پخش زنده
امروز: -
جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: دفاع و آمادگی برابر تهدید به جنگ بخشی از ادامه صلح و تصویری از تحولی سیاسی است.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ سردار سرتیپ پاسدار حسین سلامی در همایش ملی پدافند غیرعامل افزود: درک ضرورت موضوعی که مربوط به آینده نامعین است و یا مربوط به وقوع یک رخداد احتمالی است کار پیچیده و مشکلی است.
وی ادامه داد: جنگها واقعیتهایی هستند که در آینده رخ می دهند و پیش بینی آینده عملاً ممکن نیست و همه جنگهایی که در طول تاریخ اتفاق افتادند از فاصله های زمانی دور قابل پیش بینی نبودند.
سردار سلامی گفت: هیچ کشور و یا دولت مهاجمی از امروز تصمیم نمی گیرد تا چند سال آینده به کشوری حمله کند بلکه جنگها تحت شرایط سیاسی ، اقتصادی ، بین المللی و عملیاتی خاصی اتفاق می افتد و وقوع هر جنگی شرایط خاص خود را دارد.
وی افزود: جنگ تحمیلی عراق علیه ایران اگر بررسی شود تا قبل از وقوع جنگ نمی شد از احتمال وقوع آن آگاه شد و حتی در روزهای پایانی شهریورماه نیز از نظر بسیاری از صاحبنظران وقوع جنگی در آن مقیاس قابل تصور نبود و یا حمله عراق به کویت چیزی نبود که بتوان کمتر از یک ماه آنرا تخمین زد.
وی ادامه داد حتی خود صدام تصور نمی کرد که ائتلافی از سوی حامیان خود تشکیل شود و مورد حمله قرار گیرد و یا نبرد 33 روزه بین رژیم صهیونیستی و حزب الله قابل پیش بینی نبود و بر اثر یک حادثه این جنگ اتفاق افتد و حتی حادثه 11 سپتامبر و تغییر استراتژیهای جهانی قابل پیش بینی نبود که همه آنها نشان می دهد که با واقعیتهایی روبرو هستیم که ساز و کارهای آن با ابعاد و مقیاس طولانی مدت نمی توان از قبل پیش بینی کرد.
جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: واقعیت ثابتی در این دنیای متغیر وجود دارد و آن اینکه جنگ همانند صلح بخشی از سیمای زندگی بشر است و در واقع چهره ای از زندگیست و چیزی جدا از مسیر سرنوشت کشورها و ملتها نیست.
وی افزود: جنگ بخشی از ادامه صلح و تصویری از یک تحول سیاسی است و در قالبی دیگر شاید تفاوت جنگ با صلح در این است که در جنگ همه تعاملات به شکلی متراکم و در کوتاه مدت اتفاق می افتد.
سردار سلامی گفت: همانطور که ما باید برای صلح و امنیت و آرامش، بقا و ادامه حیات و جلوگیری از فروپاشی تلاش کنیم برای دفاع و جنگ نیز باید آماده شویم.
وی ادامه داد کشوری که برای دفاع و جنگ آماده نمی شود نمی تواند مشق صلح کند و همه کشورها حیات خود را از جنگ بدست آورده اند.
وی افزود: فروپاشی ها عموماً محصول مدیریت غلط، ناکارآمدی ، آماده نبودن و غافلگیر شدن اتفاق می افتد و ما هرگز نمی توانیم از غافلگیر شدن جلوگیری کنیم اما می توانیم آماده باشیم تا اگر غافلگیر شدیم حداقل شکست نخوریم.
جانشین فرمانده سپاه پاسداران با بیان اینکه امروزه چهره جنگها تغییر کرده است گفت: تهاجم فرهنگی ، جنگهای بیولوژیکی ، نبردهای خاموش ، عملیاتهای روانی ، تحریمهای اقتصادی ، انزوابخشی سیاسی امروزه بخشهایی از جنگ سیاسی اند که نشان از تغییر ماهیت جنگ دارد.
سردار سلامی گفت: ما پرتهدیدترین کشور دنیا هستیم که حتی می توان گفت یک متحد استراتژیک نداریم بنابر این احتمال وقوع جنگ برای ما از دیگر کشورها بیشتر است.
وی افزود: جنگ نرم یک واقعیت محسوس برای کشور ماست و جنگ اطلاعاتی دشمن علیه ما قوت بیشتری پیدا کرده و تحت تأثیر تحریم اقتصادی بعنوان یک جنگ مدرن قرار داریم و تلاش دشمنان برای منزوی کردن ما یک واقعیت است.
سردار سلامی گفت: بدون استراتژی نمی توان جنگ را اداره کرد و یا در فاصله کوتاهی از تشخیص وقوع جنگ و یا برای مقابله با جنگ کشور را آماده کرد.
وی افزود: جنگ یک مسابقه ای است پیچیده ، عظیم ، سرنوشت ساز که حیات کشورها به آن وابسته است.
جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: دشمن تلاش دارد که با ایجاد یک موج و شوک در فاز اول بسیاری از سیستمهای اجتماعی ، ثبات اقتصادی و تعادل ما را به هم بزند و دچار فروپاشی کند بنا بر این باید آماده مقابله بود بویژه که جنگهای امروز با گذشته تفاوتهای بسیاری کرده است.
سلامی گفت: امروز بر خلاف گذشته اولین نقاطی که دشمن به هنگام وقوع جنگ بمباران می کند حساسترین و سرنوشت سازترین ارکان یک جامعه بمباران می شود و با همین اقدام محیطهای اجتماعی در همان ابتدای جنگ دچار التهاب می شود.
وی ادامه داد: تلاش دشمن بر این است در همان ابتدا هر آنچه که نبض زندگی به آن وابسته است مورد هدف قرار می گیرد تا تعادل و توازن را از بین ببرد بنا بر این خاصیت پدافند غیرعامل این است که از این فروپاشی ذهنی جلوگیری کند و تعادل بوجود بیاورد.
وی افزود: دشمن به هنگام جنگ تأسیسات برق، گاز ، آب و یا سوخت را مورد تهاجم قرار می دهد و وظیفه پدافند برقراری تعادل در این حوزه است.
وی افزود: حیات و بقای ما در شرایط جنگی این است که آن برنامه های از قبل پیش بینی شده را عملی کنیم چرا که در زمان جنگ ما فقط می توانیم برنامه هایی که از قبل آماده کرده ایم بکار بگیریم تا در کوتاه مدت دچار عوارض بلند مدت نشویم.