رئیس سازمان غذا و دارو گفت: اسیدچرب ترانس روغنها که اکنون در روغن مصرفی خانوار پنج درصد است، باید تا سال ۹۶ به کمتر از دو درصد برسد.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ دکتر رسول دیناروند در نخستین کنگره بینالمللی و سیزدهمین کنگره تغذیه ایران افزود: به مردم اطمینان میدهیم که در سال 96 هیچ روغنی با اسیدچرب ترانس بالای دو درصد در کشور تولید نخواهد شد، ضمن اینکه در واردات روغنهای اشباع نیز محدودیت قائل میشویم. بیماریهای غیرواگیر، دغدغه اصلی نظام سلامت
معاون وزیر بهداشت گفت: در کشور دغدغه اصلی بیماریهای واگیردار نیست، بلکه بیماریهای غیرواگیر مانند بیماریهای قلبی، دیابت، انواع سرطانها و آسم دغدغه اصلی نظام سلامت است.
وی با اعلام این مطلب که هزینه درمان بیمارها برای دولت سنگین است افزود: افراد زیادی با انواع بیماریهای مختلف در کشور درگیر هستند و هزینههای درمان دارویی این بیماران روزبهروز افزایش مییابد.
دیناروند تاکید کرد: پیشگیری از بروز بیماری چاره اصلی مقابله با بیمارهای مختلف است و در این باره اصلاح شیوه زندگی و اصلاح تغذیه و غذای جامعه ضروری است.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به بحث سلامت محوری در تغذیه افزود: مهمترین اولویتهای امروز تغذیه در کشور توجه به میزان کالری دریافتی و پیشگیری از چاقی است، در این باره استفاده کمتر از کربوهیدراتها، چربیها، نمک، قند و شکر میتواند موثر باشد. نشان سلامت و راهنمای تغذیه
دیناروند همچنین در مورد مصرف نمک و شکر در کشور گفت: کار ما در کاهش مصرف نمک و شکر دشوارتر است چرا که بیشتر میزان مصرفی ما خارج از صنعت است، اما تاکنون توانستهایم 100 فرآورده غذایی سالم با شکر و نمک کم را تولید و به آنها نشان ایمنی و سلامت بدهیم.
وی به نصب علامت راهنمای تغذیهای بر روی محصولات غذایی اشاره کرد و افزود: این راهنما رنگهای مختلفی دارد؛ سبز علامت غذای سالم و قرمز علامت غذای ناسالم است و این اقدام بزرگترین تحولی است که به مردم کمک میکند تا غذای سالمتر را دریافت کنند.
دیناروند گفت: در جدولی که به رنگهای مختلف درآمده حد مجاز نمک، شکر و دیگر افزودنیها و همینطور حد مصرفشده این مواد در آن محصول غذایی ذکر شده است و به مردم این امکان را میدهیم تا درست انتخاب کنند.