به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، اکبر شعبانیکیا گفت: زبالهها از چالشهایی هستند که گریبانگیر همه شهرها بهویژه کلانشهرهاست و روشهای مختلفی برای امحای آنها وجود دارد؛ یکی از برنامههایی که کشورهای مختلف در دستورکار دارند، تولید برق از زبالههای شهری است.
مدیر دفتر تحقیقات سازمان انرژیهای نو ایران (سانا) با بیان اینکه دو روش ترموشیمیایی و روشهای بیوشیمیایی برای امحای زبالهها وجود دارد، گفت: در روشهای بیوشیمیایی از هاضمر (دایجسترها) و لندفیلها استفاده میشود که ما نیز از این روشها در کشور استفاده میکنیم.
وی ادامه داد: دو نیروگاه آزمایشی لندفیل نیز در مشهد و شیراز نصب شده و در بحث هاضمهای بیهوازی نیز در تصفیهخانههای فاضلاب اقدامهایی انجام شده است.
مدیر دفتر تحقیقات سازمان انرژیهای نو ایران (سانا) اظهار داشت: به موازات فناوری های بیوشیمی، فناوری ترموشیمی داریم که طی آن زبالهها در داخل یک رآکتور در اثر حرارت از بین میروند.
وی با بیان اینکه استفاده از فناوری پیشرفته (High-tech) یکی دیگر از روشهای امحای زباله است، گفت: انواع پسماندهایی که با محیط زیست سازگار نیستند، با این فناوری از بین میروند.
شعبانیکیا اظهار داشت: با استفاده از فناوری پلاسما زبالههای هستهای، عفونی، کودهای شیمیایی و خاکهای آلوده را نیز بیاثر میکنند.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از کاربردهای فناوری پلاسما افزون بر امحای زباله، تولید برق از آن است که از بازده بالای 90 درصد برخوردار است و جزو فناوریهای پیشرفته محسوب میشود.
مدیر دفتر تحقیقات سازمان انرژیهای نو ایران (سانا) با بیان اینکه دغدغههای بسیاری برای انتقال فناوری پلاسما وجود دارد، گفت: ستاد توسعه فناوریهای انرژیهای نو با درک چالش انباشت زبالهها در کشور و اینکه تولید برق از زبالههای شهری یک فرصت است، طرح مشترکی با همکاری ستاد و پژوهشگاه نفت جهت دستیابی به دانش فنی رآکتور پلاسما آغاز کرد که مشعلهایی با ظرفیت 15 کیلووات اجرا و رونمایی شد.
وی ادامه داد: ما هماکنون در حال کار بر روی رآکتور با ظرفیت یک تن در روز هستیم که ظرفیت مشعل آن 40 کیلووات است.
وی افزود: امیدواریم در قالب شرکتهای دانش بنیان پایلوتهای کوچکی ایجاد کنیم که در کنار تولید برق، زبالههای بیمارستانی را امحا کنیم و امیدواریم این طرح نیز طی هشت ماه آینده به بهرهبرداری برسد.