گزارش/ لوح های فشرده درسی، زیر ذره بین
کتاب های درسی چند سالی است که با لوح فشرده آموزشی برای تفهیم بهتر مطالب به دانش آموزان فروخته می شود.
به گزارش واحد مرکزی خبر، وزارت آموزش و پرورش امسال 13 میلیون لوح فشرده صوتی و تصویری برای 114 عنوان کتاب درسی تولید کرده است.
هدف از تولید لوح های فشرده کمک به آموزش دانش آموزان است اما تعدادی از دانشآموزان در مصاحبه با ما از مشکلات استفاده از این لوح های فشرده گفتند.
یکی از دانش آموزان از کپی شدن غیر حرفه ای این لوح های فشرده گفت که باعث می شود رایانه قادر به پردازش آن نباشد و دانش آموز دیگری از طرح سئوالات غیر درسی و نامرتبط با مطالب درسی در این لوح های فشرده گفت.
مسئولان وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده اند: برای تولید هر لوح فشرده به طور متوسط 2 هزار تومان هزینه می شود که با احتساب 13میلیون لوح فشرده تولید شده تاکنون حدود 26 میلیارد تومان هزینه تولید این لوح های فشرده شده است.
در این که آموزش چند رسانه ای می تواند در آموزش بهتر مطالب درسی به دانش آموزان موثر باشد شکی نیست اما باید زیرساخت های اجرای این نوع آموزش هم در مدارس فراهم باشد.
شماری از معلمان در مصاحبه با ما اعلام کردندکه هیچ آموزشی برای استفاده از این لوح های فشرده ندیده اند و این که خیلی از مدارس امکانات لازم برای پخش و نمایش این لوح های فشرده را ندارد.
به نظر می رسد مسئولان وزارت آموزش و پرورش باید در زیر ساخت های اجرای این طرح و همچنین محتوای این لوح های فشرده تجدید نظر بکنند تا هزینه های میلیاردی تولید این لوح های فشرده به نتیجه برسد.