پخش زنده
امروز: -
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: از ظرفیتهای قوای سه گانه برای نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام استفاده خواهیم کرد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ؛ محسن رضایی در همایش تبیین سیاست های کلی نظام و نظارت بر حسن اجرای آن افزود: در این دولت استقبال خوبی از سیاست های کلان شده است که شاید یکی از علل آن این بود که آقای روحانی از اعضای موثر مجمع و رئیس یکی از کمیسیون های مهم آن بود و به سیاست های کلان اعتقاد و با آن آشنایی داشت.
وی گفت: عامل دیگر استقبال دولت از سیاست های کلان این است که معمولاً کارهای نوآورانه تا به عرف تبدیل شود مدتی خواهد گذشت و این مدت اکنون سپری شده است و ما استقبال دولت آقای روحانی را از سیاست های کلان می بینیم.
رضایی با اشاره به پیشبرد سیاست های کلان در دولت یازدهم افزود: یکی از اقدامات در این زمینه تبیین سیاست های اقتصاد مقاومتی در استان هاست که با محوریت استانداران جلسات توجیهی سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی از دو ماه پیش آغاز شده است و تا پایان مهر در استان ها به اتمام می رسد.
وی گفت: کار دیگر در این چارچوب، اقدام معاون اول رئیس جمهور در ابلاغ همه بندهای اقتصاد مقاومتی به وزارتخانه هاست و سومین گام برگزاری همایش امروز است تا با همکاری نزدیکتر بخش های حقوقی دستگاه های اجرایی بر سیاست های کلی نظام و حسن اجرای آن نظارت داشته باشیم.
وی ابراز امیدواری کرد: با طلیعه ای که مشاهده می کنیم در آینده ای نه چندان دور سیاستهای کلان به راهنمایی حاکم و فراگیر برای هدایت کشور به سمت آرمان های نظام تبدیل شود.
رضایی گفت: سیاست های کلی بین قانون اساسی و قانون مجلس است که برای یکپارچه سازی حرکت کلان کشور تهیه و ابلاغ می شود که در تهیه آن همه کارشناسان ذیربط ایفای نقش می کنند و در ادامه در سطح مسئولان دولت و مجلس بررسی و در نهایت در مجمع تشخیص مصلحت نظام که سطح نخبگان کشور است بررسی می شود.
وی افزود: سیاست های کلان با این فرآیند تهیه و به رهبر معظم انقلاب ارائه می شود و در شکلی جدیدتر اخیراً مقام معظم رهبری ایده ها را ارائه می کنند تا بررسی شود و خودشان نیز مجموعه سیاست هایی را به عنوان مشورت پیشنهاد می دهند.
رضایی گفت: اکنون انسجام بیشتری در سطح کلان کشور با جامعه کارشناسی ایجاد شده است که با استفاده از آن می دانیم به کجا می خواهیم برویم و اکنون می خواهیم وارد مرحله نظارت شویم تا بدانیم چقدر از این ظرفیت می توان استفاده کرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: توصیه آقای هاشمی این بود که دستگاه های عریض و طویلی برای نظارت بر اجرای سیاست های کلی نظام ایجاد نکنیم و همان طور که قوا مسئول اجرا هستند از خودشان برای نظارت استفاده کنیم به همین منظور همکاری با بخش حقوقی دستگاه ها را شروع می کنیم تا وارد وزارتخانه ها و بخش های مجلس نشویم و ظرفیت های قوای سه گانه به کمک مجمع بیاید که این نظارت را تسهیل می کند و اینگونه نیازی به ایجاد تشکیلات جدید و عریض و طویل نیست.
رضایی با اشاره به مشکلات پیش روی نظارت بر اجرای سیاست های کلی نظام بدون استفاده از این الگو گفت: نخستین مشکل این است که نظام اداری و فرهنگ آن با عمر صد ساله اش هیچ آشنایی با مفهوم سیاست های کلان ندارند ؛ قانون ، مقررات و آیین نامه ها را می شناسند اما درک درستی از سیاست های کلان در نظام اداری وجود ندارد و هنوز منطق و فرهنگ آن شکل نگرفته است.
وی افزود: مشکل دوم این است که مجمع تشخیص مصلحت نظام در هیچ استانی شعبه ندارد و با هیچ وزارتخانه ای ارتباط تشکیلاتی نداریم. آیا معنای این مشکلات این است که تشکیلات ایجاد یا از خود دستگاه های اجرایی استفاده کنیم؟ ما راه دوم را انتخاب کردیم.
رضایی گفت: البته آموزش سیاست های کلان بسیار مهم است و پیگیری مدیران در این زمینه اهمیت دارد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: دو سه جلسه ای که محضر رهبر معظم انقلاب بودیم ایشان از ما خواستند که مسئله نظارت را جدی بگیریم تا نتیجه سیاست های کلان روشن شود و بدانیم چه بخش هایی عملی شده و کدام بخش ها به چه دلایلی عملی نشده است.