نگرانی از گرایش جوانان به مواد
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه کشورهای عضو ابتکار ( ایران، افغانستان و پاکستان) همگی با جریان شتابان مصرف انواع مواد مخدر روبرو هستند، گفت: گرایش جوانان به سوء مصرف مواد در این کشورها نگران کننده است.
به گزارش واحد مرکزی خبر، علی رضا جزینی در افتتاحیه نشست ابتکار 3 جانبه کشورهای ایران، پاکستان و افغانستان بر اقداماتی که به کاهش تقاضا بیانجامد تاکید کرد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد: باید در کنار مبارزه با تولید و عرضه مواد مخدر به موضوع کاهش تقاضا هم توجه کرد چرا که مبارزه با تولید بدون توجه به کاهش تقاضا به مشابه آن است که با وسیلهای حرکت کنیم که تنها یک چرخ از چهار چرخ آن حرکت میکند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه به همکاری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد( UNODC ) با ابتکار 3 جانبه اشاره کرد و گفت: پیشگیری، درمان و بازتوانی الگوی موفق دیگری در همکاریهای ابتکار 3 جانبه خواهد بود و موجب میشود تا قاچاقچیان انگیزه خود را در مبتلا کردن جوانان به مواد مخدر از دست بدهند.
وی تأکید کرد: ایران در نقش تعیین کننده ابتکار 3 جانبه واقف است و به مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر اعتقاد راسخ دارد و مانند گذشته با تمام توان از آن حمایت میکند.
استقرار افسران مبارزه موادمخدر در مرزها
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر کشور گفت: برای مبارزه با مواد مخدر، افسران کشورهای عضو ابتکار در مرزهای ایران، افغانستان و پاکستان استقرار دارند تا از این طریق بتوانیم بهتر به امر مبارزه با موادمخدر بپردازیم.
علیرضا جزینی افزود: این افسران با حضور جدی در مرزهای سه کشور، انتقال اطلاعات مرزها را بر عهده دارند.
وی افزود: برنامه های ویژه ای با همکاری سه کشور برای مبارزه با موادمخدر اجرا می شود که می توان به انتقال سریع اطلاعات، اجرای عملیات های مبارزه و کشف موادمخدر در این کشورها اشاره کرد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر کشور ابراز امیدواری کرد با نگاه مثبت سه کشور بتوانیم برای مقابله و کنترل موادمخدر کارهای خوبی انجام دهیم.
جزینی با بیان اینکه پارسال با همکاری کشور افغانستان و پاکستان 20 تن موادرمخدر کشف شده است، گفت: در زمینه مبازه با موادمخدر، جمهوری اسلامی ایران یک سیاست ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب دارد که بخشی از این سیاست ابلاغی مربوط به ارتقاء و تقویت دیپلماسی است.
وی افزود: با سازمان های بین المللی همکاری خوبی داریم و باید این همکاری ها را بیشتر تقویت کنیم.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر کشور گفت: در سازمان ملل متحد نیز موضوع موادمخدر و مبارزه با آن به صورت جدی در دستور کار است و به همین علت دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد فعالیت جدی در این زمینه دارد.
جزینی یکی از مباحث مهم و مورد بررسی در این نشست را مصرف موادمخدر عنوان کرد و گفت: عرضه موادمخدر در سطح کشورها وجود دارد و بر اساس آمار سازمان ملل متحد 6 هزار و 500 تن موادمخدر در کشور افغانستان در سطح 210 هزار هکتار کشت و تولید می شود.