پخش زنده
امروز: -
روسای جمهوری ایران و آذربایجان با تأکید بر ایجاد شتاب و تحرک روزافزون در روابط دو کشور تصریح کردند: هیچ قدرت و کشور ثالثی نمیتواند در رابطه دوستانه تهران - باکو خدشه ایجاد کند.
به گزارش خبرنگار اعزامی واحد مرکزی خبر از باکو، آقای روحانی پس از امضای اسناد و یادداشت تفاهمهای همکاری بین تهران و باکو در نشست مشترک خبری با بیان اینکه روابط دو ملت ایران و آذربایجان شایسته تحرک بیشتری است، اظهار داشت: مردم ایران و جمهوری آذربایجان یک روح واحد در دو جسم و کالبد هستند و از فرهنگ، اعتقادات، دین و مذهب و تاریخ مشترکی برخوردار میباشند، لذا پایه اصلی برای توسعه روابط بین دو ملت کاملاً فراهم است و باید از این پایگاه مستحکم به نفع منافع دو ملت بهرهبرداری کنیم.
رییس جمهوری با بیان اینکه بدون تردید ارتباط نزدیک بین دو دولت منفعت بالاتر دو ملت و دو کشور را به ارمغان خواهد آورد، اظهارداشت: اقتصاد دو کشور میتواند مکمل و در کنار هم قرار بگیرد، لذا باید کاری کنیم که تجار و سرمایهگذاران دو کشور هر چه بیشتر به هم نزدیکتر شوند.
دکتر روحانی افزود: ایران و جمهوری آذربایجان در زمینه انرژی، تجارت، ارتباطات، علم و فناوری و در بخش فرهنگی ظرفیتهای فراوانی برای همکاری دارند و امروز اراده جدی در دو دولت برای فعال کردن این ظرفیتها و ایجاد روابط نزدیکتر بین دو کشور وجود دارد.
رییس جمهوری خاطر نشان کرد: جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران در جایگاه جغرافیایی خود میتوانند به عنوان پل ارتباطی یکدیگر تعریف شده و مکمل کریدوری از دریای عمان و خلیج فارس تا دریای سیاه باشند.
دکتر روحانی در ادامه استفاده از ظرفیتهای دریاچه خزر و صیانت از آن را مورد تأکید قرارداد و گفت: خزر دریاچه صلح و دوستی و توسعه ملتهایی است که در طول قرنها در کنار آن با هم زندگی کردهاند و امروز باید از ظرفیتهای آن به نفع منافع ملتهای خود استفاده کنیم.
رییس جمهوری با تأکید بر گسترش روابط توریستی بین دو کشور گفت: روابط توریستی را به نفع اقتصاد، فرهنگ، امنیت و ثبات همدیگر تلقی کرده و از گسترش روابط دو کشور در این زمینه حمایت میکنیم.
دکتر روحانی با بیان اینکه ایران و جمهوری آذربایجان در زمینه امنیت و ثبات منطقه به دنبال مشارکت و همکاری با یکدیگر هستند، اظهار داشت: ایران خواستار و حامی صلح، ثبات و دوستی در منطقه است و در این راستا هر نوع کمکی که لازم باشد را انجام خواهیم داد.
رییس جمهوری با بیان اینکه امروز مصیبتهای بزرگی دامنگیر منطقه شده است،گفت:افراطیگری و تروریسم، معضلات بزرگ منطقه هستند که باید با آن مقابله کرده و آن را کنار زد و ما خواهان حاکم شدن اعتدال و صلح و دوستی در منطقه هستیم.
دکتر روحانی تصریح کرد: ایران و جمهوری آذربایجان به دنبال روابط نزدیک و صمیمی با یکدیگر بوده و به صراحت اعلام میکنیم که اجازه نخواهیم داد، کشور ثالثی بخواهد مشکلی در روابط دو ملت ایجاد کند.
رییس جمهوری تصریح کرد: ایران مسیر دوستی صلح، همزیستی، برادری و اتحاد را در رابطه با کشورها و ملتهای منطقه دنبال میکند.
دکتر روحانی در ادامه با قدردانی از حمایت های جمهوری آذربایجان در مجامع بینالمللی از حقوق صلحآمیز هستهای ایران گفت: ایران هم حامی حقوق جمهوری آذربایجان در مجامع بینالمللی است.
رییس جمهوری گفت: معتقدیم همه کشورها در چارچوب آژانس بینالمللی انرژی اتمی و انپیتی باید از فناوریهای صلحآمیز هستهای استفاده کنند و نباید اجازه دهیم که برخی کشورها فناوریهای نوین را در انحصار خود قرار دهند.
دکتر روحانی تصریح کرد: معتقدیم سلاحهای زنگزدهای مثل تحریم دیگر کارساز نیست و باید برای توسعه و برقراری صلح و ثبات در جهان دست به دست هم دهیم.
رییس جمهوری در ادامه با بیان اینکه رود ارس مرز دوستی بین دو کشور است، گفت: مرزی را که بخواهد بین دو ملت فاصله ایجاد کند، هرگز نمیپذیریم و رودخانه ارسی را قبول داریم که موجب شکوفایی دو کشور و دو ملت باشد.
الهام علیاف رییس جمهوری آذربایجان نیز در این نشست خبری با اشاره به اینکه رابطه دوستی و برادرانه بین ایران و جمهوری آذربایجان برقرار است، اظهار داشت: در روابط ریشهدار دو کشور دوستی و برادری نهفته است و این اساس و پایه مهمی است که میتواند روابط دو کشور را تقویت کند.
وی گفت: جمهوری آذربایجان در تمامی مجامع بینالمللی در کنار جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.
رییس جمهوری آذربایجان با اشاره به اهتمام کشورش به گسترش روابط اقتصادی و سیاسی با جمهوری اسلامی ایران، گفت: روابط گسترده سیاسی و اقتصادی بین دو کشور میتواند موجب صلح و ثبات در منطقه شود.
الهام علیاف تصریح کرد: روابط دوستی ایران و جمهوری آذربایجان پایدار است و هیچ قدرتی نمیتواند روابط دوستانه ما را بهم بزند.
ایران و آذربایجان ۵ سند همکاری امضاء کردند
جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان برای گسترش و شتاب بخشیدن مناسبات و همکاریهای خود پنج یادداشت تفاهم و سند همکاری امضا کردند.
اسناد همکاری بین تهران و باکو در زمینه اطلاعات و فناوری و ارتباطات، همکاریهای اقتصادی و فنی، همکاریهای پستی، همکاری در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر و همکاری در بخش ساماندهی رودخانههای مرزی در حضور آقایان روحانی و الهام علیاف به امضای مقامات عالیرتبه دو کشور رسید.
ایران و آذربایجان برای توسعه روابط ظرفیت فراوانی دارند
روسای جمهوری ایران و آذربایجان در نشست مشترک هیأتهای عالی رتبه دو کشور بر گسترش بیش از پیش روابط تهران – باکو در تمامی عرصهها تأکید کردند.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در این نشست، سفر به جمهوری آذربایجان را در کنار دیدارهای گذشته نقطه عطفی در توسعه روابط دو کشور دانست و گفت: مذاکرات و دیدارهای مقامهای دو دولت نشان میدهد که دو کشور اراده لازم را برای فعال کردن ظرفیتهای موجود به نفع دو ملت دارند.
رییس جمهوری گفت: پتانسیلهای بسیار فراوانی در زمینه همکاریهای مرزی، دریای خزر و در بخشهای فرهنگی، سیاسی و بینالمللی وجود دارد که همکاری در این زمینهها میتواند پایهگذار توسعه روابط در سطوح بالاتری باشد.
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران امنیت و توسعه آذربایجان را امنیت و توسعه خود میداند، افزود: اراده دولت جمهوری اسلامی ایران ایجاد روابط مستحکم و گستردهتر کردن زنجیره وحدت بین ملتهای منطقه است.
رییس جمهوری در ادامه ضرورت تسهیل در فعالیت تجار و فعالان بخش خصوصی دو کشور را مورد تأکید قرار داد و گفت: باید زمینه رفت و آمد آسان و فعالیت بخش خصوصی و بازرگانی دو کشور تسهیل شود و در این چارچوب میتوانیم با فراهم کردن شرایط مناسب، روابط مردم و بازرگانان ایران و جمهوری آذربایجان را به هم نزدیکتر کنیم.
دکتر روحانی دریاچه خزر را دریاچه دوستی و صلح توصیف کرد و گفت: منابع موجود در خزر نباید بلااستفاده بماند و دو کشور باید در این زمینه بویژه در بخش انرژی آن، حضور و همکاری فعالی داشته باشند.
رییس جمهوری افزود: اراده ما بایستی به فعلیت رساندن همه ظرفیتهای موجود در این دریاچه به نفع ملتهایمان باشد.
دکتر روحانی با بیان اینکه دو کشور از اشتراکات کمنظیری از لحاظ تاریخی، فرهنگی و هویت دو ملت برخوردار هستند، گفت: امروز فرصت تاریخی مناسبی برای حداکثر بهرهبرداری از تمامی ظرفیتهای دو کشور فراهم آمده است.
دکتر روحانی، جمهوری آذربایجان را بهترین پل ارتباطی برای جمهوری اسلامی ایران به منظور ارتباط با آسیای میانه و کریدوری برای ارتباط با اروپا دانست و اظهار داشت: ایران هم پل مناسبی برای جمهوری آذربایجان و کشورهای همسایه شمالی خود برای اتصال به خلیج فارس و دریای عمان است و همکاری در این عرصه نیز میتواند تحول بزرگی در همکاریهای منطقهای ایجاد کند.
دکتر روحانی با اشاره به همکاریهای مثبت دو کشور در مجامع بینالمللی گفت: همانطور که جمهوری آذربایجان از حقوق صلحآمیز هستهای ملت ایران حمایت میکند، ایران هم مدافع حقوق مردم آذربایجان در عرصههای بینالمللی است.
رییس جمهوری با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران خواهان صلح و امنیت پایدار در کل منطقه است، تصریح کرد: ایران برای حل و فصل موضوع قرهباغ هم، از طریق گفتوگو و به صورت صلحآمیز و عادلانه تأکید دارد.
دکتر روحانی در ادامه ضرورت همکاری در زمینه همکاری با افراطیگری و تروریست را مورد تأکید قرار داد و گفت: باید موضوعاتی که میتواند حتی در آینده زمینهساز بحران شود را شناسایی و برای برطرف کردن آن با یکدیگر همکاری کنیم.
رییس جمهوری افزود: افراطیگری و تروریسم معضل دیگر منطقه است و ضرورت دارد با مشارکت و همکاری همه جانبه تلاش کنیم این خشونتها در منطقه گسترش پیدا نکند.
دکتر روحانی تأکید کرد: عدهای در منطقه به نام اسلام دست به ترور و آدمکشی میزنند لذا باید تلاش کنیم صلح و برادری به عنوان فرهنگ واقعی اسلام را ترویج کرده و جلوی سوء استفاده از دین برای اختلافافکنی و تفرقه بین ملتها را بگیریم.
رییس جمهوری اضافه کرد: در این راستا ارتباط نزدیک علمای راستین و دانشگاهیان دو کشور و کشورهای منطقه میتواند موثر باشد.
الهام علیاف رییس جمهوری آذربایجان نیز در این نشست با اشاره به اهتمام کشورش برای توسعه بیش از پیش روابط با جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: پدرم حیدر علیاف بر حفظ و توصیه همکاری و دوستی با ایران تأکید و توصیه داشت و تلاش من نیز ادامه سیاستهای درست رئیس جمهوری ایران است.
رییس جمهوری آذربایجان گفت: جمهوری آذربایجان علاقمند است در زمینه انرژی بویژه نفت و گاز، ترانزیت، دریای خزر و بخشهای اقتصادی و صنعتی همکاریهای گستردهای را با ایران برقرار کند و گسترش همکاری در این عرصهها را با جدیت دنبال میکنیم.
وی همچنین با تأکید بر حمایت جمهوری آذربایجان از حقوق ملت ایران در مجامع بینالمللی اظهار داشت: غرب باید روابط خود را با جمهوری اسلامی ایران عادی کرده و به تحریمها پایان دهد.
استقبال رسمی علیاف از روحانی در کاخ زاگولبا
دکتر حسن روحانی رئیس جمهور، عصر امروز در کاخ زاگولبا، مورد استقبال رسمی الهام علیاف رئیس جمهوری آذربایجان قرار گرفت.
در مراسم استقبال رسمی از آقای روحانی، پس از نواخته شدن سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان، رؤسای جمهور دو کشور هیئتهای عالیرتبه همراه را به یکدیگر معرفی کردند.
آقایان روحانی و الهام علیاف بلافاصله پس از پایان مراسم استقبال رسمی، وارد محل مذاکرات شدند و با یکدیگر به گفتگو پرداختند.
رئیس جمهور ساعتی پیش با استقبال شماری از مقامات ارشد جمهوری آذربایجان وارد فرودگاه حیدر علیاف باکو شد.
آقای روحانی برای دیداری رسمی و با هدف گسترش همکاریهای ایران و جمهوری آذربایجان به باکو عزیمت کرده است.
دیدار و مذاکره با الهام علیاف رئیس جمهوری آذربایجان، دیدار و گفتگو با رئیس و اعضای پارلمان جمهوری آذربایجان، سخنرانی در نشست بازرگانان و تجار دو کشور، امضای اسناد همکاری و شرکت در نشست خبری از جمله برنامههای آقای روحانی در سفر به آذربایجان خواهد بود.
رئیس جمهور در فرودگاه حیدر علیاف باکو در جمع خبرنگاران گفت: امیدوارم در این سفر با اسنادی که به امضا میرسد و مذاکراتی که انجام خواهیم داد، حرکت بسیار خوبی را به سمت رشد و گسترش روابط تهران-باکو شاهد باشیم.
روحانی افزود: جمهوری آذربایجان همسایه بسیار خوبی برای جمهوری اسلامی ایران است و امروز روابط ما از سالهای گذشته بهتر است.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: سفر اخیر رئیس جمهوری آذربایجان به تهران، باعث تحولی در روابط دو کشور شد و در جریان این سفر، تقویت روابط تهران- باکو شتاب خواهد گرفت.
روحانی را در این سفر دو روزه، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور، حسین فریدون دستیار ویژه رئیس جمهور و وزیران نفت، امور خارجه، راه و شهرسازی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی و ورزش و جوانان و رئیس بانک مرکزی همراهی میکنند.
روابط با جمهوری آذربایجان برای ما اهمیت دارد
رئیس جمهور کشورمان ، گسترش روابط تهران و باکو و ارتقاء سطح همکاری های منطقهای و بینالمللی میان دو کشور را از مهمترین اهداف سفر خود به جمهوری آذربایجان برشمرد.
روحانی قبل از ترک تهران به مقصد باکو در جمع خبرنگاران با بیان اینکه یکی از سیاستهای مهم دولت یازدهم که از ابتدا آن را اعلام کرده ، ایجاد روابط بسیار نزدیکتر با کشورهای همسایه است ، اظهار امیدواری کرد این سفر روابط دو ملت و دولت را مستحکم تر سازد.
رییس جمهور اضافه کرد: جمهوری آذربایجان کشوری است که علاوه بر همسایگی با آن دارای فرهنگ، تمدن و مذهب مشترک هستیم و روابط نزدیکتر با این کشور برای ما از اهمیت زیادی برخوردار است.
دکتر روحانی با اشاره به سه دیدار گذشته خود با رییس جمهور آذربایجان اظهار داشت: در دیدارهای سه گانه گذشته درباره گسترش روابط دو کشور و همکاریهای منطقهای و بینالمللی با یکدیگر بحث و تبادل نظر کردهایم و در این سفر هم این مباحث را ادامه خواهیم داد.
رییس جمهور با اشاره به امکانات و ظرفیتهای بسیار فراوان دو کشور برای گسترش همکاری ها و ایجاد روابط نزدیکتر به نفع دو ملت، گفت: مسایل مرتبط با انرژی و رژیم حقوقی دریای خزر و منابع زیربستر این دریا، محیط زیست، شیلات، همکاریهای مرزی، گردشگری و تجارت و بازرگانی ، زمینههای مناسبی است که میتوانیم آنها را به نفع منافع دو کشور فعال کنیم.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: در جریان این سفر تفاهمنامه و قراردادهای متعددی در زمینه ارتقاء همکاری دوجانبه به امضاء خواهد رسید.
رییس جمهور همچنین به تقویت همکاریهای منطقهای دو کشور اشاره کرد و گفت: در زمینه مسایل منطقهای نیز دو کشور ظرفیتهای فراوانی دارند و در این راستا قفقاز پلی برای ایران به شمال و شرق اروپا محسوب میشود و ایران نیز پل ارتباطی مناسبی برای منطقه قفقاز است که باید این پل ارتباطی را با ایجاد روابط چندجانبه هر چه بیشتر مستحکم کنیم.
دکتر روحانی بحث و تبادل نظر در خصوص مسایل و معضلات منطقهای از جمله تروریسم را از دیگر مباحث مورد بررسی در جریان این سفر دانست و گفت: در جریان این سفر همچنین در خصوص معضلات منطقهای از جمله تروریسم بحث و تبادل نظر انجام خواهد شد.
رییس جمهور خاطر نشان کرد: دو کشور در خصوص مسایل بینالمللی از جمله مسأله قیمت نفت نیز با یکدیگر همکاری می کنند و در این سفر در این زمینهها نیز مذاکراتی انجام خواهدشد.