیر است و صداوسیما میتواند در پیشبرد فعالیتهای فرهنگی در حوزه کتاب نیز نقش ویژهای داشته باشد.