پخش زنده
امروز: -
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه فقر آموزشی، سلامت، غذایی و درآمدی از مهمترین شاخص های مهم فقر هستند؛ گفت: در کشور ما از نظر هرم توزیع ثروت حدود ۷ میلیون نفر با شدت فقر زیاد مواجه هستند.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ علی ربیعی در همایش توسعه و عدالت آموزشی افزود: همچنین حدود پنج تا شش میلیون نیز پردرآمد در کشور داریم و حدود 85 درصد از جمعیت کشور بین دو گروه یاد شده قرار دارند.
وی اضافه کرد: دولت احساس کرد که امنیت غذایی هفت میلیون کم درآمد در خطر است و برای آنان بسته های حمایتی در نظر گرفت که این رقم تا حدود ده میلیون قابل افزایش است.
ربیعی افزود: براساس مطالعات میانگین مخارج خانوارهای با سرپرست باسواد نسبت به مخارج خانوارهای با سرپرست بی سواد بیشتر است و مطالعات نشان می دهد که با سوادها وضع بهتری در موضوعاتی همچون توزیع درآمد یا امکان دستیابی به شغل دارند.
وی اضافه کرد: بر اساس دو مطالعه در سال های 1383 تا 1385 و همچنین 1385 تا 1390، فقر شهری رو به افزایش است و این به این معناست که نسبت شکاف مناطق حاشیه ای با شهرها بیشتر می شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بر اساس مطالعات زنانی که سرپرست خانوار هستند دو برابر فقیرتر از مردان سرپرست خانوار هستند یعنی نزدیک به دو برابر درآمد کمتری دارند.
وی با بیان اینکه بر اساس مطالعات فقر روستایی نیز رو به افزایش است، اضافه کرد: همچنین مطالعات نشان می دهد که تأثیر رشد اقتصادی بر کاهش فقر در میان باسوادها بیشتر از بیسوادهاست.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: نبود توازن در سطوح آموزشی، به عدالت آموزشی ضربه زده است و امروز نزدیک به 170 هزار کودک بازمانده از تحصیل داریم.
ربیعی افزود: حدود 35 درصد از دختران در روستاها در مقطع دبیرستان از تحصیل بازمی مانند و این رقم در پسران کمتر است.