پخش زنده
امروز: -
سخنگوی دولت اعلام کرد: از دهم آذر ، قیمت انواع نان در کشور حد اکثر تا سی درصد افزایش می یابد.
طبق جدول تغییرات قیمت انواع نان ، نرخ نان سنگک از 600 به 780 تومان ، نان لواشی از 160 به 208 تومان ، نان بربری از 500 به 650 تومان و نان تافتون از 300 به 390 تومان افزایش می یابد.
محمد باقر نوبخت درمصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر با تاکید براینکه یارانه آرد و نان همچنان پرداخت می شود ، گفت : اصلاح قیمت نان با هدف جبران هزینه های تولید نان مانند هزینه نیروی کار و افزایش قیمت سوخت انجام می شود تا کیفیت نان بهبود یابد و تخلفاتی مانند کاهش وزن نان از بین برود .
سخنگوی دولت افزود : دولت برای اینکه نان با کیفیت و ارزان به دست مصرف کنندگان برسد هر سال یارانه می دهد و امسال هم هفت هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت می شود.
محمد باقر نوبخت اظهار داشت : دولت گندم را امسال هر کیلو گرم هزار و پنچاه تومان از کشاورزان خریداری کرد که با هزینه حمل آن هزار و شصت تومان تمام می شود اما با قیمت 465 تومان به کارخانه های آرد و نانوایان عرضه می کند.
سخنگوی دولت گفت : روند خرید گندم با قیمت بالاتر و عرضه آرد با قیمت پائین تر چندین سال است که در حال اجراست.
وی افزود : کارخانه های آرد و نانوایان در استانهای مختلف از اینکه برغم افزایش هزینه های تولید نان ، نان با قیمت ثابت و با قیمت سالهای گذشته عرضه می شود ابراز نارضایتی می کردند و از مدتها پیش اصلاح قیمت نان را خواستار بودند.
نوبخت با اشاره به اینکه فروشندگان دیگر کالاها متناسب با نرخ تورم ، قیمت کالاها و خدمات خود را افزایش داده اند ، گفت : برای تامین حقوق نانوایان تصمیم گرفته شد قیمت نان نیز اصلاح شود .
سخنگوی دولت با بیان اینکه یارانه نان همچنان پرداخت می شود ، اظهار داشت : با اصلاح قیمت نان گندم و آرد با قیمت 665 تومان عرضه می شود و بنابر این افزایش قیمت نان برای جبران افزایش هزینه های تولید نان است.
نوبخت با بیان اینکه میزان افزایش قیمت نان متناسب با شرایط استانهای مختلف متفاوت است ، افزود : تعیین قیمت نان بر عهده استانداران است که بیشتر از سی درصد هم نباید باشد .
نوبخت افزود : استانداران هم متناسب با شرایط منطقه در این کار نظارت می کنند و البته اگر نرخ ها اصلاح نشود گزارش هایی داریم که در مواردی وزن نان کم می شود و کیفیت نیز افت می کند.
نوبخت تاکید کرد: برای جبران هزینه ها در این شرایط نانوایان با شرایط غیر مستقیم و خلاف رفتار می کنند در حالیکه آنها نیز انسان های زحمت کشی هستند و حرف های منطقی دارند.
وی گفت : نانوایان می خواهند با اصلاح قیمت ها، کیفیت نان را هم بهبود بخشند و وزن آن را هم حفظ کنند.
معاون رئیس جمهور افزود:دولت البته هیچ تصمیمی برای افزایش قیمت نان ندارد و همچنان یارانه خودش را پرداخت می کند که در بودجه سال آینده نیز ادامه خواهد داشت.
نوبخت گفت: افزایش قیمت تضمینی خرید گندم کمک کرده است که امسال میزان خرید بیش از دو میلیون تومان افزایش یابد و قیمت ها از 1050 تومان به 1150 تومان در هر کیلوگرم گندم افزایش یافته است.
وی افزود: تلاش می کنیم در فرایندی شفاف، صریح و صادقانه نرخ نان متناسب با افزایش هزینه های نانوایان و با هدف ارتقاءکیفیت و همچنین حذف تخلف های احتمالی مانند کاهش وزن خمیر، اصلاح شود و البته در برخی استان ها در سال های اخیر مواردی از این تغییر قیمت ها اعمال شده است.
نوبخت گفت : سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان بر این روند نظارت دارند تا هیچ کدام از تولیدکنندگان (کشاورزان) ، مصرف کنندگان و عرضه کنندگان متضرر نشوند.
بنابراین گزارش طبق جدول تغییرات قیمت انواع نان ، نرخ نان سنگک از 600 به 780 تومان ، نان لواشی از 160 به 208 تومان ، نان بربری از 500 به 650 تومان و نان تافتون از 300 به 390 تومان افزایش می یابد.
در هر استان کارگروهی به ریاست استاندارد و عضویت رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان (دبیر)، رئیس سازمان جهاد کشاورزی، رئیس سازمان بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونت برنامه ریزی استاندار، سازمان امور اقتصادی و دارایی، اداره کل تعزیرات حکومتی استان، شرکت غله و خدمات بازرگانی، رئیس اتاق اصناف شهرستان و رئیس هیات مدیره اتحادیه نانوایان تشکیل و نسبت به مدیریت و هماهنگی امور مربوطه به تولید آرد و نام اقدام کند و قیمت نان در هر استان با مسئولیت استاندار (حداکثر در سقف افزایش 30 درصد) تعیین می شود.
قیمت تمام شده گندم برای دولت (قیمت تضمینی و هزینه های تبعی 1150 تومان در هر کیلوگرم و قیمت فروش گندم به کارخانه ها 465 تومان و میزان بار مالی تحمیل شده به دولت برای تفاوت قیمت فروش و قیمت تمام شده گندم 6165 میلیارد تومان است.
جمع کل یارانه پرداختی برای گندم، آرد و نان 10281 میلیارد تومان است.
افزایش و بهبود کیفیت گندم،آرد و نان برای ارتقاء بهداشت و سلامت جامعه، حمایت از اصلاح فرایند تولید نان و کاهش ضایعات، جلوگیری از نابسامانی های شبکه تولید و توزیع وحذف رانت و تقاضای کاذب، و همچنین ایجاد انگیزه و افزایش مشارکت بخش های تعاونی و خصوصی و ارتقای رضایتمندی مردم و در نهایت مدیریت بهینه منابع دولت در فرایند تامین گندم،آرد و نان را از اهداف اصلاح فرایند پرداخت یارانه گندم، آرد و نان اعلام کرد.
هم اکنون از مجموع 67080 واحد صنفی خبازی (بدون فانتزی، حجیم، نان صنعتی،محلی) 56736 واحد دارای پروانه کسب یارانه ای معادل 84 و نیم درصد و 10344 واحد دارای مجوز آزادپز معادل 15 و نیم درصد است که به دلیل تثبیتی بودن قیمت نان و عدم عرضه گندم و آرد به نرخ آزاد امکان فعالیت آزادپز ندارند.
واحدهای نانوایی کشور به 71186 واحد می رسد که بر حسب نوع پخت نانوایی شامل لواشی برابر 26014 واحد و 36 و نیم درصد؛ تافتونی با 16651 واحد و 23 و چهار دهم درصد و بربری با 17503 واحد و 24 و شش دهم درصد ، سنگکی با 6369 واحد و 8 و نه دهم درصد ؛ فانتزی با 2387 واحد و سه و 4 دهم درصد و نان حجیم (تولید انبوه) با 634 واحد ، نان صنعتی با 12 واحد و نان متفرقه محلی با 1616 واحد است.
سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نیز با هماهنگی بازرسی اتاق اصناف و بازرسی ویژه نانوایی ها و توجیه بازرسان و تنظیم ساعت پخت نانوایی و نصب تابلو در نانوایی ها نظارت خواهد کرد.
افزایش 34 درصدی قیمت نان درتهران
معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری تهران نیز گفت : با اتحادیه های نانوایان در خصوص افزایش 34 درصدی قیمت انواع نان به توافق رسیدیم
ترکی در حاشیه جلسه یکشنبه شب کارگروه تعین قیمت نان در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر افزود: این افزایش قیمت شامل تهران ،ری ،شمیرانات و پردیس می شود و با ابلاغی که از دهم اذر به فرمانداریها صورت می گیرد .
ترکی گفت: به طور قطع با افزایش قیمت گندم و آرد نرخ نان نیز افزایش می یابد و اگر نرخ تورم را هم به آن اضافه کنیم این قیمت از نرخ اعلامی هم بیشتر می شد
البته قیمت اعلامی جدید تا پایان سال 93 خواهد بود .
معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری تهران گفت: علاوه بر این تصمیم گرفته شد 20 درصد واحدهای نانوائی به صورت دلخواه و آزاد پز هر چهار مدل نان را در مناطق مختلف تهران به قیمت ازاد و با کیفیت بفروشند، اما یک نانوا نمی تواند همزمان دو نرخ داشته باشد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران نیز درهمین خصوص گفت: موارد موثر در قیمت نان علاوه بر قیمت ارد هزینه های تولید نان و از همه مهمتر هزینه های دستمزد است
وی افزود: حدود 50 درصد از هزینه ها، شامل دستمزد، بیمه، مزایای کارگران، انرژی مصرفی و میزان سود برای سرمایه گذاری نانوا است که به قیمت آرد و نان اضافه می شود.
صادقی گفت: مبانی قیت گذاری نان براساس قیمت تمام شده است و هرگز در پی لحاظ کردن حداکثرها در قیمت گذاری نبودیم و حداقل ها را در نظر گرفتیم.
وی افزود: اگر نرخ نان بر اساس نرخ تورم ،سود نانوا و دیگر عوامل موثر تعیین می شد قیمت نان بسیار بالاتر از این بود.
رئیس سازمان صنعت ،معدن و تجارت استان تهران گفت: نان کالائی است که قیمتش به دلیل یارانه دولت پائین تر از بقیه کالاهاست و افزایش قیمت آن روی قیمت دیگر کالاها تاثیر نخواهد گذاشت.