پخش زنده
امروز: -
در آستانه عزای حسینی مردم مؤمن و ولایتمدار اردبیل، آیین مذهبی ، سنتی « طشتگذاری»، را در مسجد جامع برگزار کردند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، این مراسم که از روز بیست و هفتم ذیحجه آغاز می شود تا پاسی از شب ادامه یافته و عزاداران حسینی در قالب هیئتهای مذهبی در مسجد جامع اردبیل محبت بیریای خود را به ساحت سیدالشهدا (ع) نشان دادند.
شهر اردبیل از دوران قدیم میزبان این مراسم است و 6 محله اصلی اردبیل با همراهی کوچهها ، مساجد و محلات ، عزاداری ماه محرم را در اردبیل به صورت رسمی آغاز میکنند.
در مسجد جامع اردبیل به نشانه 6 محله اصلی شهر ، 6 طشت آب وجود دارد که بعد از عزاداری حسینی ،نماینده محلات با کمک جوانان و در میان غلغله و ازدحام جمعیت طشت را به دوش گرفته و روی سکویی که برای طشتها در مسجد ساخته شده قرار می دهند و بعد از قرار گرفتن آخرین طشت روی سکوی مورد نظر عزاداران حسینی کوزههای آب را بر دوش گرفته و میان ازدحام عزاداران آب آن را در درون طشتها خالی میکنند.
عزاداران اردبیلی علاوه بر آن که برای رفع تشنگی در طول 10 روز عزاداری از آب طشت مینوشند و سلام بر حسین تشنه لب میگویند به شفابخش بودن این آب نیز عقیده دارند و آن را به عنوان تبرک به خانهها میبرند تا بیمارانشان از آن بنوشند تا شفا پیدا کنند.
مراسم طشتگذاری ریشه در عصر صفوی دارد اما آنچه مسلم است اینکه در دوره قاجار طشتگذاری در مسجد جامع اردبیل برگزار شده است.
طشت نماد فرات می باشد که واقعه کربلا و بسته شدن فرات به روی امام حسین (ع) و یارانشان و ایثارگریهای سقای کربلا (حضرت ابوالفضل علیه السلام) برای رسانیدن آب به تشنگان کربلا است. این مراسم قداست و جایگاه والای آب را در فرهنگ شیعیان و به خصوص ایرانیان که از دیرباز نیز از جایگاه خاص و معنوی برخورد بوده، نشان می دهد.
هم اکنون مراسم طشت گذاری در دیگر مساجد استان هم برگزار می شود.