پخش زنده
امروز: -
معترضان در سراسر آمریکا درحالی که دست های خود را به احترام مایکل براون، جوان سیاه پوستی که به دست مامور پلیس سفیدپوستی در فرگوسن در ایالت میسوری کشته شد، بالا گرفته بودند، تظاهرات کردند.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری فرانسه ، در بخشی از کمپین « دست ها بالا »، هزاران معترض در دانشگاه ها و محل های کار برای تظاهرات گردهم آمدند.
در نیویورک، صدها جوان، عمدتا دانشجویان سفید پوست، به مدت یک دقیقه در « تایمز اسکوئر » نشستند و سکوت کردند و سپس شعارهای « دست ها بالا، تیراندازی نکن » و « نبود عدالت ، نبود صلح و آرامش » را فریاد زدند.
بر روی پلاکاردهایی در این تظاهرات نوشته شده بود « پلیس های آدمکش »، « فرگوسن همه جاست » و « جان سیاه پوستان هم ارزش دارد ».
حرکت بالا بردن دست ها و شعار « دست ها بالا، تیراندازی نکن » را معترضان در ادای احترام به آنچه برخی شاهدان گفتند آخرین حرکت براون پیش از هدف گلوله قرار گرفتن بود، اتخاذ کرده اند.
« اقدام فرگوسن »، گروهی که تظاهرات را در اعتراض به تصمیم دادگاه در خصوص مجرم نشناختن دارن ویلسون 28 ساله، افسری که براون را کشت، سازماندهی کرد، اعلام کرد : جوامع ما در حال رنج کشیدن و به طور توجیه پذیری خشمگین است.
این گروه از معترضان خواست اسامی « قربانیان خشونت های پلیس » را قرائت کنند.
اعتراض های دیگری روز دوشنبه در سراسر آمریکا از جمله در ایالت های ماساچوست، کالیفرنیا، تگزاس و جورجیا برگزار شد.
بی اعتمادی بین پلیس و جوامع رنگین پوست آمریکا
رئیس جمهور آمریکا پس از دیدار با برخی مقامات انتظامی، مذهبی و رهبران جوامع محلی آمریکا در کاخ سفید گفت: همانطور که هفته گذشته اعلام کردم تصمیم هیئت منصفه فرگوسن سبب مطرح شدن مشکلاتی شد که منحصر به سنت لوئیس و یا منطقه دیگری در زمانه ما نمی شود و این نشان دهنده بی اعتمادی است که در بین بسیاری از ادارات پلیس و جوامع رنگین پوست ما مشاهده می شود.
وی گفت: این احساس وجود دارد که در کشوری که یکی از اصول اساسی و شاید مهمترین آن برابری بر اساس قانون است،بسیاری از افراد و به ویژه با جوانان رنگین پوست منصفانه رفتار نمی شود.
وی افزود: همانطور که هفته گذشته گفتم زمانی که هر بخشی از خانواده آمریکا احساس می کند منصفانه با آن رفتار نمی کنند این مشکلی برای همه ما محسوب می شود.این تنها مشکل یک بخش خاص از جامعه یا یک طیف ویژه از جمعیت نمی شود. این به آن معناست که ما آنقدر قدرتمند نیستیم که باید باشیم. زمانی که این موضوع به سیستم قضایی مربوط می شود این به آن معناست که ما در مبارزه با جرایم آنگونه که باید باشیم، نیستیم.
رئیس جمهور آمریکا افزود: در دیدار با برخی رهبران مهم جوانان شهر فرگوسن از جمله بریتانی پکت و راشین آلدریج ، مسائل زیادی را از جوانان این منطقه شنیده ام. آنچه مرا نگران کرده این است که آنها احساس می کنندحقایق را آنگونه که انتظار داشته اند با توجه به آنچه تجربه کرده اند،نشنیده اند و یا اینکه این حقیقت انکار شده است.
رئیس جمهور آمریکا افزود: انتظار من این است که جرایم کاهش یابد و اعتماد بین پلیس و جوامع افزایش پیدا کند. و قصد داریم برنامه ای شفاف ارائه کنیم که بر اساس آن فرهنگ نظامی گری را در نیروهای انتظامی محلی نهادینه نکند.
کنگره آمریکا جلوی بستن گوانتانامو را گرفت
سناتورهای آمریکایی ضربه دیگری به خواست بلندپروازانه باراک اوباما رئیس جمهور، برای بستن زندان پایگاه دریایی گونتانامو در کوبا وارد کردند.
آنها هر گونه ارجاع به این طرح را در قانون مجوز بودجه دفاع ملی سالانه بیرون کشیدند.
سناتور کارل لووین رئیس کمیته نیروهای مسلح سنا دوشنبه به خبرنگاران گفت : نسخه قطعی پیش نویس این قانون اجازه انتقال آخرین زندانیان گوانتانامو را در خاک آمریکا -که پیش شرط بستن این بازداشتگاه است- نمیدهد.
این متن باید ابتدا در مجلس نمایندگان و سپس سنا به رأی گذاشته شود و بعد برای آنکه به قانون تبدیل شود باید به امضای باراک اوباما برسد.
به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری سوییس «اَ ت اس»، رئیس جمهور آمریکا از زمان انتخابش در سال 2009، قول داد زندان گوانتانامو را تعطیل کند. وجود این زندان به قیمت انتقادهای شدید بین المللی از آمریکا به علت رعایت نشدن حقوق بشر افراد مظنون به عضویت در القاعده که هنوز بدون محاکمه در آنجا زندانی هستند، تمام شده است.