پخش زنده
امروز: -
شورای امنیت سازمان ملل متحد به درخواست برخی اعضا در واکنش به موج جدید شهرک سازی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین، نشست فوق العاده برگزار کرد.
به گزارش واحد مرکزی خبر از نیویورک ، نماینده ناظر فلسطین درسازمان ملل نیز پیش از این در2 نامه جداگانه به دبیرکل سازمان ملل و رئیس دوره ای شورای امنیت، توقف فوری هرگونه فعالیت شهرک سازی رژیم صهیونیستی در شرق بیت المقدس را خواستار شده بود.
در آغاز نشست عصر چهارشنبه نخست معاون دبیرکل سازمان ملل در امورسیاسی ضمن ارائه گزارشی درباره آخرین اوضاع اراضی اشغالی گفت: در نتیجه تحولات نگران کننده در بیت المقدس ازجمله خشونت های رو به رشد و افزایش فعالیت های شهرک سازی، این نشست اضطراری تشکیل شده است.
سازمان ملل از شهرک سازی احساس خطر می کند
جفری فیلتمن با اشاره به اعلام مقامات رژیم صهیونیستی در اواخر سپتامبر میلادی مبنی بر ایجاد دو هزار و ششصد واحد مسکونی جدید در شرق بیت المقدس، گفت: دبیرکل سازمان ملل از دریافت گزارشی درباه ایجاد یک هزار واحد مسکونی جدید دیگر در شرق بیت المقدس، احساس خطر می کند.
وی افزود: درصورت اجرای این طرح ها بار دیگر تردیدهای شدیدی درباره تعهد اسرائیل در دستیابی به صلح پایدار با فلسطینی ها ایجاد خواهد شد زیرا شهرک سازی جدید، تهدیدی برای حیات آینده کشور فلسطین محسوب می شود.
وی افزود: همانطوری که شورای امنیت تاکید و دیوان بین المللی دادگستری نیز معین کرده است، سیاست و اقدامات اسرائیل درباره ورود مهاجران جدید به ناحیه فلسطین اشغالی ازجمله شرق بیت المقدس نقض قانون بین المللی محسوب می شود.
معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی گفت: بان کی مون نیز بار دیگر از اسرائیل می خواهد روند خود را تغییر دهد، به فراخوانی جامعه بین المللی در توقف فعالیت های شهرک سازی عمل کند و به تعهداتش بر اساس قانون بین المللی و طرح صلح گروه چهارجانبه وفادار بماند.
وی در بخش دیگری از سخنانش به تنش هایی که از اواخر ماه جاری میلادی در شرق بیت المقدس شدت گرفته اند، اشاره کرد و گفت: علاوه بر بیت المقدس تنش ها در کرانه باختری نیز در نتیجه کشته شدن یک نوجوان فلسطینی به دست نیروهای نظامی اسرائیل، افزایش یافته است.
فیلتمن گفت: ادامه تنش ها در شرق بین المقدس و کرانه باختری را نمی توان از واقعیت بزرگتری که همچنان لاینحل مانده اند جدا کرد، همانطوریکه دبیرکل سازمان ملل بارها گفته است برای دستیابی به صلح پایدار به مذاکراتی که به دلائل ریشه درگیری ها از جمله پایان اشغالگری که بیش از پنجاه سال ادامه یافته و توجه به نگرانی های امنیتی قانونی اسرائیل، نیاز است.
وی افزود: شنیده ایم برخی از اعضاء شورای امنیت گفتگو درباره احتمال تصویب قطعنامه ای جدید درباره درگیری های اسرائیلی و فلسطینی ها را آغاز کرده اند.
فیلتمن ضمن پشنهاد بر اقدامات بیشتر شورای امنیت و فشار بر دو طرف به منظور تعهد بر مذاکرات معنادار، گفت: رهبران و مردم فلسطینی و اسرائیل نباید اشتباه کنند، هرگز هیچگونه جایگزینی برای مسئولیت های آنان در ایجاد تغییرات لازم و دستیابی به صلح وجود ندارد و سازمان ملل همچنان آماده است حمایت کامل خود را در پیشبرد چنین تلاش های جمعی ارائه دهد.
معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی در پایان گفت: وضعیت کنونی پایدار نیست، اگر توجهی به فراخوانی جامعه بین المللی درباره مذاکرات معناداری که هر دو طرف به آن متعهد شوند صورت نگیرد، همین امر تنها منجر به زایش خشونت های بیشتر در منطقه ای می شود که در حال حاضر هم شاهد خشونت های بسیاری است.
از اسرائیل به عنوان اشغالگر خواسته شود شهرک سازی راخاتمه دهد
دومین سخنران این نشست فوق العاده نماینده ناظر فلسطین در سازمان ملل بود. ریاض منصور با تاکید بر اینکه بیت المقدس همچنان در محاصره قدرت اشغالگر است، گفت: اقدامات تحریک آمیز اسرائیل به ویژه در مسجد الاقصی می تواند به شعله ورتر شدن وضعیت، برانگیخته شدن احساسات مذهبی، عمیق تر شدن بی اعتمادی و تهدیدی برای جرقه چرخه دیگری از خشونت ها از جمله تحریک مذهبی منجر شود.
وی این قبیل اقدامات اسرائیل را منجر به تشدید درگیرها و مانعی برای دستیابی به راه حل صلح آمیز با عواقبی شدید توصیف کرد و افزود: به همین دلیل است که به خواست محمود عباس و با توجه به وظیفه شورای امنیت در برقراری صلح و امنیت بین المللی، موضوع را بار دیگر به این شورا آورده ایم.
نماینده ناظر فلسطین در سازمان ملل گفت: با ارائه نامه های رسمی بی شمار به شورای امنیت و طرح درخواست های مکرر، توجه جدی بین المللی را به بحران در شرق بیت المقدس که در نتیجه سیاست های غیرقانونی، اقدامات تحریک آمیز اسرائیل جریان دارد، فراخوانده ایم.
وی افزود: به طور مکرر از شورای امنیت درخواست کرده ایم به قطعنامه هایش درباره بیت المقدس به عنوان همکاری فوری در کاهش تنش ها و استحکام وضعیت کنونی و در نتیجه دستیابی به راه حلی صلح آمیز برای درگیری های فلسطینی ها و اسرائیلی که هسته اصلی اختلافات اعراب و اسرائیل است، عمل کند.
ریاض منصور در بخش دیگری از سخنانش افزود: گسترش شهرک سازی در سرزمین فلسطینی ها و دیگر نواحی اعراب که از سال 1967 میلادی ادامه دارد، مبنای قانونی ندارد و شورای امنیت بارها از اسرائیل درخواست کرده است به فوریت ساختمان سازی و طرح های شهرک سازی در سرزمین اشغالی اعراب ازجمله بیت المقدس متوقف کند ولی این رژیم همچنان و دقیقاً مخالف این خواسته را انجام می دهد.
وی افزود: همزمان با اینکه همگی ما در پی یافتن صلح هستیم و سعی داریم همه ابتکارات را به منظور خاتمه اشغالگری نظامی پنجاه ساله و نجات راه حل دو کشور بر مبنای مرزهای پیش از 1967 امتحان کنیم ولی اسرائیل همچنان به گسترش و تحکیم سلطه غیرقانونی خود بر شرق بیت المقدس و دیگر نواحی فلسطین اشغالی از طریق سیاست ها و تدابیر غیرقانونی خود ادامه می دهد.
نماینده ناظر فلسطین در سازمان ملل در بخش دیگری از سخنانش افزود: فعالیت های شهرک سازی رژیم صهیونیستی از آغاز اشغالگری در سال 1967 همچنان ادامه دارد و به تازگی نیز طرحی مبنی بر ساخت هزاران واحد مسکونی را اعلام کرده اند.
وی افزود: علاوه بر طرح دو هزار و ششصد واحد مسکونی که پیشتر مطرح شده بود درهفته جاری نیز اعلام کردند که هزار واحد مسکونی دیگر ایجاد خواهند کرد و متعاقبا آن فرمان نظامی در مصادره یک هزار هکتار از سرزمین فلسطینی ها را در بیت الحم صادر کردند.
ریاض منصور در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: ساکنان فلسطینی شرق بیت المقدس همچنان از اعمال خشونت و تبعیض ضد آنها از سوی افراطیون اسرائیلی که همچنان به حمله به غیرنظامیان فلسطینی ها از جمله کشتار، آزار و ربودن کودکان، حمله به اماکن مقدس مسلمانان و مسیحیان مبادرت دارند، رنج می برند.
وی افزود: قاطعانه و به صراحت همه اقدامات غیرقانونی اسرائیل را درشرق بیت المقدس و دیگر نواحی فلسطین اشغالی محکوم می کنند و در صورت ادامه این قبیل سیاست ها و تدابیرغیرقانونی پیامدهای بسیار بیشتری حاصل خواهد شد.
نماینده ناظر فلسطین در سازمان ملل گفت: جامعه بین المللی به ویژه شورای امنیت باید پیام واضحی را به اسرائیل ارسال کند و با ایجاد موضع متحدانه بین المللی در برابر این قدرت اشغالگر قاطعانه بیستد.
وی تاکید کرد: شورای امنیت باید ضمن به رسیمت شناختن ابعاد گسترده و خطرناک سیاسی، مذهبی و امنیتی این وضعیت به وظائفش در خاتمه به این شرایط غیرقانونی عمل کند.
این مقام فلسطینی خطاب به پانزده عضو شورای امنیت گفت: باید از اسرائیل به عنوان قدرت اشغالگر خواسته شود فورا و کاملا به فعالیت های شهرک سازی غیرقانونی اش در نواحی فلسطین اشغالی از جمله شرق بیت المقدس خاتمه دهد و از هرگونه اقدام تحریک آمیز در اماکن مقدس واقع در شرق بیت المقدس و همچنین ضد فلسطینی ها و رهبریت آنها خودداری کند.
منصور تاکید کرد: اسرائیل باید به اطاعت از قوانین بین المللی از جمله چهارمین کنوانسیون ژنو وادار و بر حرکت در مسیر صلح متعهد شود و در صورت سرپیچی درباره جنایاتی که مرتکب شده و ایجاد موانع برای صلح پاسخگو باشد.
نماینده ناظر فلسطین در سازمان ملل در پایان از اعضای شورای امنیت و جامعه بین المللی خواست از ابتکار آنان حمایت و قطعنامه ای را برای خاتمه اشغالگری اسرائیل و دستیابی به استقلال و حقوق لاینفک برای مردم فلسطین، تصویب کنند.
بعد از سخنان نماینده ناظر فلسطین، اعضای شورای امنیت نیز هر یک به نوبه خود شهرک سازی رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.
موضعگیری کمتر مشاهده شده نمایندگی آمریکا در قبال شهرک سازی های اسرائیل در این نشست شورای امنیت، مورد توجه رسانه ها قرار گرفت.
امریکا : نگران شهرک سازی جدی اسرائیل هستیم
معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل با اشاره به اینکه اکنون در مرحله زمانی پرتنشی در خاورمیانه به سر می بریم، به بخش هایی از درگیری های اخیر اسرائیل و فلسطین اشاره کرد و گفت: وضعیت کنونی اعتماد را بیش از پیش بین طرفین تضعیف می کند.
دیوید دان افزود: ما از طرفین درخواست داریم از هرگونه اقدام تحریک آمیز از جمله فعالیت های شهرک سازی و الفاظ تند خوداری کنند چرا که این قبیل اقدامات تنش ها را افزایش می دهد.
وی افزود: آمریکا عمیقا نگران تحولات اخیر مرتبط با اعلام اخیر اسرائیل مبنی بر ایجاد یک هزار واحد مسکونی جدید در شرق بیت المقدس است.
عضو نمایندگی آمریکا در سازمان ملل با تاکید بر اینکه ازدیدگاه آمریکا فعالیت های شهرک سازی غیرقانونی هستند، گفت: بارها موضع خود را درباره اقدامات یک جانبه ای که منجر به تضعیف مذاکرات صلح می شوند، ابراز کرده ایم.