هشدار جهانی سازمان ملل:به مهار آبولا کمک کنید
سازمان ملل در هشدار جهانی برای مهار کردن ویروس مهلک آبولا که سریعتر از تلاش پزشکان، درحال انتشار در غرب آفریقاست، تاکید کرد: بدون حمایت گسترده جهانی، جهان مجبور خواهد شد برای همیشه با این ویروس خطرناک زندگی کند.
به گزارش واحد مرکزی خبر از نیویورک، مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نشستی غیررسمی آخرین تحولات بیماری آبولا، اقدامات صورت گرفته و نیازهای پیش رو را بررسی کرد.
فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل برای بیماری آبولا در این نشست گفت: با تمرکز بر تاریخچه شیوع کنونی بیماری آبولا، مهم است که اقداماتی به منظور افزایش واکنش ها بکار بسته شود و مشارکت ایجاد شده توام با رهبری ملی و ائتلاف جهانی به منظور مقابله با انتشار هر چه بیشتر این ویروس صورت گیرد.
دیوید نبارو خطاب به نمایندگان کشورهای جهان تاکید کرد: همزمان با اینکه بیماری سریعتر از تلاش ها برای مهار کردن آن، منتشر می شود اما ما می دانیم که چه باید انجام شود و هر آنچه باید را نیز انجام خواهیم داد زیرا این ویروس می تواند منجر به مرگ و مصیبت بیشتر شود.
وی افزود: در دوره خدمت سی و پنج ساله خود به عنوان پزشک هرگز با چالشی به این بزرگی مواجه نشده بودم و باید هر چه سریعتر در چند ماه آینده و پیش از گسترش و آسیب های بیشتر، با آن مقابله شود.
رئیس هیئت واکنش اضطراری سازمان ملل به بیماری آبولا (آنمیر) نیز از طریق تماس تصویری از کشور غنا با این نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفت: اگر چه در مقابله با آبولا دیر کرده ایم ولی هنوز هم برای بردن این مبارزه خیلی دیر نشده است.
آنتونی بن بری افزود: باید همکاری های بیشتری با اتحادیه آفریقا صورت گیرد، ما نیز از اتحادیه آفریقا درخواست کرده ایم به منظور مقابله با آبولا کارمندان بهداشتی بیشتری به نواحی تحت تاثیر قرار گرفته اعزام کند.
وی تاثیرات ناشی از بحران آبولا را شدید و بی سابقه توصیف کرد و افزود: جهان تاکنون چنین ویروسی را به خود ندیده است.
رئیس هیئت واکنش اضطراری سازمان ملل به بیماری آبولا تاکید کرد: زمان دشمن ماست، ویروس جلوتر از ما قرار دارد و وضعیت هر روز بدتر می شود، بیش از سه هزار و نهصد نفر در هفت کشور در نتیجه ابتلاء به آبولا جان خود را از دست داده اند.
بن بری چند بعدی و پیچیدگی بحران آبولا را یادآور شد و گفت: آبولا منجر به مرگ ومیر، آسیب به نظام بهداشتی و اقتصادی و حتی زندگی عادی مردم می شود.
وی افزود: سه کشوری که بیش از دیگران تحت تاثیر ویروس آبولا قرار گرفته اند، بیش از هر کشور دیگری نه فقط در قاره آفریقا بلکه در کل جهان آسیب اقتصادی دیده اند. طبق اعلام قبلی سازمان ملل، اقتصاد سه کشور گینه، لیبریا و سیرالئون در نتیجه شیوع ویروس آبولا، بیش از سیزده میلیارد دلار خسارت دیده است.
رئیس هیئت واکنش اضطراری سازمان ملل به بیماری آبولا همچنین گفت: متاسفانه در برخی از کشورها، آبولا را به عنوان بیماری نمی شناسند و در مقابل هر تغییری مقاومت می کنند.
وی افزود: در چنین سناریو و موقعیتی، باید ارزش های گوناگون فرهنگی را درک کرده و به آنها احترام گذاشت و راه حلی یافت که همزمان از ابتلاء مردم جلوگیری کرد و در عین حال تلاش ها از سوی جامعه تحت تاثیر قرار گرفته، پذیرفته شود.
آنتونی بن بری با تاکید بر اینکه آبولا معضلی منطقه ای و بهداشتی نیست، گفت: باید با این بحران به صورت جهانی و چند بعدی مقابله شود .
وی افزود: تاکنون به چهار کشور نیرو اعزام کرده ایم که با دولت میزبان به منظور توقف آبولا همکاری خواهند کرد.
رئیس هیئت واکنش اضطراری سازمان ملل به بیماری آبولا با اشاره به اینکه تاکنون هشت سازمان گوناگون در زمینه مهار و درمان کردن آبولا فعالیت دارند، گفت: قابل قبول نیست که این سازمان ها به دلیل نبود حمایت های مالی کافی از تلاش های خود بازبمانند.
وی از برخی اقدامات مانند قطع خطوط پروازی به کشورهای متاثر از آبولا انتقاد کرد و گفت: ویروس آبولا را باید منزوی کرد نه کشورهایی که این بیماری در آنها شایع شده است.
رئیس آنمیر در پایان ادامه کمک های جهانی را به دولت های کشورهای لیبریا، سیرالئون و گینه خواستار شد و گفت: اقدام فوری و ضروری نکردن ، پیامدهای وخیم و جدی جهانی در پی خواهد داشت و تا زمانیکه حتی یک مورد بیماری آبولا در این کشورها دیده شود، هیچ کشور دیگری در جهان امنیت نخواهد داشت.
قائم مقام دبیرکل سازمان ملل نیز در این نشست گفت: واکنش ها به آبولا باید فوری و موثر باشد و هم اکنون زمان اقدام است.
یان الیاسون افزود: بحران چندی بعدی است و نه فقط بر سلامت عمومی، بلکه بر امنیت غذایی، ثبات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشورها تاثیر گذاشته است.
وی آبولا را نگرانی جهانی و نیازمند به واکنش متحد جهانی نامید و گفت: کشورهای همسایه در اطراف مناطق تحت تاثیر قرار گرفته، در خطر هستند و هیچک از ما از آبولا در امان نیستیم.
قائم مقام دبیرکل سازمان ملل گفت افزود: سازمان ملل به تنهایی قادر به مقابله با آبولا نیست و اقداماتی باید توسط دیگر سازمان های دولتی و غیردولتی در داخل و خارج کشورهای تحت تاثیر قرار گرفته صورت گیرد.
وی افزود: پاسخ به این بحران بستن مرزها و ممنوعیت سفر نیست زیرا چنین تدابیری، کشورهای تحت تاثیر قرار گرفته را منزوی می کند و حتی مانع از دسترسی کمک به کسانی می شود که به شدت به آن نیاز دارند.
الیاسون در پایان با تاکید بر جدی بودن بیماری آبولا گفت: می توان توام با همبستگی و هماهنگی های موثر، آبولا را شکست داد و هر دقیقه و هر کمک مالی، مفید خواهد بود.
رئیس شصت و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل نیز در این نشست به محوریت موضوع آبولا در نشست پائیزه صندوق بین المللی پول و بانک جهانی در واشنگتن اشاره کرد.
سام کاتسا گفت: مقامات ارشد اقتصادی و توسعه جهانی در نشست جاری واشنگتن درباره آبولا، نیازها و راه حل های احتمالی برای توجه به بهداشت و تاثیرات اجتماعی و اقتصادی این بحران گفتگو کرده و پیامدهای بالقوه فاجعه بار اقتصادی در صورت عدم کنترل فوری این بیماری را مورد بررسی قرار داده اند.
وی وضعیت در کشورهای تحت تاثیر قرار گرفته از آبولا را به شدت شکننده خواند و گفت: خطرات بسیاری کارکنان بهداشتی، پزشکان، پرستاران، مسئولان به خاکسپاری و مردم عادی را تهدید می کند.
رئیس شصت و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل حمایت بیشتر جهان از هیئت واکنش اضطراری سازمان ملل به بیماری آبولا (آنمیر) را خواستار شد و گفت: مقابله با بحران آبولا، به تدابیر و اقدامات جدی، فوری و هماهنگ شده نیاز دارد.
وی همچنین جامعه جهانی را به ارائه پیشنهادهایی درباره چگونگی حمایت بیشتر اقتصادی، انسانی و دیگر موارد از مناطق تحت تاثیر قرار گرفته فرا خواند و افزود: با توجه به ماهیت بی سابقه اپیدمی آبولا، جامعه بین المللی باید علاوه بر دو برابر کردن تلاش های موجود، راه حل های نوآورانه و عملی را به منظور پیشگیری از انتشار هرچه بیشتر این بیماری بیابد.
سازمان بهداشت جهانی نیز در گزارش جدید خود که طبق آمار وزارت بهداشت کشورهای گینه، لیبریا و سیرالئون تنظیم شده، آورده است که تاکنون بیش از هشت هزار و سی و سه نفر به ویروس آبولا مبتلا شده اند و سه هزار و هشتصد و هفتاد و نه نفر جان خود را از دست داده اند.
سازمان بهداشت جهانی در این گزارش تاکید کرده است: برغم پیشرفت سریع اپیدمی آبولا در سیرالئون و لیبریا، وضعیت در گینه تا حدی بهتر است.
به گزارش این نهاد سازمان ملل تا کنون سیصد و هفتاد و پنج کارمند بهداشتی نیز به آبولا مبتلا شده اند که دویست و یازده نفر از آنها جان خود را از دست داده اند.