پخش زنده
امروز: -
دادستان کل کشور گفت: امر به معروف امری ضروری و واجب و برخورد با جنایت اسیدپاشی خود نهی از منکر است.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در دومین روز از همایش ملی قانون و امر به معروف و نهی از منکر افزود: امر به معروف و نهی از منکر جزو اصل اول قانون اساسی ماست و باید این کار قانونمند شود.
وی ادامه داد: از مجلس شورای اسلامی به خاطر احساس مسئولیتش تشکر می کنم که این کار را قانونمند پیگیری می کند.
دادستان کل کشور گفت: اینکه امر به معروف و نهی از منکر حمایت شود وظیفه ای شرعی، الهی، انقلابی و قانونی همه دستگاه های کشور است و حمایت از آمر به معروف و ناهی از منکر همانند حمایت از مامور نیروی انتظامی و قاضی است و این حمایتی است که ریشه قانونی و شرعی دارد.
رئیسی ادامه داد: چطور از قاضی در قضاوت حمایت می شود از یک آمر به معروف هم حمایت می شود و تمام دستگاه ها باید خود را موظف بدانند که از آمر به معروف حمایت کنند چون فرض بر این است که او حرف خود را نمی زند بلکه حرف خدا را به زبان می آورد.
وی افزود: کسی که در گوشه ای تخلفی کرده و یا جرمی مرتکب شده و دست به جنایتی زده است همانند جنایت اسیدپاشی با آن باید برابر قانون برخورد شود و اقدامی مناسب صورت گیرد.
دادستان کل کشور گفت: قانونگذار برای فرد و یا افرادی که دست به این جنایت زده باشند مجازات سختی را تعیین کرده است و بنای دستگاه قضایی بر این است همچنان که رئیس قوه قضائیه نیز تاکید کرده است ان شاء الله دادگاه ها با این جنایت بدون تردید برخورد عبرت آموزی خواهند داشت.
رئیسی در ادامه با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر امری ضروری و واجب است، افزود: امر به معروف و نهی از منکر مهمترین ضمانت های اجرای قانون است و برخورد با جنایت اسیدپاشی نیز خود نهی از منکر است، زیرا این کار منکر و کاری ضدشرعی و ضدانسانی است ؛ بنابراین برخورد با اسیدپاشی خود جلوه ای از نهی از منکر است.
وی گفت: این قضیه هرچه قانونمندتر باشد کار دقیق تر و با انضباط انجام خواهد شد.
رئیسی افزود: ما هم معتقدیم باید این اصل قانون اساسی را احیا و اجرا کرد و ان شاء الله قانون تصریح و روشن شود.
درامر به معروف ونهی از منکر، بحث انتقام جویی مطرح نیست
وی افزود: برای اجرای قانون در جامعه و اجرای باید ها و نبایدهای قانونی ضمانت هایی وجود دارد که نخستین ضمانت در اجرای آن افراد، اشخاص و آحاد جامعه است .
رئیسی گفت: احساس مسئولیت همگانی و اصل نظارت ملی دومین ضمانت برای اجرای قانون در جامعه دینی است که هر فرد خود را در جامعه موظف بداند نسبت به امر به معروف و نهی از منکر حساس باشد.
رئیسی افزود: در اجرای امر به معروف و نهی از منکر نباید بحث انتقام جویی مطرح شود.