پخش زنده
امروز: -
سال گذشته در کشور ما حدود ۲.۵ میلیون تن برنج تولید شد که در بهترین حالت ۲۰ درصد آن به برنج شکسته تبدیل و از چرخه مصرف خارج و یا به آرد تبدیل شد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ 10 سال است در جنوب شرق آسیا دستگاهی ساخته شده است که با استفاده از افزودنی هایی، برنج نیمه و شکسته را به برنج کامل تبدیل می کند؛ برنجی که به برنج مصنوعی معروف است.
آرد برنج، آب و افزودنی ها از یک سر وارد دستگاه و بعد از طی 10 متر طول در دستگاه برنج مصنوعی، به دانه تبدیل می شود .
بهرام گماری وارد کننده این دستگاه به کشور می گوید: در دو سال اخیر بر اساس اطلاعاتی که دارم حداقل دو دستگاه وارد کشور شده است.
وی درباره قیمت دستگاه گفت: 110 میلیون تومان هزینه خرید دستگاه و 30 میلیون تومان نیز هزینه خرید فرمالیسیون آن است.
گماری افزود: آرد برنج با ترکیبی خاص وارد دستگاه می شود و بر اساس استاندارد باید مجددا به دانه تبدل شود که نیاز به فرمولی خاص است.
وی درباره کیفیت این محصول گفت: برنج های تولیدی کیفیت مورد نظر مصرف کنندگان ایرانی ها را ندارد چون بعد از دم کردن شفته می شود اما در آسیای جنوب شرقی که برنج را به صورت شفته مصرف می کنند مشکلی ندارد.
با توجه به ویژگی های این فناوری در بازگرداندن برنج خرد یا همان نیم دانه به چرخه مصرف، تایید استانداردهای بهداشتی در افزودنی های به کارگرفته شده در این فرایند از سوی مراجع ذیصلاح بسیار ضروری است.
ضمن اینکه در صورت شفاف نبودن اطلاع رسانی در خصوص منشا این برنج ها به بازار و ناآگاهی مصرف کنندگان از کیفیت محصول نهایی، نوعی غش در معامله است.