پخش زنده
امروز: -
رییس مجلس شورای اسلامی در دیدار همتای پاکستانی اش با اشاره به تهدیدات تروریستی در منطقه گفت: اقدامات تروریستی در منطقه خطر بزرگی برای همه کشورها است که پاکستان نیز گرفتار آن است.
به گزارش واحد مرکزی خبر از ژنو، آقای لاریجانی در حاشیه یکصد و سی و یکمین مجمع بین المجالس جهانی در دیدار سید نیر حسین بخاری با تاکید بر اینکه مقابله با تروریسم به سادگی امکان پذیر نیست زیرا اراده دیگری وجود دارد افزود: نقش پاکستان در مقابله با تروریسم مهم است ؛ حوادث اخیر در سراوان نشان داد که باید حساسیت بیشتری در این زمینه داشته باشیم، این مساله برای جایگاه ایران و پاکستان مهم است.
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه با تاکید بر همکاری های ایران و پاکستان در مبارزه با تروریست ها گفت: اما برخی اقدامات در مرزهای شرقی کشورمان نگرانی هایی ایجاد کرده است که اثرات روانی نامطلوبی دارد.
وی روابط ایران و پاکستان را دوستانه توصیف کرد و افزود: پاکستان کشور مهم و نقش آفرین در منطقه است ، بنابراین رایزنی ها برای گسترش مناسبات بسیار ضروری است.
در این دیدار رییس مجلس شورای اسلامی بر ضرورت گسترش همکاری ها ی دو جانبه اقتصادی به ویژه طرح انتقال گاز به پاکستان و ضرورت اتخاذ تصمیم های قاطع و صریح در این باره تصریح کرد.
رییس مجلس پاکستان نیز در این دیدار گفت: تهران و اسلام آباد مسایل مشترکی در منطقه و عرصه بین المللی دارند.
نیرحسین بخاری با بیان این که پاکستان با اقدامات تروریستی روبرو است ، افزود: تروریست ها تمام منطقه را تهدید می کنند.
وی یادآور شد: دولت پاکستان مصمم به مبارزه با تروریست ها است که تا حدود زیادی نیز موفق شده است. این کشور تمهیداتی برای مقابله با اقدامات تروریستی در مرزهای شرقی ایران اتخاذ کرده است.
حامیان داعش خود را عضو ائتلاف علیه آن معرفی می کنند
رییس مجلس شورای اسلامی در دیدار همتای کویتی اش با اشاره به افزایش اقدامات تروریستی در منطقه گفت: کشورهای غربی هنوز اهداف خود را درباره مسایل منطقه ای تغییر نداده اند و نباید تصور کرد مبارزه با تروریسم به سادگی حل می شود.
آقای لاریجانی در دومین روز از سفر خود به ژنو در دیدار با مرذوق علی الغانم گفت: کویت و امیر این کشور نقش ممتازی در آرامش منطقه دارند و ما احترام خاصی برای این کشور قایل هستیم، نقش کویت در حل و فصل کم هزینه مسایل منطقه ای موثر است .
رییس مجلس با بیان اینکه پیچیدگی در مسایل منطقه ای بسیارزیاد است با این حال ماهیت برخی امور روشن شده است، افزود: آنچه در منطقه و اقدامات تروریستی داعش در سوریه و عراق رخ می دهد نتیجه اقدامات کشورهای بزرگ غربی و برخی کشورهای منطقه ای و سنجش اشتباه انها است.
وی با تاکید بر این که اهداف دیگری نیز در این زمینه وجود دارد، یادآور شد: غربی ها به اشتباه خود پی برده اند اما برخی کشورهای منطقه هنوز متوجه اشتباه خود نشده اند.
اقای لاریجانی گفت: کشورهای حمایت کننده از گروه تروریستی داعش خودشان را درون ائتلاف معرفی می کنند این در حالی است نیروهایی که به این گروه تروریستی می پیوندند نیز از همین کشورها هستند.
مرذوق علی الغانم رییس مجلس کویت نیز در این دیدار گفت: اوضاع منطقه به ویژه در شمال عراق شبیه یک معمایی است که حل نشده است.
وی افزود: آنچه در منطقه خاورمیانه در حال وقوع است، شک آور و خیره کننده است.
رییس مجلس کویت گروه های تروریستی را برای همه کشورهای منطقه خطرآفرین توصیف کرد و گفت: باید تلاش هماهنگ و مشترکی بین کشورها در کمک به عراق برای خروج سربلند از این مصیبت به وجود آید.
مرذوق علی الغانم با بیان این که برخی به دنبال فتنه گری بین شیعه و سنی هستند، اظهار داشت: این تحرکات نیازمند یک عکس العمل هوشمندانه است، همه کشورهای منطقه برای مقابله با این خطر باید مشارکت کنند، خطر آنها گریز ناپذیر است.
امریکا توان و تدبیر مقابله با داعش را ندارد
رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با رئیس مجلس الجزایر با اشاره به حضور گروه های تروریستی در منطقه و نقش غرب در ایجاد آنها گفت: این بحرانها نشان میدهد که آمریکا تدبیر لازم برای اداره چنین پروژه هایی را ندارد.
علی لاریجانی در این دیدار که در حاشیه یکصد و سی و یکمین مجمع بین المجالس جهانی برگزار شد با اشاره به نگرانی های همتای الجزایری اش از بحران در خاورمیانه و افریقا افزود: نگرانی های شما در مورد بحران های دو منطقه درست است؛ این مشکلات ناشی از غیر مسئولانه عمل کردن برخی بازیگران منطقه ای است.
وی با بیان اینکه بحرانها و اوضاع کنونی خاورمیانه بدترین اوضاعی است که تاکنون وجود داشته است، گفت: یکی از نقاط مهم این بحران این است که پایان آن ابهام دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور گروههای تروریستی در منطقه و حمایت کشورهای بزرگ از آنها گفت: ما سخنان اوباما مبنی بر اینکه داعش را نابود می کنیم شوخی می دانیم، اتفاقات اخیر نشان داد که آمریکا توانایی و تدبیر اداره چنین پروژه هایی را ندارد و بعد از مدتی که به ناتوانی خود پی بردند این گروه های تروریستی را رها می کنند.
عبدالقادر بن صالح نیز با بیان اینکه الجزایر احترام خاصی برای ایران، رهبر و روسای این کشور قائل است گفت: اوضاع منطقه ما و خاورمیانه نیازمند رایزنی های مستمر و ضروری است و بیان دیدگاههای هر دو طرف برای رسیدن به راهکاری برای حل چالش های موجود مفید است.
وی در بیان نگرانی اش از اوضاع خاور میانه نیز افزود: احساس می کنم برخی تحولات موجود در خاورمیانه مشابه تحولاتی است که در منطقه ما در حال شکل گرفتن است که احتمال تداوم و کشانده شدن آن به سایر مناطق وجود دارد.
دعوت از ایرانیان مقیم سوییس برای سرمایه گذاری در ایران
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شرایط سرمایه گذاری در ایران فراهم است از انها دعوت کرد در بخش های صنعتی سرمایه گذاری کنند.
لاریجانی افزود: زمینه های سرمایه گذاری در بخش صنعت در ایران فراهم شده و در این راستا قوانینی برای تسهیل سرمایه گذاری در کشور به تصویب رسیده است.
وی با تاکید بر اهمیت سرمایه گذاری در صنعت تصریح کرد: اگر مشکلات جزیی هم در بخش سرمایه گذاری وجود دارد باید رفع شود چراکه این عرصه مزیت های بسیاری دارد.
رییس مجلس شورای اسلامی از ایرانیان مقیم خارج از کشور خواست که در سایر بخش ها از جمله گردشگری نیز سرمایه گذاری کنند چراکه در سال های اخیر زمینه های خوبی برای سرمایه گذاری در این بخش فراهم شده است. در این دیدار ایرانیان مقیم سوییس نیز به بیان نظرات و مشکلات خود در زمینه سرمایه گذاری در ایران پرداختند.