نوبت آشتی مسئولان با سینماست
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به آشتی مردم با سینما از دولتمردان و نمایندگان مجلس هم خواست که با سینما آشتی کنند.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، در مراسم اختتامیه سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران که دیشب در تالار وحدت برگزار شد، حجتالله ایوبی گفت: سال گذشته در چنین روزهایی از مردم درخواست کردم که با سینما آشتی کنند اما امروز از دولتمردان و نمایندگان مجلس میخواهم که شما هم با سینما آشتی کنید.
وی افزود: اگر قبول داریم که جزو چند کشور بزرگ صاحب سینما هستیم و اگر قبول داریم که سینما معجزه میکند و سینماگران ما بزرگ هستند که البته هستند ، باید کمک کنیم از این همه خلاقیت استفاده شود.
ایوبی تصریح کرد:یکی از مشکلات انجمن سینمای جوانان و فیلمهای کوتاه مستند، دیده شدن آنها بوده و هست و از همان روزهای اول این دل مشغولی و نگرانی را درباره نمایش این فیلم ها داشته ام و دارم.
وی افزود: از میان حدود 300 سالن سینمایی که وجود دارد تعداد کمی را میتوانیم به این گروه اختصاص دهیم.
ایوبی خطاب به سینماگران حاضر افزود: برای اینکه آثار شما دیده شود سازمان سینمایی به تنهایی و با امکانات کم کافی نیست ، از این رو ما همچنان دست نیازمان به سوی سازمان صدا و سیما دراز است چون میتواند نقش موثری در نمایش این فیلمها داشته باشد.
ایوبی تصریح کرد: امروز زبان تصویر ، بهترین راه برای گفتن حرف هاست و مفتخریم در شرایطی که در برخی کشورها به زبان جنگ با هم صحبت میکنند ما در ایران به زبان هنر با یکدیگر سخن میگوییم.
رئیس سازمان سینمایی افزود: با صدای بلند میگویم که بودجه این سازمان چیزی نیست و با آن نمی توان کاری انجام داد.
مردم لذت دیدن فیلم کوتاه را تجربه کنند
رئیس سازمان سینمایی خواستار ایجاد تدریجی فرهنگ دیدن فیلم های کوتاه در جامعه شد.
حجت الله ایوبی در حاشیه اختتامیه سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران و در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر گفت: انجمن سینمای جوان تضمینی برای فردای سینمای ایران است.
وی افزود: جشنواره فیلم کوتاه تهران بعد از برپایی حدود 60 جشنواره شهرستانی و استانی برگزار شد یعنی انجمن سینمای جوان در یک سال گذشته شهر به شهر و استان به استان جشنواره های متعدد برگزار کرد که نتیجه آنها فیلم هایی بود که به جشنواره فیلم کوتاه تهران رسید.
ایوبی تصریح کرد: دیدیم که تعداد فیلم ها هم از نظر کیفی و هم کمی قابل توجه بود و هم مورد ستایش داوران بین المللی و ایرانی قرار گرفت.
وی افزود: این جشنواره، جشنواره امید به آینده است و باید آرام آرام فرهنگ دیدن فیلم کوتاه در جامعه ایجاد شود.
رئیس سازمان سینمایی گفت: اگر مردم بنشینند و لذت دیدن فیلم کوتاه را تجربه کنند، به تدریج علاقه مندان این فیلم ها می توانند روی پرده، فیلم های کوتاه را ببینند.
وی افزود: ما قصد داریم بسته هایی از این فیلم ها رااماده کنیم و به دست مردم برسانیم، البته نقش خیلی خوبی را هم صدا و سیما می تواند داشته باشد.
ایوبی تصریح کرد: صدا سیما بهترین و مهم ترین جا برای فیلم های کوتاه است که البته این همکاری وجود دارد و ریاست سازمان هم همکاری می کند و هم قول داده است که برای بهتر دیده شدن این فیلم ها کمک کند.
ایل بیگی: زمینه نمایش فیلم های کوتاه فراهم شود
دبیر سی و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران با تقدیر از تلاش های صدا و سیما برای انعکاس این جشنواره ، ایجاد شرایطی برای نمایش آثار خوب ارائه شده در شبکه های سیما را خواستار شد.
حبیب ایل بیگی در حاشیه سی و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران و در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر گفت: حضور پرشور جوانان از جای جای کشور و کسب جوایز مطرح توسط کسانی که شاید تصور نمی شد در شهرهای آنها فیلم سازان اینچنینی وجود داشته باشد از ویژگی های این دوره بود.
وی افزود: از دیگر ویژگی های این دوره آثاری با هویت از مناطق مختلف کشور بود که می توانست ما را با فرهنگ و شیوه زندگی این مناطق آشنا کند و همچنین کسب چند جایزه برای یک فیلم نیز نشانگر آن بود که اگر ما به ریشه های خودمان بیشتر توجه کنیم و به آنچه پیرامون ما می گذرد توجه و آن را بیان کنیم بسیار مورد توجه قرار خواهد گرفت.
ایل بیگی در ادامه گفت: ما شاهد شور و نشاط جوانان بودیم و باید حمایت کنیم از این نسل پرشوری که در سینمای کشورمان وجود دارد.
وی افزود:از صدا و سیما هم برای پوشش خوب این رویداد تشکر می کنم و امیدوارم شرایطی فراهم شود که بتوانیم این آثاری که در این جشنواره ها می آیند و فیلم های خوبی هم هستند در شبکه های سیما به نمایش گذاشته شوند.
معرفی برگزیدگان سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران
با برگزاری مراسم اختتامیه سی و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران برگزیدگان این دوره معرفی و تقدیر شدند.
در مراسمی که امشب در تالار وحدت و با حضور هنرمندان، سینماگران و مسئولان سینمایی وزارت ارشاد برگزار شد ، در بخش بین الملل:
جایزه بهترین فیلم جهان اسلام به صورت مشترک به فیلم های «سکوت» ساخته بکیم گوری از کشور کوزوو و« قفس» به کارگردانی کریمه حسن زاده ، از افغانستان اهدا شد.
در بخش بهترین فیلم کشورهای آسیایی: جایزه بهترین فیلم کشورهای آسیایی به «تمام زمستان هایی که ندیده ام» ساخته امید خوش نظر از ایران جایزه تعلق گرفت.
در بخش بهترین فیلم داستانی: جایزه بهترین فیلم داستانی در بخش مسابقه بین الملل به فیلم«زمین» به کارگردانی الکسیس میشالیک ، از فرانسه اهدا شد.
در بخش بهترین فیلم مستند: جایزه بهترین فیلم مستند به فیلم «لیر»، به کارگردانی محمدرضا حافظی، از ایران رسید.
در بخش بهترین پویانمایی : جایزه بهترین فیلم انیمیشن به فیلم «پدر» ساخته سانتیاگو گراسو ، از آرژانتین تعلق گرفت.
در بخش بهترین فیلم تجربی: جایزه بهترین فیلم تجربی به فیلم «مردی که سرش را از دست داد» ساخته فردژوئایو، از فرانسه اهدا شد.
در بخش جایزه ویژه هیات داوران: جایزه ویژه هیات داوران بدون جایزه نقدی به فیلم تجربی«تمام زمستان هایی که ندیده ام» به کارگردانی امید خوش نظر اهدا شد.
بخش پایانی اهدای جوایز بخش بین الملل سی و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران به اهدای جایزه بزرگ جشنواره 5000 هزار یورو اختصاص داشت.
در این بخش ، جایزه بزرگ جشنواره در بخش بین الملل به صورت مشترک به فیلم های «انضباط» به کارگردانی کریستوف صابر، از کشورسوئیس و«جوجه ماشینی» ساخته محبوبه محمدزکی ، از ایران اهدا شد.
در بخش ملی:
هیات داوران مسابقه ملی در سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران، بهترین آثار در بخش های «پرتو ایمان»،«چشم انداز سرزمین زیبای من»،«چراغ راه» و «دست آوردها» را در سه حوزه فیلم کوتاه داستانی، مستند و پویانمایی معرفی کردند.
در بخش بهترین فیلم با موضوع پرتو ایمان: تندیس جشنواره جایزه نقدی به فیلم داستانی« نجس» از تبریز به کارگردانی بهرام و بهمن ارک اهدا شد.
در بخش بهترین فیلم با موضوع چشم انداز سرزمین زیبای ما: تندیس جشنواره و جایزه نقدی به فیلم مستند «اوزال» ساخته مسعود میرزایی از بندرعباس تعلق گرفت.
در بخش بهترین فیلم با موضوع چراغ راه: تندیس جشنواره و جایزه نقدی به فیلم مستند «لیر» (خانه سنگی) ساخته محمدرضا حافظی از خرم آباد اهدا شد.
در بخش بهترین فیلم با موضوع دست آوردها: تندیس جشنواره و جایزه نقدی به فیلم پویانمایی «تمام زمستان هایی که ندیده ام» ساخته امید خوش نظر از تهران تعلق گرفت.
جوایز مسابقه سینمای ایران در بخش های بهترین صدای فیلم (صدابرداری و یا صداگذاری)، بهترین تدوین، بهترین تصویربرداری، بهترین جان بخشی در آثار پویانمایی، بهترین فیلمنامه، بهترین تحقیق و پژوهش، بهترین فیلم تجربی، بهترین فیلم پویانمایی، بهترین فیلم مستند، بهترین فیلم داستانی و بهترین فیلم در بخش سینمای ایران نیز به این شرح معرفی شدند:
بهترین صدا: تندیس جشنواره و جایزه نقدی به بهروز عابدینی و علی ابوالصدق برای فیلم داستانی «حذف اضطراری».
بهترین تدوین: تندیس جشنواره و جایزه نقدی به محمد نجاریان برای فیلم «حذف اضطراری» .
بهترین تصویربرداری: دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مهدی نورمحمدی و محمود منصوری برای فیلم «حیات در رگ های سرد» و تندیس جشنواره و جایزه نقدی به سینا کرمانی زاده برای فیلم «حذف اضطراری» تعلق گرفت.
در بخش بهترین جانبخشی در آثار پویانمایی: تندیس جشنواره و جایزه نقدی به امین ونکی، بهزاد رجبی پور، سعید مرادی، حامد بهروزی و مشهود ولیان برای فیلم «تمام زمستان هایی که ندیده ایم» .
در بخش بهترین تحقیق و پژوهش فیلم مستند: تندیس جشنواره و جایزه نقدی به عبدالحمید ارجمند برای فیلم «سعدی کارنو» اهدا شد.
در بخش بهترین فیلمنامه: دیپلم افتخار و جایزه نقدی به رضا فهیمی برای فیلم «کودکان ابری» و تندیس جشنواره و جایزه نقدی به محبوبه محمدزکی برای فیلم «جوجه ماشینی» اهدا شد.
در بخش بهترین کارگردانی فیلم تجربه گرا: دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مهدی آقاجانی برای فیلم «شکستنی است » تعلق گرفت.
در بخش بهترین کارگردانی فیلم پویانمایی:
تندیس جشنواره و جایزه نقدی به محبوبه محمدزکی برای فیلم «جوجه ماشینی» تعلق گرفت.
در بخش بهترین کارگردانی فیلم مستند: تندیس جشنواره و جایزه نقدی به فتح الله امیری برای فیلم «حیات در رگ های سرد» اهدا شد.
در بخش بهترین کارگردانی فیلم داستانی: دیپلم افتخار و جایزه نقدی به پیمان نعیمی و فهیمه آقاحسنی برای فیلم «حذف اضطراری» و تندیس جشنواره و جایزه نقدی به رضا فهیمی برای فیلم «کودکان ابری» تعلق گرفت.
در بخش جایزه هیات داوران در بخش فیلم داستانی : لوح افتخار و جایزه نقدی به محمد نجاریان برای فیلم «فردا صبح» و لوح افتخار و جایزه نقدی به محمد حسینی بازیگر فیلم «معادله» تعلق گرفت.
در بخش بهترین فیلم در بخش سینمای ایران: تندیس جشنواره و جایزه نقدی به رضا فهیمی به فیلم داستانی«کودکان ابری» اهدا شد.