پخش زنده
امروز: -
مدیرکل اداره محیط زیست استان گلستان از حذف واگذاری جزیره آشوراده به سرمایه گذاران بخش خصوصی برای اجرای طرحهای اقتصادی از جمله گردشگری خبر داد.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا)، اسماعیل مهاجرگفت: با توجه به اصل "مدیریت یکپارچه" که امروز در دانش محیط زیست پذیرفته شده و اینکه شبه جزیره آشوراده بخشی از پناهگاه حیات وحش میانکاله است ، این جزیره به هیچ وجه و برای اجرای هیچ طرحی قابل واگذاری نیست.
مدیرکل محیط زیست استان گلستان افزود: طرح تفضیلی و مطالعات گردشگری شبه جزیره آشوراده در دولت در حال تهیه است که این طرح پس از تهیه باید به سازمان حفاظت محیط زیست ارائه شود.
وی ادامه داد : پس از تایید مطالعات در سازمان حفاظت محیط زیست، برای بهره برداری و اجرا به سازمان میراث فرهنگی ابلاغ خواهد شد.
این مقام مسئول در استان گلستان تاکید کرد: در این شبه جزیره، قابلیت و امکان بهره برداری به عنوان یک مکان تفریحی وجود دارد اما باید توجه داشت که در منطقه تفرج متمرکز قرار گرفته است.
مهاجر در ادامه گفت: باید از این شبه جزیره ارزشمند برای طرحهای گردشگری اکوتوریسم از محیط طبیعی، بدون ساخت و ساز و آثار جانبی آن بر زیستگاه های این اکوسیستم شکننده استفاده کرد.
مدیر کل اداره محیط زیست استان گلستان خاطرنشان کرد: به هیچ عنوان هتلها و مسافرخانه ها و همچنین پلاژها نباید در این شبه جزیره ساخته شود ؛ بلکه باید در خارج آن باشد و این محیط تنها، یک محیط برای رفت و آمد طبیعی گردشگری است.
وی با اشاره به اینکه پرونده این شبه جزیره بسته نیست و مطالعات طرح گردشگری آن در حال انجام است، تصریح کرد: هر گونه طرحی فقط با رعایت ملاحظات زیست محیطی مورد تایید سازمان خواهد بود و اگر این ملاحظات در طرح ها رعایت نشود ، بر اساس قوانین، نمی توانیم آن طرح را تایید کنیم و مجوز اجرا به آن بدهیم.
جزیره آشوراده در مرکز شبه جزیره میانکاله واقع شده است و تنها جزیره ایرانی دریای خزر محسوب می شود و به دلیل برخورداری از جاذبه های منحصر بفرد، یکی از قطب های مهم گردشگری شمال کشور است.
از لحاظ موقعیت جغرافیایی جزیره آشوراده با آب و هوای معتدل در غرب بندرترکمن قرار دارد و تا سال ها قبل با امکاناتی همچون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه راهنمایی، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از هزار نفر سکنه داشته است که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه وری و ماهیگیری مشغول بوده اند اما با وقوع سیل در سال 1372 این جزیره خالی از سکنه شد. پوشش گیاهی جزیره، بوته های تمشک، نوعی خار خودرو و درختان انار ترش است و حیواناتی همچون شغال، روباه، خرگوش، ماهی، قرقاول، کبک و پرندگان دریایی در جزیره زندگی می کنند.