پخش زنده
امروز: -
رئیس اداره آموزش اورژانس کشور گفت : خفگی با گاز مونواکسید کربن پارسال موجب مرگ ۲۰۱ نفر در کشور شد، مردم مراقب درستی عملکرد دستگاههای گرمایشی منزل خود باشند.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، دکتر فرهاد رضوانی در مصاحبه با خبرنگاران در حاشیه برگزاری جلسه امضای تفاهم نامه بین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به اینکه پارسال 1790 نفر نیز به علت گازگرفتگی تحت درمان قرار گرفتند افزود: هر سال با شروع سرما و روشن شدن بخاری ها احتمال گازگرفتگی با گاز مونواکسید کربن افزایش مییابد.
وی با یادآوری اینکه مونواکسید کربن گازی بی بو و بی رنگ است گفت: از مردم میخواهیم حتما از بخاری های استاندارد استفاده کنند و قبل از روشن کردن آن دودکش ها را بررسی کنند تا جایی درز یا گرفتگی نداشته باشد.
رئیس اداره آموزش اورژانس کشور افزود: وقتی بخاری درست کار می کند و مسیر دودکش نیز مشکلی ندارد شعله آن آبی است و دودکش ها نیز گرم هستند؛ دودکش سرد هنگام روشن بودن بخاری نشانه انتشار گاز مونو اکسید کربن در هوای خانه است.
وی همچنین با بیان اینکه بخاریهای بدون دودکش به هیچ وجه برای منازل مناسب نیستند گفت: این نوع بخاری ها فقط قابل نصب در مغازهها و فروشگاهها هستند که تردد در آنها بالاست.
دکتر رضوانی به افرادی هم که از شومینه برای گرمایش در منازل خود استفاده میکنند توصیه کرد: شب ها قبل از خواب شومینه را خاموش کنند زیرا این وسیله نیز موجب انتشار گاز مونواکسیدکربن در هوای خانه میشود.
وی نشانههای گازگرفتگی با مونواکسیدکربن را در ابتدا آبریزش از بینی و چشم و احساس خشکی گلو برشمرد و گفت: در صورت مواجه شدن با فردی که دچار چنین علائمی است و احتمال گازگرفتگی میرود لازم است وی را از منزل خارج کنیم و سریعا با اورژانس 115 تماس بگیریم.
گاز مونواکسیدکربن گازی بسیار سمی است که بر اثر سوخت ناقص مواد سوختی یا انسداد مسیر خروج دود حاصل از سوخت آنها متصاعد میشود.
این گاز در صورتی که در فضای بسته منتشر شود به علت تمایل 200 برابری نسبت به اکسیژن برای اتصال به گلبول های قرمز موجب خفگی و مرگ میشود.
مونواکسیدکربن گازی بدون بو و رنگ است و به این علت اکثر قربانیان آن متوجه انتشارش در محیط اطرافشان نمیشوند.